شناسهٔ خبر: 70364229 - سرویس سیاسی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آیت الله اعرافی: درصدد افزایش هماهنگی بین آموزش و پرورش با حوزه هستیم

آیت الله اعرافی تأکید کرد که بدون تردید اصفهان با این سابقه و ظرفیت غنی و کهن، در زمان کنونی هم ظرفیت تعالی و ترقی در همه ابعاد حوزوی دارد.

صاحب‌خبر -

آیت الله علیرضا اعرافی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با اشاره به برگزاری یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه با هماهنگی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: تمام تلاش خود را می کنیم که برگزاری یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه به صورت باشکوه رقم بخورد، اما برگزاری بزرگداشت آیت الله نائینی نیز برنامه ریزی شده است که قرار بر برگزاری این مراسم در سال آینده است و تا کنون بالغ بر ۴۲ جلد کتاب برای موسوعه آیت الله نائینی تنظیم شده است.

وی در ادامه با تاکید بر سابقه کهن و غنی حوزه علمیه اصفهان در ادوار گذشته گفت: در اصفهان گام های خوبی در امر احیا و ارتقای حوزه علمیه اصفهان طی سال های اخیر برداشته شده است و این قابل تقدیر است.

مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: حوزه علمیه اصفهان در قرن یازده و دوزاده بی نظیر بوده، اگر حوزه علمیه قم را سرآمد تطورهای هزار ساله اخیر حوزه بدانیم، این حوزه علمیه اصفهان در دو قرن یاد شده نقش بسزایی داشته است.

وی افزود: بدون تردید اصفهان با این سابقه و ظرفیت غنی و کهن، در زمان کنونی هم ظرفیت تعالی و ترقی در همه ابعاد حوزوی دارد.

آیت الله اعرافی در ادامه گریزی به طرح های در دست اجرای مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور برا ی نهادهای حوزوی زد و بیان کرد: در طرح هایی که در مدیریت حوزه های علمیه کشور دنبال می کنیم، تا جایی که ممکن است تفکیکی بین استان ها، خواهران و برادران، قم با دیگر استان ها قائل نمی شویم.

وی ادامه داد: عقیده داریم در کل کشور همه حوزه های علمیه با هم یکی هستیم و نباید تفاوت و تمایز خاصی بین یکدیگر قائل شویم، ما در موضوعات مختلف چون بررسی بودجه ها و اعتبارات، قوانین برنامه و بودجه و یا مسائل اوقافی، همه نهادهای حوزوی در همه استان ها را یکی می دانیم.

مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: یکی از طرح های بزرگ ما هدفمندی خدمات و به طلاب و روحانیون است که طبق آخرین اقدامات صورت گرفته، این خدمات به چهار گروه مدرس، محقق، محصل و مبلغ تعلق می گیرد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر مشکل استاد تمام وقت حوزه های علمیه به صورت نسبی حل شده است و اکنون در حال حاضر درصدد هستیم این موضوع را در حوزه علمیه خواهران نیز محقق کنیم.

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: گروه دوم، محققان حوزه علمیه است که در قم نیز اقداماتی به صورت آزمایشی ادر این عرصه در حال جرا شدن است، گروه سوم مبلغان بوده ، مشکل عمده ما در کشور این است که مبلغ متکلف خاصی نداشته و چند متولی دارند، برای مبلغان ۱۵ طرح داریم و به صورت ویژه بر امر تبلیغ تمرکز کردیم.

وی افزود: در این طرح ها، مبلغین طرح هجرت مستقر هم به صورت استاد تمام وقت در نظر گرفته شده است، به صورت کلی هدف ما این است که طلبه بعد از تحصیل یا در گروه مدرس، یا مبلیغ یا محقق به کارگیری شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور در توضیح اقدامات و همکاری های مشترک حوزه علمیه با آموزش و پرورش ابراز کرد: یک برنامه ۵ ساله با آموزش و پرورش اجرا کرده ایم و در نظر داریم برنامه دوم ۵ ساله را با آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ آغاز کنیم.

وی عنوان کرد: درصدد افزایش هماهنگی بین آموزش و پرورش با حوزه های علمیه هستیم و این منظومه قوی است که درحال تکمیل شدن است.

آیت الله اعرافی گفت: ماندگاری هدفمند نیز از دیگر طرح های در دستور کار است که برای طلاب و روحانیون در نظر گرفته شده است و اقدامات متنوعی در طول سال های تحصیل و تدریس روحانیون خواهیم داشت.