شناسهٔ خبر: 70412808 - سرویس سیاسی
منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

گلستان در تمام سطوح از آخر اول است

طهماسبی، استاندار گلستان گفت: در موضوع پتروشیمی رسانه ها به وظیفه خود عمل نکردند و مطالبه گری قوی نداشتند، بعد از تصویب پتروشیمی شش دولت آمد و رفت.

صاحب‌خبر -

علی اصغر طهماسبی در نشست صمیمی با رسانه های گلستان با اشاره به منطقه آزاد اینچه برون اظهار کرد: اتفاقی در منطقه آزاد نیفتاده است، استاندار گلستان یا بیان اینکه منطقه آزاد برای مردم بار روانی دارد، گفت: متاسفانه زیر ساخت ها در این منطقه فراهم نیست که با وجود این شرایط جذب سرمایه گذاران کار دشواری است.وی خطاب به رسانه ها گفت: در موضوع پتروشیمی رسانه ها به وظیفه خود عمل نکردند و مطالبه گری قوی نداشتند، بعد از تصویب پتروشیمی شش دولت آمد و رفت.

طهماسبی اضافه کرد: راه اندازی پتروشیمی از بخش خصوصی خلع ید شده و در اختیار هلدینگ خلیج فارس قرار دارد.

وی با تاکید به اینکه با هر وضعیتی که باشد پتروشیمی را احیا خواهیم کرد، افزود: به همراه نمایندگان عزم خود را جزم کرده ایم یک دستور ویژه از سوی رییس جمهور دریافت کنیم.

گلستان در تمام سطوح از آخر اول است

طهماسبی با بیان اینکه خلیج گرگان خشک شده است، بیان کرد: کانال خوزینی مرز سیاسی استان گلستان و محور دوران آب است، لایروب باید در تمام فصول در خلیج حاضر باشد اما چنین اتفاقی نیفتاده است.

استاندار گلستان گفت: گلستان در تمام سطوح از آخر اول است و به لحاظ بحران رتبه نخست را دارد.

طهماسبی در ادامه گفت: اگر شهرک هزار هکتاری اترک عملیاتی شود جهش اشتغال خوبی در استان رخ می دهد اما در حال حاضر هیچ زیر ساختی وجود ندارد نه آب نه برق و نه گاز ؛

وی با بیان اینکه اخذ مجوز ایرلاین هزار میلیارد هزینه دارد، گفت: اختلافاتی بین سرمایه گذاران و شرکت هواپیمایی وجود دارد که حل خواهد شد.

علی اصغر طهماسبی در نشست صمیمی با رسانه های گلستان اظهار کرد: در مسیر توسعه استان به وجود خبرنگاران نیاز داریم و از ظرفیت و اطلاعات شما در حوزه های مختلف استان استفاده خواهیم کرد.

استاندار گلستان بابیان اینکه کارکردهای رسانه ها متنوع بوده و قطعا به ما دید وسیع می دهند، افزود: نظارت بر ساختار قدرت یکی از وظایف رسانه ها است لذا اگر این تسلط شما نباشد به یقین همکاران ما در ادارات کل در رخوت به سر خواهند برد.

وی گفت: کوریدور شمال به جنوب ۱۵ سال بلاتکلیف مانده است، ساماندهی سد نرماب باید توسط رسانه ها مطالبه گری می شد.

طهماسبی با بیان اینکه ای کاش در ابتدا مردم ساکن در کاسه سد نرماب را خارج می کردیم، بیان کرد: اکنون حتی نمی توانیم یک لیتر آب هم در کاسه سد نرماب ذخیره کنیم چنانچه موضوع اسکان را حل می کردیم امروز می توانستیم ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت سد را آبگیری کنیم.

وی ادامه داد: با وجود ناترازی در میران آب شرب هنوز پس از سال ها امکان آبگیری سد وجود ندارد.

طهماسبی گفت: اگر کل سد هم تکمیل شود اما این روستاییان خارج نشوند، نمی توان سد را آبگیری کرد و بناداریم تا ۶ ماه آینده این اتفاق مهم رخ دهد.

وی خبرنگاران را پیشقراولان عرصه‌های مختلف چون عرصه‌های های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی نظامی دانست و افزود: نقش خبرنگاران و اصحاب رسانه‌ها در عرصه جهاد تبیین بی بدیل است.

استاندار گلستان گفت: نقش شما خبرنگاران به وضوح در غزه و لبنان مشهود بوده و زمینه آگاهی جهان را از جنایات رژیم جنایتکار صهیونیستی فراهم کرد. وی یادآور شد: شما در خط مقدم آگاهی بخشی هستید و ما قدردان تلاش‌های شما خواهیم بود.

