شناسهٔ خبر: 70357952 - سرویس بین‌الملل
منبع: مشرق | لینک خبر

استقرار نیروهای نظامی سوریه در مرز با عراق

شمار زیادی از عراقی‌های مقیم سوریه نیز با ترک این کشور به عراق بازگشته‌اند و علاوه بر این، دروازه‌های مرزی، شاهد بازگشت کامیون‌های رانندگان عراقی و سوری به کشورهایشان بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه الشروق، کانال تلویزیونی «العراقیه» با پخش گزارش مستقیم از دروازه مرزی القائم اعلام کرد که نیروهای مسلح سوریه که لباس رسمی نظامیان آن کشور با کلاه قرمز بر تن داشتند به همراه شماری از شبه نظامیان مسلح برای اولین بار پس از سقوط دولت بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه در گذرگاه مرزی البوکمال، مستقر شدند.

این کانال تلویزیونی تاکید کرد: شمار نیروهای مذکور در داخل مرز سوریه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر اعم از افراد با لباس نظامی رسمی و شبه نظامی مسلح و در مقابل آنها، نیروهای نظامی عراقی حضور داشتند در حالی که دو تانک در پیشاپیش آنها، مستقر بود.

براساس گزارش کانال العراقیه، هیچ گونه برخوردی بین نیروهای عراقی و سوری صورت نگرفت و همزمان با استقرار این نظامیان سوری در دروازه مرزی البوکمال، شماری از اتباع آن کشور از خاک عراق به سوریه بازگشتند.

از زمان سقوط دولت بشار اسد تاکنون، دهها خانواده سوری مقیم عراق به سوریه بازگشته‌اند.

همچنین شمار زیادی از عراقی‌های مقیم سوریه نیز با ترک این کشور به عراق بازگشته‌اند و علاوه بر این، دروازه‌های مرزی، شاهد بازگشت کامیون‌های رانندگان عراقی و سوری به کشورهایشان بوده است.

عراق برای تامین امنیت مرز مشترک با سوریه که طول آن به بیش از ۶۲۰ کیلومتر می‌رسد، هزاران نیروی نظامی، امنیتی و حشد الشعبی را در منطقه مستقر کرده است.

عراق، همچنین برای کنترل مرز از اقدامات امنیتی متفاوتی از جمله موانع بتنی، سیم خاردار، خندق امنیتی بزرگ، پشتیبانی نیروی هوایی و دوربین‌های حرارتی استفاده می‌کند.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق خروج اسد از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.