شناسهٔ خبر: 70348749 - سرویس فرهنگی
منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

ابهام در سرنوشت پروژه‌های ناقص سریال‌سازی در تلویزیون

تلویزیون درباره حضرت ابوطالب(ع)، خواجه نصیرالدین و شهید بهشتی سریال می سازد

وقتی تلویزیون بودجه‌ای برای ادامه تولید فصل‌های سریال‌های تلویزیونی امروز خود ندارد، بیشتر سریال‌ها در صف تامین بودجه برای تولید هستند، آغاز پروسه ساخت سریال‌های بزرگ تاریخی چگونه پیش خواهد رفت.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین: چند روز پیش عنوان شد که سریال ۳۰۰ قسمتی «سوجان» به دلیل نبود بودجه در ۶۰ قسمت روی آنتن می‌رود و خبری ساخت مابقی این سریال نیست. هر چند یکی از موضوعات مهم این روزهای تولید سریال‌های تلویزیون کیفیت آنهاست.

تلویزیون درباره حضرت ابوطالب(ع)، خواجه نصیرالدین و شهید بهشتی سریال می سازد

در حال حاضر پرونده تولید دو سریال ویژه الف تاریخی در سیما باز است، «سلمان فارسی» و «حضرت موسی» که اولی تقریبا در ریل افتاده و تولیدش ادامه دارد اما دومی همچنان حاشیه‌هایش از خودش جلوتر رفته. شنیده شده بعد از تولید نسخه سینمایی این سریال که تصمیم ابراهیم حاتمی‌کیا بوده؛ دیگر بودجه‌ای برای تولید سریال نمانده است. با این حال چندین سریال دیگر هم در مرحله پیش تولید قرار گرفته که یکی از آنها «پوریای ولی» است. سریالی که مسعود جعفری جوزانی قرار است آن را جلوی دوربین ببرد. این سریال تاریخی در مرحله پیش‌تولید قرار گرفته و باید دید تلویزیون هزینه تولیدش را چگونه آماده می‌کنند.
از دهه ۸۰ و ۹۰ ساخت برخی از سریال‌های تاریخی و یا پرتره شخصیت‌ها هم در دستور کار سیما بوده، سریال‌هایی که بعد از گذشته چندین سال حالا محسن برمهانی به آن اشاره می‌کند و معتقد است که پرونده آنها دوباره به جریان خواهد افتاد. ساخت سریال‌های خواجه نصیرالدین طوسی، حضرت ابوطالب (ع)، حضرت جعفر صادق (ع) و شهید بهشتی که هر کدام با توجه به موضوعی که دارند به طور حتم برای سیما هزینه‌ساز خواهد بود.


خواجه‌نصیرالدین طوسی یا «ماه شب ۱۴»
این سریال قرار بود از سال ۹۸ ساخته شود. فیلمنامه‌اش نوشته و جلوی دوربین برود و حالا بعد از تقریبا ۶ سال بار دیگر پرونده‌اش پیش روی مدیران سازمان قرار گرفته و قرار است به شکل جدی به آن نگاه شود. «ماه شب ۱۴» عنوان سریالی با موضوع زندگی و اندیشه‌های خواجه نصیرالدین طوسی به نویسندگی عبدالرسول گل بن بود که در سال‌های ۹۸ و ۹۹ نگارش این سریال الف فاخر مراحل پایانی را می‌گذراند و دیگر از سریال خبری نشد. البته سال ۹۲ هم قرار بود سریالی با عنوان «دستی بر ثریا» برای شبکه معارف سیما تولید شود، سریالی که حامد عنقا نگارش فیلمنامه را برعهده داشت و قرار بود محمد حسین لطیفی آن را کارگردانی کند اما این سریال گرفتار مشکلات پیچیده شد و خبر ای از آن نشد. آن زمان عنقا عنوان کرده بود که ۷۰ درصد کار نوشته شده است.

حسن میر باقری و سریال حضرت ابوطالب (س)
سریالی درباره ابوطالب قرار بود از اوائل دهه ۹۰ در سازمان صدا و سیما کلید بخورد، حسن میرباقری سال ۹۲ از نگارش فیلمنامه‌ای درباره حضرت ابوطالب خبر داد و آن زمان عنوان کرده بود که نگارش سریال از سال ۸۹ کلید خورده، آن زمان بیش از نیمی از سریال نوشته شده بود اما بنا به دلایلی که بخشی از آن بودجه است، به فراموشی سپرده شد. البته طرح ساخت سریال زندگی نامه حضرت ابوطالب (ع) از سال ۸۷ زیر نظر موسسه میراث فرهنگی میراث نبوت مطرح شد و تحقیقات کاملی در این زمینه صورت گرفت و شهریور سال ۸۹ نگارش این سریال آغاز شد. حالا مدیران سازمان درصدد هستند که این سریال را به نتیجه برسانند. مشخص نیست «ابوطالب» به کارگردانی حسن میرباقری و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی در ۴۰ قسمت قرار است تولید شود.

حضرت جعفر صادق (ع)
دهه ۱۳۸۰ قرار بود تلویزیون سریالی ویژه امام صادق(ع) ساخته و پرداخته کند. اتفاقاً آن روزها نام مهدی سجاده‌چی هم به‌عنوان نویسنده این سریال تلویزیونی اعلام شد. اما برای این کار هیچ‌وقت اتفاقی نیفتاد تا به مراحل تولید برسد و یک تیم سوری و کویتی وارد عمل شدند و سریالی به‌نام «امام الفقها الصادق(ع)» جلوی دوربین بردند در حالی که قرار بود سریال این حضرت ابتدا در صداوسیمای جمهوری اسلامی ساخته شود.

فیلمنامه آماده شهید بهشتی
سال گذشته از سوی بنیاد شهید عنوان شد که این بنیاد از ساخت سریالی درباره شهید بهشتی قرار است حمایت کند. این سریال در کنار نام دیگر سریال‌هایی که نامشان در نشست‌های مدیران شنیده می‌شود، دیده می‌شود. گویا حسین تراب نژاد، نویسنده سریال «شهید بهشتی» بوده کسی که سابقه نگارش فیلمنامه‌ «شوق پرواز» را داشته، ‌ این سریال قرار بود در ۴۰ قسمت تولید شود که هنوز خبری از کارگردانش نیست. قصه سریال «شهید بهشتی» از زمان نوجوانی وی آغاز شده و تا زمان شهادت به پایان می رسد و محمدرضا شفیعی تهیه‌کنندگی آن را برعهده دارد. اما این سریال هم مانند دیگر پروژه‌ها در بلاتکلیفی به سر می‌برد.