شناسهٔ خبر: 70399025 - سرویس سیاسی
منبع: ایلنا | لینک خبر

پزشکیان در آیین تجلیل از مقام زن:

باید به حقوق همه حتی دشمن احترام بگذاریم/ اگر نسل جدید حق می‌گوید باید خودمان را با آن تطبیق دهیم

پزشکیان در آیین تجلیل از مقام زن: رئیس‌جمهور گفت: اختلاف از جهل و ناآگاهی شکل می‌گیرد از جایی شکل می‌گیرد که من دلم نمی‌خواهد به حقوق طرف مقابل احترام بگذارم من نباید اینجا بایستم اما به زور ایستاده‌ام و کسانی که حق‌شان بوده با این مخالفند. اگر حق را به رسمیت بشناسیم، باید به حقوق همه حتی دشمن هم احترام بگذاریم. تمام مشکلات ما این است که ما این مفاهیم را یا باور نداریم و یا منافع شخصی ما اجازه نمی دهد که آن را بپذیریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود پزشکیان در آیین تجلیل از مقام زن گفت: زمانی که رسول خدا زندگی می‌کرد مرد بودن و پسر به دنیا آوردن مزیت بود و بچه دختر به دنیا آوردن باعث سرشکستگی و بی پایگی بود در چنین اوضاع و احوالی پیامبر خدا آنچه به عنوان ارث و فرزند داشت دختر بود. این نشان می‌دهد که در آن نگاه دختر جایگاه ویژه‌ای در اعتقاد و باور ما دارد و این روز بسیار مبارک است.

وی افزود: در ذهنم حرف‌های زیادی بود ولی خواستم اول اصولی را بگویم در قرآن آیات زیادی هست آیات متفادتی وجود دارد در مقابل  بحث و دعوای آن زمان در مدینه و یهود و نصارا هر کسی ادعایی داشت قرآن می‌گوید ربطی به باورها و ایمان شما و اهل کتاب ندارد هر کسی کار بد‌ کند، مجازات می شود.

پزشکیان با بیان اینکه تکذیب حق از ناآگاهی و جهل است، گفت: اینکه به حقوق انسان‌ها مستقل از رنگ و نژاد باید احترام گذاشت یک باور اعتقادی است، پیامبران آمدند که حق را به رسمیت بشناسند. هر کسی در هر جایگاهی نخواهد حقوق دیگران را بپذیرد باید جلوی آن گرفته شود یا با منطق یا با قانون و یا با دعواهایی که در دنیا اتفاق می افتد. ربطی به این ندارد که چه کسی هستید هر کس خلاف و کار زشت کند مجازات می شود و هر کس کار صالح و درستی کند پاداش می گیرد.

رییس جمهور گفت: قرآن می فرماید هر کسی که کار خوب بکند زن یا مرد و باور داشته باشد به بهشت می رود این باور را اگر بپذیریم اگر مشکلی پیش آمده در جامعه وظیفه مان است که حق را در جامعه پیاده کنیم و عدالت را در جامعه جاری کنیم. پیامبران هم برای همین آمده‌اند فرقی ندارد زن است یا مرد، لر است یا کرد یا عجم یا عرب. ما اگر باور داشته باشیم رفتارمان را بر اساس مسیر حق تنظیم می‌کنیم. اگر نسل جدید حق می‌گوید حق با اوست و من باید خودم را با حق تطبیق دهیم. چه کسی ظالم‌تر از آن است که به خدا دروغ بگوید یا اگر راست آوردند آن را قبول نکند؟ کسی که حرف درست را بیاورد و حرف درست را بپذیرد، متقی است.

پزشکیان گفت: اگر حرف درست را بپذیریم دعوا و اختلافی وجود ندارد اختلاف از جهل و ناآگاهی شکل می‌گیرد از جایی شکل می‌گیرد که من دلم نمی‌خواهد به حقوق طرف مقابل احترام بگذارم من نباید اینجا بایستم اما به زور ایستاده‌ام و کسانی که حق‌شان بوده با این مخالفند. اگر حق را به رسمیت بشناسیم، باید به حقوق همه حتی دشمن هم احترام بگذاریم. تمام مشکلات ما این است که ما این مفاهیم را یا باور نداریم و یا منافع شخصی ما اجازه نمی دهد که آن را بپذیریم.

