شناسهٔ خبر: 70426202 - سرویس علمی-فناوری
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

راه‌حل دانشگاه شریف برای حل مشکل قطعی برق

معاون اداری و مالی دانشگاه شریف از راه‌اندازی ۷ دستگاه ژنراتور برای جلوگیری از قطع برق دانشگاه خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، قطعی برق به‌دلیل مشکلات شبکه برق کشور در سال‌های اخیر به یکی از معضلات اصلی دانشگاه تبدیل شده و خاموشی‌های پیاپی اختلالاتی را در فعالیت‌های دانشگاه شریف ایجاد کرده است. در این راستا معاونت اداری و مالی دانشگاه شریف اقدام به خرید ۷ دستگاه ژنراتور کرده است.

دکتر محمد شریف‌خانی؛ معاون اداری و مالی دانشگاه شریف در این خصوص گفت: برای کاهش اثرات و مشکلات ناشی از قطعی برق، به امور ساختمان و تأسیسات دانشگاه مأموریت داده شد نسبت به خرید تعدادی دیزل ژنراتور اقدام کند. به همین منظور امورساختمان و تأسیسات دانشگاه از تابستان سال ۱۴۰۲ تهیه اسناد فنی و قراردادی دو مناقصه جداگانه را در دستور کار خود قرار داد.

وی خاطر نشان کرد: مناقصه اول برای خرید، نصب و راه اندازی ۳ دستگاه دیزل ژنراتور با ظرفیت KVA۲۵۰ و مناقصه دوم برای خرید، نصب و راه اندازی ۴ دستگاه شامل ۳ دستگاه با ظرفیت KVA۲۵۰ و یک دستگاه، برای تقویت برق پشتیبان مرکزمحاسبات، با ظرفیت KVA۵۵۰ بود. در نهایت در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ هر دو مناقصه برگزار و قرارداد آنها در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ منعقد شد.

راه‌حل دانشگاه شریف برای حل مشکل قطعی برق

به گفته معاون اداری و مالی دانشگاه شریف؛ در حال حاضر این دستگاه‌ها که در نقاط مختلف دانشگاه نصب شده‌اند، قابلیت بهره برداری به صورت سنکرون با شبکه برق شهری را نیز دارند که در فصل تابستان کمک قابل توجهی به کاهش دیماند دریافتی از شبکه برق شهری نموده و باعث کاهش زمان‌های قطع برق دانشگاه از سوی شرکت توزیع نیروی برق خواهد شد.

دکتر شریف‌خانی اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی این اقدام، استفاده از این دیزل ژنراتورها برای تأمین برق اضطراری بخشی از دانشگاه در زمان قطع برق است. هدف مهم‌تر پروژه کاهش پیک بار مصرفی دانشگاه در تابستان و احتمالاً در زمستان به منظور جلوگیری از قطع برق دانشگاه از سوی شرکت توزیع نیروی برق یا توانیر است.

وی افزود: این اقدام با توجه به مصوبه هیأت دولت است که بر اساس آن، «در صورتی که مصرف برق ادارات دولتی و دانشگاه‌ها در تابستان در ۸ ساعت کاری ۳۰ درصد و پس از پایان ساعت کاری ۶۰ درصد نسبت به مصرف برق سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کند، از قطع برق آن اداره یا دانشگاه جلوگیری به عمل خواهد آمد» انجام شده و پیش بینی می‌شود با اضافه شدن ۷ دستگاه جدید و دیزل ژنراتورهای قدیمی، پیک بار مصرفی دانشگاه در تابستان از حدود ۵ مگاوات به کمتر از ۳ مگاوات رسیده و قطع برق دانشگاه به حداقل خواهد رسید.