شناسهٔ خبر: 70432157 - سرویس اجتماعی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

ورود چراغ خاموش قرص‌های سقط جنین به بازار/ به سقط‌های قانونی هم باید اعتراض کرد

کارشناس مامایی گفت: قرص (میزوپروستول) که به تازگی در بازار موجود شده است، متأسفانه به راحتی در اختیار مادر قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

صمدانی، کارشناس مامایی و مسئول مجموعه جهادی ناجیان جنین گفت: سقط جنین عوارض متعددی اعم از عوارض روانی و عوارض جسمی را دارا است. عوارض روانی شامل افسردگی، پریشانی خاطره، کابوس‌های شبانه، اضطراب و دردهای عصبی است که به همراه احساس گناه شدید، ندامت و پشیمانی پس از سقط را برای مادر به همراه دارد.

وی افزود: از عوارض جسمی سقط جنین می‌توان به سقط‌های مکرر اشاره کرد. یعنی مادر ممکن است به طور ناخواسته در بارداری‌های پیش‌رو دچار سقط‌های مکرر شود. همچنین ممکن است دچار زایمان زودرس، پارگی رحم، سوراخ شدن رحم در اثر کورتاژ بقایای جنین، مبتلا شدن به عفونت‌های شدید رحمی، چسبندگی لوله‌های رحم، ناباروری مقطعی یا ناباروری دایمی، خونریزی‌های مکرر رحمی، خونریزی‌هایی که منجر به کم خونی مادر می‌شود، افزایش دو برابری خطر ابتلا به سرطان سینه، بارداری خارج رحمی، دردهای مزمن شکمی، اختلالات گوارشی شدید و خطر مرگ را برای مادر به همراه داشته باشد.

کارشناس مامایی اظهار داشت: عوارض سقط جنین بر روی تمام اعضای بدن مادر تأثیر منفی می‌گذارد.

مسئول مجموعه جهادی ناجیان جنین افزود: قرص (میزوپروستول) که به تازگی در بازار موجود شده است، متأسفانه به راحتی در اختیار مادر قرار گرفته است در صورتی که قرص میزوپروستول در تمام دنیا فقط با تجویز پزشک یا ماما تهیه و در منزل استفاده می‌شود.

صمدانی اذعان کرد: بعضی از افراد می‌گویند سقط جنین در خانه‌ها به صورت پنهانی اتفاق می‌افتد و باید این سقط‌ها را رسمی و علنی کنیم. اگر اوایل بارداری فرد باشد بیشتر سقط‌ها حتی با تجویز پزشک نیز در خانه صورت انجام می‌شود و فقط از هفته ۱۲ به بعد است که مادر برای سقط باید به پزشک مراجعه کند زیرا بچه رشد کرده و دیگر استفاده از قرص برای سقط اثر نمی‌کند. نکته مهم در کشور ما این است که وجود بازار سیاه قرص سقط جنین باعث می‌شود که به راحتی قرص در اختیار مادر قرار گیرد.

کارشناس مامایی مطرح کرد: آمار سقط جنین زیاد موضوعیت ندارد. زیرا حتی اگر یک نفر مرتکب سقط شود برای جامعه زیاد خواهد بود. ما بر بحث آمار ورود نمی‌کنیم و در تلاش هستیم که حتی حتی یک نفر را از سقط منصرف کنیم.

صمدانی اظهار داشت: نکته پایانی این است که برخی می‌گویند اگر سقط ایمن را در کشور راه اندازی کنیم عوارض کمتری برای افراد دارد. سقط جنین به‌طورکلی یک عمل تهاجمی محسوب می‌شود و سقط ایمن به هیچ عنوان معنا ندارد.

وی ادامه داد: حتی اگر در بهترین و استانداردترین شرایط ممکن سقط انجام شود باز برای مادر عوارض جدی به همراه دارد که خطرناک‌ترین این عوارض مرگ مادر است.

مسئول مجموعه جهادی ناجیان جنین در پایان خاطر نشان کرد: برخی نیز می‌گویند که به سقط‌های قانونی نباید اعتراض کرد و فقط باید جلوی سقط‌های غیر قانونی گرفته شود؛ اما ما مدافع حیات جنین در هر دو روش هستیم زیرا در هر دو روش حق حیات از جنین سلب شده و عوارض جبران ناپذیری را برای مادر به همراه دارد.