شناسهٔ خبر: 70408927 - سرویس اجتماعی
منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

سبدفروشی دارو و مکمل تخلف است

سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: سبدفروشی دارو و مکمل تخلف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علی صفا؛ سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، امروز در نشست خبری سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی اظهار کرد: اداره مکمل‌ها در سال ۱۳۸۴ تأسیس و در اداره غذا مستقر شد. در آن زمان بحث‌های بسیاری مطرح بود که آیا مکمل‌ها جزو داروها محسوب می‌شوند یا غذاها. ما مقررات بسیاری از کشورها را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که فرآورده‌های دارویی و مکمل‌ها باید از یکدیگر جدا شوند.

بیشتر بخوانید:

دارو در سال جدید گران خواهد شد

وی در پاسخ به سؤال درباره پدیده "سبدفروشی" که به دلیل تولید مازاد مکمل‌ها شکل گرفته است، بیان کرد: در این پدیده، برخی شرکت‌های پخش برای فروش داروهای کمیاب به داروخانه‌ها، آن‌ها را ملزم به خرید مکمل‌های کم‌فروش می‌کنند. متأسفانه برآورد دقیق از میزان نیاز به مکمل‌ها در کشور وجود ندارد، زیرا مصرف مکمل‌ها برخلاف داروها، عادی و غیرقابل پیش‌بینی است. سازمان غذا و دارو در این زمینه مقصر نیست، اما باید تأکید کنم که سبدفروشی دارو و مکمل تخلف و خلاف مقررات است.

در ادامه این نشست، عباس کبریایی‌زاده، رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران، اظهار کرد: تقریباً برای تمامی مکمل‌ها، بیش از چهار تا پنج تولیدکننده در کشور وجود دارد و اگر یک تولیدکننده با کمبود مواجه شود، سایر تولیدکنندگان اقدام به تولید آن محصول می‌کنند. به همین دلیل رقابت شدیدی در عرضه مکمل‌ها به داروخانه‌ها وجود دارد و در بسیاری از موارد شاهد مازاد تولید هستیم. اگر شرکتی سبدفروشی دارو و مکمل را به صورت همزمان انجام دهد، این کار تخلف محسوب می‌شود، اما فروش سبدی مکمل‌ها به‌تنهایی مشکلی ندارد.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید مکمل در کشور بیش از نیاز داخلی است و میزان صادرات این محصولات بسیار محدود. از دولت درخواست داریم که شرایطی برای افزایش صادرات فراهم کند، زیرا ظرفیت خوبی برای صادرات مکمل‌های ایرانی وجود دارد و می‌توان طی چهار تا پنج سال تراز مکمل‌ها را مثبت کرد.

کبریایی‌زاده ادامه داد: مکمل‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد بازار دارویی دنیا را تشکیل می‌دهند و در ایران نیز همین نسبت برقرار است. البته این عدد ممکن است در برخی سال‌ها، به‌دلیل عواملی همچون شیوع بیماری‌هایی نظیر کرونا، تغییر کند. مصرف مکمل‌ها در همه کشورهای دنیا وابسته به سطح توسعه‌یافتگی و درآمد افراد است؛ هرچه درآمد و سطح زندگی بالاتر باشد، مصرف مکمل نیز افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/