شناسهٔ خبر: 70415852 - سرویس فرهنگی
منبع: ایلنا | لینک خبر

کارگردان «لال شو» عنوان کرد:

پیدا شدن سوژه‌های جدید و دیده شدن فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف با توجه به استان‌ها

کارگردان «لال شو» عنوان کرد: محمد مقیم پور بیژنی کارگردان مستند «لال شو» که در پنجاه و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم رشد حضور دارد گفت: مستند «لال شو» یک مستند آیینی و سنتی است که توسط مرکز مستند سوره تولید شده و به پنجاه و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم رشد راه پیدا کرده است.

صاحب‌خبر -

محمد مقیم‌پور بیژنی کارگردان مستند «لال شو» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره ساخت این مستند گفت: مرکز مستند سوره حدود دو سال گذشته از فیلمسازان استانی خواست تا طرح های خود را ارسال کنند که در صورت تایید طرح های شان مورد حمایت قرار گیرد؛ ما نیز طرح خود را به این مرکز ارسال کردیم و پس از ارسال طرح برای مسئولان این مرکز، طرح ما تایید شد و تولید آن را آغاز کردیم.

مقیم پور بیژنی در تشریح موضوع این مستند گفت: مستند «لال شو» یک ماجرای سنتی و آیینی در استان مازندران داستان پرتاب تیر توسط آرش کمانگیر را بیان می‌ کند؛ آنطور که روایت می شود وقتی تیر از کمان آرش رها می شود حدود ۲ روز در آسمان با کمک باد به پرواز در آمده و در نهایت به زمین می‌نشیند تا سرحدات مرزی ایران را تعیین کند؛ تیر آرش تنها تیر در تاریخ است که به قصد کشتار پرتاب نشده  و صلح را دنبال می‌کرده؛ به همین خاطر مردم مازندران معتقدند تیری که به قصد جنگ یا خونریزی پرتاب نشده است، برکت را به زندگی مردم خواهد آورد.

وی افزود: در این جشن برخی افراد به گروه های سه نفره تقسیم می شوند که یک نفر از آنها یک چوب دستی از چوب درخت توت دارد و کاملا ناشناس است و هیچ صحبتی نمی‌کند. آن ها بین مردم‌ می روند و مردم به آن ها میوه، شیرینی، شکلات و عیدی می دهند و معتقدند اگر فرد ناشناس چوب دستی خود را بر دوش کسی قرار دهد، برکت به زندگی آن شخص سرازیر می شود.

این مستندساز در ادامه عنوان کرد: زمان برگزاری آیین «لال شو» در اواخر آبان ماه برگزار می شود ولی به دلیل اینکه حجم کار زیاد بود و نمی خواستیم شبیه گزارش های خبری مستند را درست کنیم، آن را به صورت بازسازی و در فضاهای مختلف به تصویر کشیدیم.

مقیم پور بیژنی با اشاره به تولید مستندهای استانی توسط مرکز مستند سوره تصریح کرد: حرکت به سمت استان ها اتفاقی است که باعث پیدا شدن سوژه های جدید و متفاوت نسبت به فضای شهری و رسمی تهران است و باعث دیده شدن فرهنگ ها و قومیت های مختلف می شود که از این نظر اتفاق خوبی است؛ همچنین اهمیت دادن به فیلمسازان استانی و شهرستانی باعث انگیزه گرفتن آن ها و افزایش کیفیت آثارشان می شود.

وی در پایان گفت: در هر منطقه از کشور اینگونه باورها و سنت ها وجود دارد که بخشی از تاریخ کشور را شکل می دهند که جزئی جدایی ناپذیر از هر فرهنگ است و نمی توان آن ها را نادیده گرفت و این اتفاق خوبی است که مرکز مستند سوره در کنار سایر موضوعات و آثار خود، به تولید چنین مستندهایق اهمیت میدهد.

انتهای پیام/