رییس جمهور گفت: من اعتقادم بر این است که حزب نداریم، اجتماعات داریم اما حزب نداریم حزب یعنی اینکه وقتی به قدرت رسید، مشخص باشد چه سیاست‌هایی را می‌خواهد پیاده کند و این چیزی نیست که من حداقل در کشور دیده باشم باید بستر آن را ایجاد کنیم. باید به این گروه‌ها احترام بگذاریم جمع شدن و با هم بودن یعنی توسعه.

وی ادامه داد: شما عزیزان از نگاه من به عنوان یک انسان در خیلی از جاها بالاتر هستید. برتری بودن به این نیست که مرد است یا زن. برتری بودن به این است که چه کسی باتقواتر است.

رییس جمهور تصریح کرد: حرکت بدون خطا در اقتصاد، جامعه شناسی فرهنگ و آموزش هر کدام یک معنی خاص می دهد. این معنی ها قابل تعریف است یعنی هر کدام از ما زن یا مرد بدون خطا عمل کند حق با اوست. ما آماده ایم در دولت بستر را برای حضور دختران و خواهران مان باز کنیم. من به یاد دارم در دانشگاهها با عقیده ها و باورهای مختلف بودیم اما همه دانشجویان بر این عقیده بودند که مشکل مردم کشور را حل کنیم دعوا سر این بود که کی بهتر برای خدمت کردن است و نه کی بهتر برای خوردن است. میدان میدان رقابت بود. برای  همین بود که وقتی جنگ اتفاق افتاد همه از این خاک دفاع کردند. رقابت بر این بود که چه کسی می تواند از آب و خاکش بیشتر دفاع کند و درس می خواندیم برای اینکه بتوانیم به مردم خدمت کنیم. انواع و انواع اقسام احزاب در دانشگاه بود آن زمان اما دعوا بر این بود که چه کسی راه و روشش برای خدمت به مردم بهتر است تمام فکر و ذکر برای خدمت بود نه اینکه من چه می پوشم اما نگاه امروز ما از آن ارزش ها برای خدمت به مردم و حل مشکل رسیده است به اینکه تو چپی یا راستی یا لباست اینطور است و حرفهایت اینگونه است.

وی ادامه داد: دغدغه ما باید رفع حل مشکلات این کشور باشد بدون اینکه در کدام منطقه یا در کدام استان هستند ما وظیفه مان حل مشکل مردم کشورمان است و زنان و مادران نقش اصلی را در این زمینه دارند. این مادر است که باور را شکل می دهد اگر بر این باور حرکت کنند صددرصد تضمین است هیچ مرد و قدرتی بدون همراهی یک زن توانمند و خلاق و همراه نتوانسته به جایی برسد. این را با تمام باورم می گویم نه اینکه بخواهم تعریف کنم یا چیزی بگویم که به آن معتقد نیستم اگر اینطوری هستیم به خاطر همسرمان بوده است که اینگونه بوده است.

رییس جمهور گفت: توسعه یعنی احترام به فرهنگ دیگران. باید باور و اعتقاد دیگران احترام بگذاریم و وقتی در یک جامعه  زندگی می کنیم که فرهنگ و باور ما جوری است که ممکن است برخی چیزها را برنتابد رعایت کردن آن مشکلی ایجاد نمی کند. به عنوان یک انسان آگاه باید این کار را بکنیم. باید بشینیم با عزیزان مان در داخل کاری کنیم. اگر دعوا کنیم مشکلی حل نمی شود. اگر بتوانیم با هم گفتگو کنیم و این گفتگو را به دعوا نکشانیم و در خیابان راه نیندازیم می تواینم مشکل را حل کنیم در کدام دولت می توانستیم استاندار سنی بگذاریم الان استاندار عرب کرد و سنی داریم. همه این ها با همراهی و مساعدت مقام معظم رهبری بوده است. با دعوا نمی شود کار کرد.

وی ادامه داد: پشتیبانی و کمک می کنیم به حضور زنان و معتقدیم که حضور زنان برای آینده کشور بهتر از من است که اینجا ایستاده ام اگر همسرم بود بچه ها بهتر از این تربیت می شدند. محبت و عشقی که مادر دارد پدر نمی تواند داشته باشد در نتیجه باید مادر را به عنوان یک موجود با ارزش بپذیریم.

رییس جمهور تصریح کرد: این جایگاه را شما در جامعه می توانید بروز دهید و ما هم بستر را آماده می کنیم قدر خودتان را بدانید ما هم هر کاری بتوانیم انجام می دهیم.

خبر در حال تکمیل می باشد...