به گزارش ایلنا به نقل از النصر الاخباری، در میانه این بحران و در حالی که منطقه خاورمیانه با تغییرات عمدهای در سیاستها و ائتلافهای ژئوپلیتیک انرژی مواجه شده است، عربستان سعودی بهعنوان یک بازیگر کلیدی اعلام کرد قصد دارد نفت مورد نیاز سوریه را تأمین کند.
این منبع افزود: این بحران همزمان با تحولات گسترده در خاورمیانه، بهویژه پس از سقوط حکومت بشار اسد و ورود سوریه به مرحله انتقالی به وجود آمده است و فرصتی را برای قدرتهای منطقهای مانند عربستان سعودی و ترکیه فراهم کرده است تا سیاستهای خود در حوزه امنیت انرژی مورد بازنگری قرار دهند.
این در حالی بود که ایران ظرف سالهای اخیر حدود ۸۰ هزار بشکه نفت در روز به سوریه صادر میکرد و منبع اصلی واردات نفت این کشور بوده و دمشق با توجه به تحریمهای غربی وابستگی زیادی به این واردات داشته است.
درهمین رابطه، ابراهیم مسلم مدیر پالایشگاه بانیاس سوریه اعلام کرد آخرین تولیدات این پالایشگاه روز جمعه گذشته انجام شده است و این پالایشگاه که روزانه بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه نفت را تصفیه میکرد، به دلیل کمبود منابع قادر به ادامه فعالیت نیست.
مسلم افزود: اوضاع فعلاً به دلیل وجود ذخایر سوخت باثبات است اما تأمین نفت خام در آینده نزدیک برای تداوم فعالیتها ضروری است.
عربستان سعودی در واکنش به این بحران اعلام کرد: آماده است نفت مورد نیاز سوریه را با هدف کاهش فشارهای اقتصادی و تضمین ثبات انرژی در این کشور تامین کند.