شناسهٔ خبر: 70403600 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار آذربایجان‌ شرقی:

سیره سیاسی حضرت زهرا (س) مبتنی بر اخلاق و تقوا بوده ست

استاندار آذربایجان‌ شرقی سیره سیاسی حضرت زهرا (س) را مبتنی بر اخلاق و تقوا دانست و گفت: به لحاظ پارادایمی در ادبیات سیاسی، حضرت فاطمه (س) یک‌ الگوی بلامنازع برای مسلمانان بوده و سیره حضرت زهرا (س) در جهت منافع فردی و گروهی نبوده است.

صاحب‌خبر -

بهرام سرمست روز یکشنبه دوم دی ماه در همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه الزهرا (س) از حضور کمرنگ بانوان در این مراسم انتقاد کرد و گفت: عدم حضور سخنران زن در سین برنامه یک نقص جدی است درحالی‌که بانوان نقش جدی در جامعه ما دارند.

وی به جنبه های شخصیت والای حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و گفت: ایشان نه تنها از لحاظ عبادی، اخلاقی و مذهبی بلکه به عنوان یک‌ شخصیت سیاسی نیز الگوی زنان مسلمان مطرح هستند و دفاع از حق، روشنگری و ایستادگی در برابر ظلم از جمله جنبه‌های شخصیتی این حضرت است، در این راستا نیز با بررسی سیره حضرت فاطمه‌ الزهرا(س) سیاست در اسلام باید با معنویت و عدالت تطبیق شده باشد.

او شجاعت را ویژگی بارز حضرت فاطمه(س) دانست و گفت: ایشان در مقابل تمام فشارها، در برابر ظلم و دفاع از ولایت ایستادگی کردند.

وی ارتباط حضرت فاطمه(س) با پیامبر اسلام(ص) و امیرالمومنین(ع) را عامل بینش عمیق و دقیق ایشان نسبت به شرایط اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: عدالت‌خواهی‌، دفاع از مظلومین، دفاع از ولایت، خطبه فدکیه، ایستادگی‌ در برابر نظام حاکم، دفاع از عدالت و حقانیت امیرالمومنین(ع) از جمله شاخص های بارز بینش جامع ایشان است.

وی افزود: تاثیر تاریخی ایشان بر حرکت های عدالت‌خواهی بعدی از جمله قیام عاشورا و همه انقلاب های عدالت‌خواهی، مرجعیت و الگو بودن ایشان برای مردان و زنان، زندگی و سبک زندگی آن حضرت قابل پیروی برای زنان جامعه است.

سیره‌ سیاسی حضرت زهرا (س) نمونه‌ بارز تلاش برای حفظ وحدت و انسجام جامعه‌ اسلامی است

محمدتقی اعلمی رئیس دانشگاه تبریز نیز در این همایش ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، این روز مبارک را فرصتی مغتنمی برای تأمل در زندگی آن بانوی بزرگوار دانست و اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) بحق الگویی بی‌بدیل برای همه انسان‌ها بویژه‌ زنان مسلمان است و این بانو با شخصیت متعالی خود در تمامی ابعاد زندگی از ایفای نقش در خانواده گرفته تا فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، تصویری از تعهد، شجاعت و بصیرت به نمایش گذاشت.

وی ادامه داد: برگزاری چنین همایش مزین به نام نامی حضرت زهرا(س) در دانشگاه تبریز- مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور- که خود بر خاک پاک قهرمانان و ایثارگران این مرز و بوم استوار است، معنای مضاعفی دارد.

اعلمی با اشاره به پیشینه‌ی تاریخی دانشگاه تبریز، یادآور شد: دانشگاه تبریز با پیشینه‌ای قوی در عرصه‌ی آموزش عالی به‌عنوان دومین دانشگاه قدیمی ایران پس از دانشگاه تهران، در سال ۱۳۲۶ تاسیس شده و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی گسترده همواره در مسیر پیشرفت گام برداشته و جایگاه برجسته‌ای در میان مراکز علمی داخلی و بین‌المللی کسب کرده است.

