به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اشاره به تنشها و التهابات سنگین و گسترده یکسال اخیر در منطقه و همچنین کشورمان، اظهار کرد: در این مدت شاهد نوسانات بازار ارز بودیم که در حد طبیعی و البته موقت و گذرا بود؛ این در حالی است که همان زمان برخی پیشبینی میکردند نرخ دلار به بیشاز ۱۰۰ هزار تومان میرسد اما اینگونه نشد.
بیشتر بخوانید:
قیمت سکه، طلا و دلار شنبه اول دی ۱۴۰۳
وی با بیان اینکه رشد شتابان و جهش بالای نرخ ارز در دوره ریاست فرزین کنترل شده است، تصریح کرد: ما منکر افزایش قیمت دلار و دیگر ارزهای خارجی در این مدت نیستیم؛ اما آنچه مهم جلوه میکند این است که خبری از تلاطمهای شدید ارزی سالهای قبل نیست.
عضو هیأت رئیسه مجلس افزود: اهمیت کار زمانی بیشتر مشخص میشود که در سالهای قبل ما چنین تنشهای سیاسی را تجربه نکرده بودیم؛ اما از اواسط سال گذشته با حوادث بزرگ سیاسی-امنیتی از جمله درگیریهای شدید در منطقه و شهادت رئیس جمهور کشورمان، ترور اسماعیل هنیه در تهران و شهادت رهبران مقاومت در لبنان و غزه و همچنین حملههای ایران به اسرائیل مواجه بودیم.
یوسفی خاطرنشان کرد: این حجم از اتفاقات امنیتی و سیاسی قطعاً تأثیر مستقیمی بر اقتصاد کشورها دارد و کشور ما نیز به تبع از این اتفاقات تأثیر پذیرفت.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: با وجود همه این اتفاقات ما شاهد کاهش تلاطمهای ارزی در کشورمان نسبت به سالهای قبل بودیم که نتیجه مدیریت بانک مرکزی بوده است؛ این جمله به این معناست که اگر مدیریت خوب بانک مرکزی نبود ما نرخهای بسیار بالاتر از رقم کنونی را تجربه میکردیم.
یوسفی خاطرنشان کرد: باید به این نکته هم توجه کنیم که ما با تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه هستیم؛ اما نرخ دلار از ابتدای امسال تاکنون رشدی حدود ۲۲ درصدی داشته است و جهش زیادی محسوب نمیشود. همانطور که تجارب قبلی نشان داد نرخ ارز بعد از آرام شدن اوضاع منطقه عقبگرد داشته و اینبار هم با آرام گرفتن شرایط سوریه و درگیریهای منطقهای نرخ دلار به سطوح قبلی بازمیگردد.
وی در پایان با اشاره به راهاندازی بازار ارز تجاری گفت: یکی از اقدامات خوب دیگر بانک مرکزی با هدف حمایت از صادرات و شفافسازی در نرخ ارز و تحقق تکنرخی شدن، ایجاد بازار ارز تجاری یا همان بازار توافقی است که باعث عرضه بیشتر ارز نیز خواهد شد.
منبع: مهر
انتهای پیام/