شناسهٔ خبر: 70410247 - سرویس فرهنگی
منبع: ایبنا | لینک خبر

افق منتشر کرد؛

«تابستان»؛ عاشقانه‌ای نفس‌گیر و یک نقد اجتماعی تمام‌عیار

این اثر به نویسندگی ادیت وارتون در سال 1917 منتشر شد و مانیفستی است درباره نابرابری های اجتماعی و تبعیض های برای زنان، طبقات اجتماعی و عشق‌های غریب.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا «تابستان» اثر ادیت وارتون، که در سال ۱۹۱۷ منتشر شد، که با ترجمه مزدک بلوری از سوی نشر افق در بازار نشر عرضه شده است. این رمان که غالباً از جسورانه‌ترین آثار این نویسنده است زندگی دختری به نام چریتی رویال را به تصویر می‌کشد؛ دختری که در روستایی کوچک و بسته در نیوانگلند بزرگ شده و درگیر چالشی صریح و صادقانه درباره جنسیت و استقلال زنانه در اوایل قرن بیستم می‌شود. وارتون خود این اثر را رمانی متمایز می‌داند که به کاوش در امیال زنانه، محدودیت‌های اجتماعی، و پیامدهای سرپیچی در برابر چارچوب‌های اخلاقی می‌پردازد.

داستان «تابستان» در شهر کوچک نورث‌دورمر، واقع در منطقه‌ای روستایی در نیوانگلند، می‌گذرد. چریتی رویال تحت سرپرستی آقای رویال (وکیلی با اخلاقی مشکوک) زندگی می‌کند، مردی که او را در کودکی از فقر و بی‌نظمی زندگی در کوهستان نجات داده است.چریتی، با لوسیوس هارنی، معمار خوش‌سیما و فرهیخته‌ای آشنا می‌شود. اما رابطۀ عاشقانه آن‌ها از همان ابتدا محکوم به شکست است، چرا که در چارچوب سختگیرانۀ جامعه‌ای که زنان را به خاطر تمایلاتشان قضاوت می‌کند و مردان را می‌بخشد، شکل می‌گیرد.

موضوع محوری این رمان، بیداری فردی و امیالِ درونی است؛ موضوعی جسورانه برای زمانۀ وارتون. رابطۀ چریتی با لوسیوس، شور و لذت را به همراه دارد، اما درعین‌حال او را به‌سوی نابودی سوق می‌دهد. وارتون این سفر شخصی را با موضوعات گسترده‌تری چون نابرابری طبقاتی، تبعیض جنسیتی و طبیعت سرکوبگر اخلاقیات جوامع کوچک در هم می‌آمیزد.

در این رمان کوهستان، با وحشی‌گری و بی‌قانونی‌اش، استعاره‌ای برجسته برای جنبه‌های سرکش شخصیت و امیال چریتی است، حال آنکه نورث‌دورمر نمادی است از محدودیت‌های خفقان‌آور زندگی تحمیلی‌اش.

ادیت وارتون، (۱۸۶۲-۱۹۳۷)، رمان‌نویس، نویسنده داستان کوتاه و طراح آمریکایی بود. وارتون در شهر نیویورک به دنیا آمد. خانواده او پس از جنگ به سراسر اروپا سفر کردند و از کشورهایی چون فرانسه، ایتالیا، آلمان و اسپانیا دیدن کردند. ادیت جوان در این سفرها، زبان های فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی را آموخت.در زمان اقامت در اروپا، وارتون به کمک معلمین خصوصی تحصیل می کرد اما از میزان آموخته هایش رضایت نداشت، بنابراین از کتابخانه ی پدرش و کتاب خانه های دوستان پدرش مدام استفاده می کرد. مادرش او را تا زمان ازدواج از خواندن رمان منع کرده بود.وارتون از همان کودکی شروع به نوشتن شعر و داستان کرد و در یازده سالگی نوشتن اولین رمانش را آغاز کرد. وی در ۱۵ سالگی اولین اثرش که ترجمه ای از شعری آلمانی بود را به انتشار رساند.او با نوشتن کتاب عصر بی گناهی، به اولین زنی تبدیل شد که جایزه ی پولیتزر ادبیات را از آن خود می کند.ادیت وارتون سرانجام بر اثر سکته در سال ۱۹۳۷ چشم از جهان فرو بست.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم: «چریتی با خودش فکر کرد که یک جور حالت خودداری تصنعی در چشمهای هارنی دیده است گمان کرد که هارنی نمی‌خواهد با او تنها باشد و با احساس غمی عمیق و ناگهانی از خودش پرسید مبادا از حرفهای مهرآمیزی که شب قبل به او گفته بود پشیمان شده باشد. حرفهایش بیشتر برادرانه بود تا عاشقانه اما چریتی معنای دقیقشان را تحت تأثیر گرمای دکستری پر ملاطفت آمیز صدای او گم کرده بود.»

کتاب تابستان نوشتۀ ادیت وارتون با ترجمۀ مزدک بلوری در مجموعۀ افق‌کلاسیک در نشر افق منتشر شده است؛ این کتاب در ۲۲۱ صفحه و به بهای ۲۶۵ هزار تومان به بازار کتابفروشی‌ها عرضه شده است.