شناسهٔ خبر: 70404160 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

یک دکترای ارتباطات تشریح کرد

بانوان گیلانی؛ از قلب خانواده تا قلب رسانه

یک دکتری ارتباطات، از بانوان خبرنگار خواست به مسائل مرتبط با بانوان و قلب خانواده از جمله فرزندآوری و آسیب های اجتماعی و خشونت علیه کودکان و زنان و... بپردازند و یادآور شد: سنسورهای فعال در زنان لازمه حیات اجتماعی رسانه است.

صاحب‌خبر -

در گیلان، استانی با پیشینه‌ای غنی از فرهنگ و تاریخ، زنان همواره نقشی کلیدی در پیشبرد فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و رسانه‌ای دارا بودند. این نقش در دوران معاصر، به ویژه در حوزه رسانه، به نقطه عطف خودش رسیده است؛ به‌گونه‌ای که بخش قابل توجهی از سردبیران خبرگزاری‌های رسمی استان (ایرنا، ایسنا، مهر، برنا و ... ) را بانوان تشکیل می‌دهند که نشان از تاثیر فرهنگی و اجتماعی دیرپای بانوان این خطه دارد که همواره زنان را به عنوان عنصری فعال و اثرگذار در عرصه‌های مختلف معرفی کرده است.

مقدمه‌ای بر این حضور پررنگ، درخشش زنان گیلانی در حوزه هنر، رسانه و ارتباطات است که همواره با نگاهی ریزبینانه، عاطفی و جستجوگرانه، مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه را تحلیل و منعکس کرده‌اند. در ادامه، دکتر جواد نظری‌مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، به بررسی این نقش‌آفرینی و اهمیت آن در توسعه اجتماعی و فرهنگی استان پرداخته است.

جواد نظری مقدم در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به حضور فعال زنان گیلان در عرصه های اجتماعی، از گذشته تا کنون، اظهار کرد: اگر به پیشینه تاریخی و فرهنگی مردم گیلان نگاه کنیم می بینیم که زنان گیلانی در گذشته به مثابه یک عنصر فعال اقتصادی همواره در خانواده نقش محوری داشته اند.

وی با بیان اینکه در عصر جدید هم شاهد نقش و حضور پررنگ و چشمگیر زنان گیلان هستیم، افزود: زنان گیلانی در مقایسه با سایر مناطق ایران کنشگری بیشتری داشته و در عرصه های اجتماعی و فرهنگی و هنر و ادبیات شاهد فعالیت های اثرگذار آنان هستیم.

این دکترای فرهنگ و ارتباطات با اشاره به درخشش زنان گیلانی در حوزه هنر و رسانه در تاریخ معاصر ایران، عنوان کرد: بخش قابل توجهی از بانوان هنرمندی که در سطح ملی فعالیت دارند، گیلانی هستند که یک دلیل آن را باید در فرهنگ دوستی جامعه گیلانی جستجو کرد؛ دلیل دیگر آن نزدیکی به پایتخت و تعامل هرچه بیشتر هنرمندان محلی با پایتخت بوده است. راه اندازی اولین آموزشگاه ها و مدارس دختران در گیلان نیز می تواند در این کنشگری تاثیرگذار باشد. انقلاب اسلامی هم به این حرکت شتاب بخشید؛ چراکه در گفتمان انقلاب اسلامی، زن مطلوب زنی است که در کنار توجه به خانه به جامعه هم توجه دارد، کنشگر است، فعال است و نمی‌تواند در رابطه با مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه بی‌تفاوت باشد.

نظری مقدم با بیان اینکه شاهد فعالیت خوب و مؤثر زنان استان در عرصه رسانه نیز هستیم، گفت: بخش قابل توجهی از فضای رسانه ای گیلان را زنان تشکیل می دهند و در فضای رسانه و ارتباطات به عنوان یک کنشگر فعال عمل می کنند.

وی با اشاره به اثرگذاری بالای زنان در عرصه  خبر و خبررسانی تاکید کرد: ورود زنان به عرصه های اجتماعی به واسطه آن ویژگی های منحصر به فرد زنانه، تلطیف فضاهای اجتماعی را به دنبال دارد، زیرا زنان سرشار از عواطف و احساسات هستند و می توانند نقش تعیین کننده در مسائل جامعه داشته باشند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با بیان اینکه خبرنگاران رسالت آگاهی بخشی به جامعه را بر دوش می کشند و به سمت مسائل اجتماعی می روند؛ مسائلی که گاه احساسات جامعه را جریحه دار می کند، ادامه داد: زنان خبرنگار و فعال رسانه ای دیدگاه احساسی‌تر نسبت به برخی از مسائل دارند و لذا به این سوژه ها به مثابه یک امر مهم و تعیین کننده می پردازند؛ این در حالی است که ممکن است گاه دیدگاه مردانه به برخی سوژه ها توجهی نداشته باشد.

نظری مقدم سنسورهای فعال در زنان را لازمه حیات اجتماعی رسانه دانست و اضافه کرد: زنان خبرنگار می توانند افکار عمومی جامعه را معطوف به یک خبر کنند؛ خبری که پیش از آن مورد توجه نبود.

وی از زنان خبرنگار خواست به مسائل مرتبط با زنان از جمله خانواده و فرزندآوری و آسیب های اجتماعی و خشونت علیه کودکان و زنان و... بپردازند و یادآور شد: خبرنگاران زن باید ذهن جامعه را معطوف به مسائلی کنند که مسئله کل جامعه است؛ نه فقط بخشی از آن.

این دکتری فرهنگ و ارتباطات نگاه جزئی نگر زنان را در مقابل کلی نگری مردانه قرار داد و بیان کرد: زنان با این نگاه ریزبینانه و جزئی نگر و جستجوگرانه در عرصه رسانه خیلی می توانند موفق باشند و به تحلیل مسائل بپردازند.

انتهای پیام