وی در ادامه در خصوص برخی از پروژه‌های مهم استان افزود: شهرک هزار هکتاری اترک یکی از پروژه‌های مهم گلستان محسوب می‌شود که تعیین‌تکلیف آن می‌تواند در حوزه اقتصاد و اشتغال رونق بسیاری برای استان به همراه داشته باشد.

استاندار گلستان با اشاره به اینکه تا کنون هیچ زیرساختی در شهرک هزار هکتاری اترک ایجاد نشده است، گفت: سعی داریم با تأمین زیرساخت چالش‌های این شهرک را برطرف کنیم.

پروژه منطقه آزاد اینچه‌برون به سر انجام نرسیده است

وی در خصوص پروژه منطقه آزاد اینچه‌برون هم افزود: علی رغم تلاش‌هایی که انجام شده تا کنون این پروژه به سر انجام نرسیده است و زیر ساخت‌های آن فراهم نشده است.

طهماسبی اظهار کرد: در روز پنجشنبه رئیس منطقه آزاد کشور جهت آغاز مرحله اجرایی این پروژه به گلستان سفر خواهد کرد.

وی ادامه داد: با گذشت پنج دولت پروژه پتروشیمی گلستان از بخش خصوصی خلع ید شده و به هلدینگ خلیج فارس واگذار شده است.

۹۵ هزار سهامدار منتظر تعیین تکلیف پتروشیمی گلستان هستند

استاندار گلستان با اشاره به اینکه اکنون در پروژه پتروشیمی ۹۵ هزار سهامدار منتظر تعیین تکلیف هستند، گفت: تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا این پروژه احیا شود.

وی با بیان اینکه کریدور شمال- جنوب بیش از ۱۵ سال روی زمین مانده است، افزود: سد نرماب هم یکی دیگر از پروژه‌ها است که ۱۵ سال از اجرای آن می‌گذرد اما هنوز مردم روستاهای اطراف در کاسه سد سکونت دارند.

طهماسبی در خصوص طرح گردشگری آشوراده هم اظهار کرد: این پروژه تاکنون در اختیار بخش خصوصی بود اما اکنون به صندوق ذخیره سازمان محیط زیست کشور واگذار شده است.

وی از شکل گیری کارگروه انتصاب بانوان در استانداری خبر داد و ادامه داد: در انتصابات جدید از ظرفیت بانوان در ادارات استفاده خواهیم کرد.

استاندار گلستان در خصوص تأمین سوخت پروژه پتروشیمی گلستان هم، گفت: برخی از انرژی چون تأمین آب و برق اقداماتی صورت گرفته و برای تأمین گاز برنامه ریزی های انجام شده و قرار است از خط لوله گاز ترکمنستان که از کنار این پروژه می‌گذرد استفاده شود.

در حالی که آغاز به موقع جلسات یکی از دغدغه‌های علی‌اصغر طهماسبی است و استاندار راس ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه آماده ورود به سالن جلسه بود اما تاخیر برخی فعالان رسانه موجب شد تا نخستین نشست صمیمی استاندار گلستان با ۱۴ دقیقه تاخیر و ساعت ۹ و ۴۴ دقیقه آغاز شود.

استاندار گلستان در ابتدای نشست سخنان خود را با تاکید بر نقش مهم اصحاب رسانه در حوزه‌های مختلف شروع کرد و گفت همیشه رسانه‌ها را رکن چهارم دموکراسی می‌دانند اما قضاوت اینکه چقدر در عمل به این شعار عمل می‌شود با خبرنگاران است.

وی خبرنگاران را پیشقراولان میدان‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی نظامی دانست و از نقش‌آفرینی خبرنگاران در حوزه اطلاع‌رسانی به طور ویژه قدردانی کرد و ترجیح داد ابتدا پای صحبت‌های خبرنگاران بنشیند سپس به پرسش‌های آنان پاسخ دهد.

توسعه دریامحور، توجه به پروژه‌های نیمه‌تمام گلستان، حمایت بیشتر از خبرنگاران، نگاه ویژه به بخش کشاورزی به عنوان قطب کشاورزی ایران، آسیب‌شناسی و شناسایی آسیب‌های اجتماعی از جمله مطالبات و دغدغه‌هایی بود که در نشست خبری امروز از سوی فعالان رسانه‌ای گلستان مطرح شد.

