شناسهٔ خبر: 70384998 - سرویس اقتصادی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود

وزیر نیرو با اشاره به ورود حدود ۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید به شبکه برق گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، تا تابستان آینده ۶ هزار مگاوات دیگر به شبکه اضافه می‌شود که نیمی از آن مربوط به نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «عباس علی‌آبادی» در جلسه هم اندیشی با الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: صنعت برق ایران به لحاظ زیرساخت‌ها، تجهیزات فنی و سطح توسعه‌یافتگی یکی از افتخارات مهم کشور است، چرا که ما توانسته‌ایم در حوزه تجهیزات فنی و مهندسی، محصولات خود را به بیش از ۴۰ کشور جهان صادر کنیم.

وی با اشاره به میزان رشد جمعیت و ظرفیت تولید برق کشور افزود: جمعیت کشور در طول ۴۰ سال گذشته نزدیک به دو برابر شده است، اما ظرفیت تولید برق کشور در همین بازه زمانی حدود ۱۳ برابر افزایش یافته است. این رشد چشمگیر به مراتب از متوسط رشد جهانی بیشتر بوده و نتیجه سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در این سال‌هاست.

وزیر نیرو در خصوص مشکلاتی که صنعت برق کشور در فصل سرد سال جاری در تأمین حداکثری برق با آن مواجه است، گفت: نیروگاه‌های کشور در فصل سرد می‌توانند تا ۲۰ درصد بیشتر از نیاز مصرف برق تولید کنند، اما افزایش مصرف گاز در کشور و به تبع آن محدودیت در تأمین سوخت نیروگاه‌ها سبب شده است تا برخی واحد‌های نیروگاهی عملاً سوخت کافی برای تولید برق نداشته باشند.

علی‌آبادی درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای تأمین حداکثری برق در اوج بار سال آینده بیان کرد: وزارت نیرو تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا در فصل گرم سال آینده میزان حداکثری برق تولید شود. در چند ماه گذشته حدود ۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، تا تابستان آینده ۶ هزار مگاوات دیگر به شبکه اضافه می‌شود که نیمی از آن مربوط به نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

وزیر نیرو با تأکید بر لزوم اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف با هدف حفظ پایداری شبکه برق اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در این خصوص در دستورکار است، نصب کنتور هوشمند برای تمامی مشترکان پرمصرف است که میزان مصرف این مشترکان را محدود خواهد کرد.

وی افزود: ۳۵ هزار مگاوات از تقاضای مصرف برق در فصل گرم سال به سامانه‌های سرمایشی مربوط می‌شود و برنامه داریم با استفاده از راهکار‌های مدیریت مصرف، این میزان را تا ۱۵ هزار مگاوات کاهش دهیم. این اقدام گامی مؤثر برای کاهش فشار بر شبکه برق خواهد بود.

علی‌آبادی با اشاره به لزوم آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به مردم درباره واقعیت‌های صنعت برق و ضرورت مدیریت مصرف تصریح کرد: با همراهی مردم می‌توانیم چالش‌های پیش رو را بهتر مدیریت کنیم و از پایداری شبکه برق اطمینان حاصل کنیم و برای همین از مردم می‌خواهیم در مصرف برق مدیریت و صرفه‌جویی را جدی بگیرند، چرا که همکاری و همراهی مشترکان تضمین‌کننده پایداری و کیفیت خدمات صنعت برق است.

در ادامه این جلسه الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت پیرامون افزایش مصرف انرژی و ضرورت صرفه‌جویی در این حوزه گفت: در ۴۰ سال گذشته جمعیت کشور نزدیک به دو برابر شده است، اما ظرفیت تولید برق ۱۳ برابر و ظرفیت تقاضای مصرف برق ۲۰ برابر شده است که این رویه در افزایش ناترازی برق کشور نقش موثر داشته است.

وی با تأکید بر نقش آگاهی بخشی به مردم و اطلاع رسانی برای کاهش تقاضای مصرف برق افزود: یکی از مسائل بسیار مهمی که در حوزه صنعت برق وجورد، لزوم اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به مردم در خصوص تواتمندی‌ها و محدودیت‌های این صنعت است که در صورت اطلاع‌رسانی صحیح نقش مهمی در همراه سازی افکار عمومی با برنامه‌های مدیریت مصرف خواهد داشت.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه ناترازی‌های به جامانده از سال‌ها مدیریت ناکارآمد در حوزه انرژی است، گفت: با همکاری و همراهی مردم می‌توانیم زمستان گرم و بدون مشکلی را سپری کنیم.