شناسهٔ خبر: 70405113 - سرویس اقتصادی
منبع: ایرنا | لینک خبر

راهکارهایی برای تامین برق صنایع 

این روزها تامین انرژی در کشور به ویژه برای صنایع و کارخانجات به یک معضل اساسی تبدیل شده است. برودت شدید هوا از یک سو و کم کاری هایی که در گذشته برای تامین اشکال مختلف انرژی صورت گرفته، سبب شده تا صنایع و کارخانجات با تعطیلی موقت رو به رو شده یا با حداقل ظرفیت کار کنند. با این حال در همین شرایط نیز می توان با راهکارهایی مانع از نیمه‌فعال شدن یا غیرفعال شدن آنها شد.

صاحب‌خبر -

این معضل اساسی در شرایطی است که تا پیش از این صنایع بزرگ، کوچک و متوسط با مشکلات کمبود نقدینگی، محدودیت تامین ارز و ثبت سفارش مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات نیز دست و پنجه نرم می کردند، اما اضافه شدن معضل تامین انرژی، صنعتگران را غافلگیر کرده است.

شرایط به گونه ای است که در برخی استان ها و مناطق، سهمیه برق صنایع تا ۹۰ درصد کاهش یافته است و با توان ۱۰ درصدی در حال تولید و پیشبرد امور هستند که امری بسیار دشوار است.

با این حال، صنعتگران که به حق در ادوار مختلف تاریخ انقلاب ثابت کرده اند افسران جنگ اقتصادی هستند و حتی در شرایط ناجوانمردانه تحریم های بین المللی پا پس نکشیده اند، امید دارند با فروکش کردن برودت هوا، همچنین برنامه ریزی های خوبی که از سوی مسئولان انجام می شود، از فشار مشکلات یاد شده کاسته شود.

در این راستا، برخی اقدامات و ارائه تسهیلاتی از سوی دستگاه ها و مسئولان می تواند راهگشا باشد تا تولیدکنندگان از بحران خارج شوند.

۱- استفاده از حداکثر ظرفیت دیزل ژنراتورها

یکی از این موارد، استفاده از دیزل ژنراتورها در داخل شرکت های تولیدی به منظور تولید برق است. همچنین دیزل ژنراتورهایی کاملا نو و آکبند وجود دارد که هنوز نصب نشده و مورد استفاده قرار نگرفته است. در این زمینه تامین سوخت این دیزل ژنراتورها باید به فوریت در دستور کار قرار بگیرد؛ اقدامی که در برخی استان ها از سوی مسئولان اجرایی شده و توانسته تا حد زیادی از بار مشکلات بخش تولید بکاهد.

۲- صرفه جویی سایر بخش های غیرتولیدی

صرفه‌جویی در مصرف انرژی یکی از راهکارهایی است که به فوریت در دستور کار دولت چهاردهم قرار گرفته و اقدام رئیس جمهوری در راه اندازی پویش «۲ درجه کمتر» قابل تقدیر است. امری که به نظر می رسد در صورت رعایت عموم مردم، دستگاه ها و سازمان ها، ضمن ایجاد وفاق ملی در جهت کاهش مصرف انرژی، بتواند منجر به صرفه جویی و آزاد شدن انرژی زیادی برای استفاده در بخش تولید کشور شود.

در این میان، دورکار کردن پرسنل و کارکنان و انجام خدمات به صورت مجازی در دستگاه ها و نهادهایی که این شیوه میسر باشد، گزینه ای است که می تواند به تقویت این راهکار بیانجامد؛ امری که تجربه موفق آن در بسیاری دستگاه های دولتی و حتی کارخانجات و شرکت های بخش خصوصی در زمان همه گیری کرونا مثال زدنی است.

۳- تامین گاز نیروگاه ها

در این زمینه شاهد حداکثر تلاش وزارتخانه های نفت و نیرو هستیم و حتی اخبار دلگرم کننده ای نیز در این زمینه شنیده شده است. با این حال امیدواریم دولتمردان با تنوع بخشی به منابع تامین گاز نیروگاه ها، با عنایت به اینکه سوخت گاز مهمترین منبع تولید برق در کشور است، به یاری بخش تولید و صنعت بپردازند.

ناگفته پیداست که راهکارهای یاد شده، همگی راهکارهای عاجل و کوتاه مدت است و برای دوره های میان مدت و بلندمدت باید چاره اندیشی اساسی انجام شود.

بی تردید، برنامه ریزی وزارت نیرو برای توسعه احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و جایگزین کردن آنها با نیروگاه های سوخت فسیلی و سوخت ترکیبی و ارائه مشوق ها برای جلب و جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران داخلی و خارجی، اقدامی اساسی و پایدار خواهد بود که ضمن استفاده از مواهب و استعدادهای طبیعی و مزیت نسبی کشورمان در این زمینه، برای همیشه می تواند به معضل ناترازی انرژی در کشور پایان دهد.