شناسهٔ خبر: 70416417 - سرویس علمی-فناوری
منبع: ایسنا | لینک خبر

عکس روز ناسا

یک آب‌نبات کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری

ناسا عکسی را از یک آب‌نبات کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری منتشر کرده است که هزار تریلیون مایل طول دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دانشمندان با استفاده از تجهیزات ساخته‌ شده توسط «مرکز فضایی گادرد» ناسا و یک تلسکوپ رادیویی در اسپانیا، ساختاری را در نزدیکی سیاه‌چاله مرکزی کهکشان ما مشاهده کردند که سرشار از موادی مانند مواد ساخت ستاره است.

به نقل از ناسا، عکس کامل ثبت‌شده با این تجهیزات، مرکز کهکشان ما را به رنگ آبی(فروسرخ)، قرمز(رادیویی) و سبز نعنایی(مایکروویو) نشان می‌دهد و روش‌های گوناگون تولید نور را رمزگذاری می‌کند. مناطق آبی و فیروزه‌ای، گرد و غبار خنک را در قسمت‌هایی نشان می‌دهند که تشکیل ستاره در آنها به تازگی آغاز شده است. رنگ زرد، کارخانه‌های تولید ستاره‌ را نشان می‌دهد و رنگ قرمز، مکان‌هایی را به نمایش می‌گذارد که در آنها گاز دارای بار الکتریکی با میدان‌های مغناطیسی در تعامل است.

سه پنل، این نمای پانوراما را از مرکز کهکشان راه شیری تشکیل می‌دهند که مجموعه‌ای را از ابرهای مولکولی غول‌پیکر و مواد خام سازنده ده‌ها میلیون ستاره به نمایش می‌گذارد. در مرکز عکس، یک ساختار غول‌پیکر دیده می‌شود که شبیه به یک آب‌نبات است و در سایه‌های قرمز و زرد می‌درخشد. در سمت راست آن یک نقطه قرمز روشن وجود دارد که مکان «کمان ای»(Sagittarius A) را -منبع درخشان مرکز کهکشان ما که میزبان سیاه‌چاله‌ بزرگ آن است- نشان می‌دهد.

انتهای پیام