شناسهٔ خبر: 70374137 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

حمایت‌های اروپا از رژیم صهیونیستی در سایه نسل‌کشی مردم غزه

سازمان‌های رژیم صهیونیستی که برخی از آنها به ارتش اشغالگر این رژیم مرتبط هستند، از زمان آغاز جنگ غزه بیش از ۲۵۰ میلیون دلار کمک مالی از اروپا دریافت کرده‌اند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

موضع اتحادیه اروپا در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، زمانی که رژیم صهیونیستی جنگ خود را علیه غزه آغاز کرد، بلافاصله مشخص شد.

اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا طی پیامی مدعی شد: اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند؛ امروز و در روز‌های آینده؛ اتحادیه اروپا در کنار اسرائیل است.

رژیم صهیونیستی از آن زمان به‌دلیل نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در لاهه محاکمه شده و سران آن ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) متهم شده‌اند. با این حال، اتحادیه اروپا به مشارکت با نهاد‌های صهیونیستی تحت طرحی به نام افق (Horizon) خود ادامه می‌دهد، برنامه‌ای که بودجه تحقیقات و نوآوری را تامین می‌کند.

داده‌های جمع‌آوری‌شده ازسوی کمیسیون اروپا و تجزیه و تحلیل کارشناسان نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا از ۷ اکتبر بیش از ۲۳۸ میلیون یورو (۲۵۰ میلیون دلار)، از جمله ۶۴۰ هزار یورو (۶۷۴ هزار دلار) به صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی (IAI)، یک شرکتی فعال در زمینه هوافضا و هوانوردی اعطا کرده است.

صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی ارتش اشغالگر این رژیم را تامین می‌کند. 

درحالی که دستورالعمل‌های تنظیم چارچوب طرح افق مستلزم این است که پروژه‌های تامین‌شده به‌طور انحصاری بر برنامه‌های غیرنظامی متمرکز شوند، تعداد قابل‌توجهی از فناوری‌ها و محصولات عمومی بوده و می‌توانند نیاز‌های کاربران نظامی را نیز تامین کنند. 

تداوم حمایت‌های اروپا از رژیم صهیونیستی در سایه نسل‌کشی مردم غزه

فناوری‌هایی که می‌توانند هم کاربرد‌های نظامی و هم غیرنظامی را داشته باشند (به اصطلاح کاربرد دوگانه دارند) تا زمانی که هدف اعلام‌شده ادعایی غیرنظامی باشد، ممکن است واجد شرایط بودجه اتحادیه اروپا باشد.

اما در ماه جولای (تیر/مرداد ۱۴۰۳)، زمانی که حدود ۴۰ هزار نفر در جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده بودند، بیش از ۲ هزار کارشناس اروپایی و ۴۵ سازمان از اتحادیه اروپا درخواست کردند تا تمام کمک‌های مالی به موسسه‌های رژیم صهیونیستی را پایان دهد. افراد و نهاد‌های درخواست‌کننده گفتند که چارچوب افق با انتقال دانش به صنایع نظامی نقش مهمی در پیشرفت فناوری نظامی رژیم صهیونیستی ایفا کرده است.

این درخواست می‌گوید: این طرح‌های تامین مالی به‌طور مستقیم از پروژه‌های توسعه قابلیت‌های نظامی و تسلیحاتی اسرائیل حمایت می‌کند. با توجه به مقیاس، مدت و ماهیت نقض حقوق بشر ازسوی اسرائیل، مشارکت موسسه‌های اسرائیلی در برنامه‌های تحقیقاتی و آموزشی اروپا باید به حالت تعلیق درآید.

اما این درخواست مهم ازسوی سران اروپا بی‌پاسخ مانده است. 

تامین مالی دستگاه نظامی رژیم صهیونیستی

حمایت اتحادیه اروپا از رژیم صهیونیستی از مدت‌ها قبل از جنگ غزه جزء سیاست خارجی آن بوده است.

این اتحادیه از سال ۱۹۹۶ (۱۳۷۵-۱۳۷۴ هجری شمسی) مبالغ هنگفتی از پول عمومی را از طریق برنامه‌های تحقیق و نوآوری به رژیم صهیونیستی منتقل کرده است. رژیم صهیونیستی یکی از اعضای اتحادیه اروپا نیست، اما به عنوان یک طرف مرتبط در طرح‌های مالی این اتحادیه شرکت می‌کند.

براساس برنامه چارچوب افق ۲۰۲۰ که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ اجرا شد، سازمان‌های رژیم صهیونیستی در مجموع ۱.۲۸ میلیارد یورو (۱.۳۵ میلیارد دلار) از اتحادیه اروپا کمک دریافت کردند. از زمانی که Horizon Europe در سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد، تاکنون بیش از ۷۴۷ میلیون یورو (۷۸۶ میلیون دلار) به رژیم اشغالگر اعطا شده است.

داده‌های کمیسیون اروپا نشان می‌دهد که صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی که سیستم‌های تسلیحاتی را در سراسر جهان صادر می‌کند، ۲.۷ میلیون یورو (۲.۸ میلیون دلار) تحت Horizon Europe و بیش از ۱۰.۷ میلیون یورو (۱۱.۲ میلیون دلار) تحت Horizon ۲۰۲۰ دریافت کرده است.

شرکت البیت سیستمز Elbit Systems، شرکت نظامی مستقر در اراضی اشغالی که بزرگترین مشتری آن وزارت جنگ رژیم صهیونیستی است، برای ۵ پروژه تحت برنامه Horizon ۲۰۲۰ به مبلغ کل ۲.۲ میلیون یورو (۲.۳ میلیون دلار) کمک مالی دریافت کرد.

همه پروژه‌های تأمین‌شده در ظاهر دارای یک موضوع «غیرنظامی» هستند (مانند حفاظت از مرز، کنترل بلایا و نظارت دریایی) و مشمول ارزیابی‌های اخلاقی برای بررسی انطباق آنها با ارزش‌های اتحادیه اروپا هستند. اما هیچ مکانیزمی وجود ندارد که اتحادیه اروپا استفاده از فناوری‌های پیشرفته را که با بودجه برای کاربرد‌های نظامی به‌صورت موازی یا در مراحل بعدی به‌دست آمده است، ممنوع کند.

انتهای پیام/