وی افزود: نقش دانشگاه تبریز در تحولات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور بویژه در دوران دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت است. به طوری که این دانشگاه ۱۵۰ شهید والامقام را به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است و خاک این دانشگاه به خون ۲۲ کبوتر خونین بال که در حمله‌ی ناجوانمردانه رژیم بعثی در ۲۷ دی ماه ۱۳۶۵ به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و همچنین دو شهید سرافراز مبارزات انقلاب اسلامی، مطهر و معطر است که این حضور فعال، نشانه‌ای از همبستگی عمیق دانشگاه تبریز با ارزش‌های دینی و ملی است که امروز نیز در قالب فعالیت‌های علمی و فرهنگی ادامه دارد.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: برگزاری این همایش می‌تواند تاثیر بسزایی در وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه داشته باشد و با تکیه بر آموزه‌های دینی و سیره عملی ائمه معصومین (ع) می‌توان بستری مناسب برای تقویت همبستگی ملی و ارتقای ارزش‌های اصیل اسلامی در جامعه‌ی دانشگاهی فراهم آورد که این امر نه تنها به تعمیق دانش دانشگاهیان کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز گفت‌وگوهای سازنده و تبادل نظر در موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.

وی با بیان اینکه سیره سیاسی حضرت زهرا (س) نمونه بارز تلاش برای حفظ وحدت و انسجام جامعه‌ی اسلامی است، گفت: ایشان با دفاع از ولایت و امامت همواره در مسیر حق طلبی گام برداشتند و با خطبه‌های روشنگرانه خود به تبیین اصول دین و تقویت همبستگی میان مسلمانان پرداختند.

اعلمی در خاتمه متذکر شد: تأمل در سیره‌ی حضرت فاطمه زهرا(س) می‌تواند راهگشای ما در تقویت وفاق ملی و استحکام بنیان‌های اجتماعی باشد و امیدواریم این همایش درکنار بهره‌گیری از مطالب علمی و فرهنگی، زمینه‌ساز تبیین راهبردهای نوین برای بهره‌مندی از اندیشه و سیره سیاسی حضرت زهرا (س) در مسیر تحقق وحدت و پیشرفت باشد.

محمدعلی پرغو، دبیر علمی همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه الزهرا(س) نحوه برخورد ایشان با مناقشات سیاسی را الگویی برای مسلمانان دانست و گفت: مسلمانان اعم از شیعه و سنی آن حضرت را الگوی نیکو برای خود می‌دانند، حضرت فاطمه(س) فرزندی شایسته برای پیامبر اسلام(ص)، همسری مهربان و مادری فداکار برای حسنین، یکی از چهارده معصوم و پنج تن آل عبا بود.

وی با بیان اینکه شجاعت، حق‌گویی، دفاع از حق و حقیقت حضرت فاطمه الزهرا(ع) را برگ زرینی در تاریخ اسلام است، افزود: روش و سیره حضرت فاطمه(س) الگویی نیکو برای مسلمانان است.

وی از حمایت های نصرالله‌زاده رییس وقت دانشگاه تبریز ابراز قدردانی کرد و افزود: بعد از تصویب برگزاری همایش، کمیته های علمی و اجرایی با حضور اساتید دانشگاهی و حوزوی شکل گرفت که می‌توان گفت در بحث های آکادمیک و فقهی اتحاد حوزه و دانشگاه به بهترین وجه ممکن اتفاق افتاد.

پرغو محورهای برگزاری همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه(س) را تشریح کرد و ادامه داد: زندگی و افکار سیاسی حضرت زهرا(س)، مواضع سیاسی حضرت فاطمه(س) در مواجه با بحران های عصر خویش، سیره عملی حضرت زهرا(س)، کتاب شناسی و سنت حضرت زهرا(س) از جمله محورهای این همایش در قالب پوستر همایش تدوین و منتشر شده است.

وی از ارسال بیش از ۲۱۰ مقاله با دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: ۱۶۲ چکیده و ۵۵ مقاله کامل توسط پژوهشگران حوزوی و دانشگاه به دبیرخانه همایش فرستاده شده که حدود ۶۶ چکیده مقاله و ۲۸ مقاله مورد تایید دبیرخانه همایش واقع شده که در این مراسم از این آثار رونمایی خواهد شد.

براساس این گزارش، در پایان کتاب مجموعه مقالات ارائه شده به دبیرخانه این همایش با حضور مسئولان استانی حاضر در همایش رونمایی شد.

انتهای پیام