در ادامه پرسش و پاسخ خبرنگاران، پای استاندار سابق هم به این جلسه باز شد و یکی از خبرنگاران با اشاره به ایجاد وفاق و همدلی در بین گروه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و اصحاب رسانه پس از انتصاب علی‌اصغر طهماسبی، از رفتار قهری دوره قبلی استانداری گلستان با خبرنگاران در ابتدای مسوولیت و رفتار مهربانانه در روزهای انتهایی انتقاد کرد و از یازدهمین استاندار گلستان خواست از رفتارهای سینوسی در قبال خبرنگاران بپرهیزد و هنگام شنیدن نقد و تشویق، رفتار یکسان و ثابت داشته باشد.

خبرنگاران گلستان همچنین در این نشست به جای خالی منشور اخلاقی در حوزه رسانه اشاره کردند و خبرنگاران را فرصت دانستند نه تهدید.

توجه به شایسته‌سالاری در انتصابات، پاسخگویی مدیران در روزهای سه‌شنبه، درخواست از استاندار برای ورود به حاشیه‌های شورای اسلامی شهر و شهرداری گرگان، تعیین تکلیف آخرین وضعیت طرح طبیعت‌گردی و گردشگری آشوراده، سرنوشت طرح احیای خلیج گرگان و ابهامات تامین سوخت و آب پروژه پتروشیمی گلستان، وضعیت نابه‌سامان شهرک‌های صنعتی استان، توجه به شهرک صنعتی اترک و نبود صنایع تبدیلی کشاورزی، مغفول ماندن حوزه گردشگری از دیگر مباحث مطرح‌شده در این نشست بود.

استاندار گلستان در این نشست بر استفاده همه‌جانبه از ظرفیت رسانه‌ها برای توسعه و پیشرفت استان تاکید کرد و گفت از انتقادها و پیشنهادهای خبرنگاران استقبال می‌کند.

علی‌اصغر طهماسبی به اظهارنظر روزهای گذشته خود در خصوص برخی پروژه‌ها مانند پتروشیمی و سد نرماب که روی یک تکه کاغذ مانده اشاره کرد و عقب‌ماندگی برخی از این پروژه‌ها را ناشی از کوتاهی اصحاب رسانه در مطالبه‌گری دانست.

وی بیان کرد: هدف از بیان برخی مسائل و تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های مهم استان، تخریب زحمات استانداران سابق و یا دولت گذشته نیست و درخواست ما از خبرنگاران این است که با بازدید میدانی در جریان آخرین وضعیت پروژه‌های مهم استان قرار بگیرند و برای تعیین‌تکلیف آن مطالبه‌گری کنند.

استاندار گلستان همچنین در واکنش به درخواست یکی از خبرنگاران مبنی بر استفاده از ظرفیت بانوان در مناصب مدیریتی افزود: کارگروه انتصابات بانوان در گلستان راه‌اندازی شده و شناسایی و رصد بانوان توانمند و فعال برای به‌کارگیری در پست‌های مدیریتی در حال انجام است.

حاشیه‌نگاری نخستین نشست خبری استاندار گلستان

طهماسبی همچنین بر این نکته تاکید کرد که نگاه دولت چهاردهم در انتصابات به‌کارگیری از یک طیف سیاسی خاص و همسو با دولت نیست و گفت: دکتر پزشکیان متعلق به مردم است و حزب و جناح خاصی نمی‌تواند ایشان را به نفع خود مصادره کند.

وی همچنین خواستار راستی‌آزمایی وضعیت ابرپروژه‌های استان شد و گفت: با وجود آنکه پروژه سد نرماب ۱۵ سال به طول انجامید اما هنوز امکان ذخیره‌سازی یک لیتر آب در این سد وجود ندارد و جابه‌جایی روستاییان ساکن در کاسه سد به سرانجام نرسیده است.

استاندار گلستان در این نشست به نگاه‌های نگران اصحاب رسانه درباره سرنوشت پروژه‌های نیمه‌تمام استان پاسخ دلگرم‌کننده‌ای داد و افزود: تلاش ما این است که پتروشیمی گلستان تحت هر شرایطی احیا شود و دغدغه بیش از ۹۰ هزار سهامدار به پایان برسد.

طهماسبی نسبت به تبعات خشکی خلیج گرگان و ورود ریزگرد به استان هشدار داد و گفت: با وجود آنکه کانال خوزینی محور دَوران آب و مرز سیاسی استان گلستان است اما در پروژه احیا از فرایند لایروبی جا مانده و دستگاه خدمات‌رسان با کوتاهی، دستگاه لایروب را از استان خارج کرده است.

استاندار گلستان در پایان این مراسم با اهدای یک شاخه گل از بانوان خبرنگار به مناسب سالروز ولادت حضرت زهرا(س) و روز زن و مادر قدردانی کرد.