شناسهٔ خبر: 70347980 - سرویس استانی
منبع: شاتا | لینک خبر

مدیرکل صمت استان فارس تاکید کرد؛

فعالیت 526 معدن در استان فارس/ 37 نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده است شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران

مدیرکل صمت استان فارس با بیان اینکه 774 معدن در استان فارس وجود دارد، گفت: در حال حاضر 526 مورد از این معادن، در مدار فعالیت قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت و به نقل از روابط عمومی اداره کل صمت استان فارس، «حمیدرضا ایزدی» مدیرکل صمت استان فارس، در جلسه هم‌افزایی دستگاه‌های حاکمیتی و تشکل‌های معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان فارس اظهار کرد: ۳۷ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که از این میزان ۲۵ نوع ماده معدنی در حال برداشت است و شناسایی اولیه بیش از ۱۵ نوع ماده معدنی دیگر در حال انجام است.

به گفته وی، ۹۰ درصد استخراخ خاک‌های نسوز کشور متعلق به استان فارس است که بیشتر در صنایع کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرکل صمت استان فارس درباره طرح پژوهشی در این حوزه، تاکید کرد: برای تحقق این مهم با دانشگاه در شهرستان آباده، قراردادی منعقد شده مبنی بر اینکه از خاک نسوز صنعتی این شهرستان چه نوع تولید دیگری می‌توان استحصال می‌شود.

وی به ظرفیت‌های دیگر مواد معدنی استان از جمله نیکل که در دست مجموعه غدیر در شهرستان بوانات است هم اشاره کرد و افزود: سال‌های زیادی است که این ماده معدنی در دست تملک قرار دارد اما کار چندانی روی نیکل‌ها در بوانات انجام نشده که در حال تلاش برای فعال شدن آن توسط بخش خصوصی هستیم.

ایزدی درباره مزیت سنگ‌های تزیینی به عنوان دیگر مواد شاخص معدنی در استان تصریح کرد: بهترین نوع سنگ‌ها تزیینی در کشور مربوط به منطقه دهبید است که در دست استخراج قرار دارد. البته یکی از مجموعه‌های بزرگ صنعتی ما در شهرستان‌ نی‌ریز معادن کرومیت داریم که کار چندانی انجام نشده و این تا پایان سال محصول تولیدی خود را به بهره‌برداری می‌رساند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به وجود ۷۷۴ معدن در فارس که ۵۲۶ مورد آن فعال و مابقی غیر فعال و نیمه فعال هستند هم اشاره کرد و یادآور شد: بیشترین مشکل معادن غیرفعال و نیمه راکد، بحث معارضان است که تلاش می‌کنیم با همکاری نظام مهندسی معدن استان آنها را به چرخه تولید بیاوریم و موانع را برداریم.

مدیرکل صمت استان فارس ادامه داد: براساس شاخص‌هایی که از سوی معاونت امور معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده، استان فارس در سال گذشته رتبه دوم پس از کرمان در بخش استخراج و در سال ۱۴۰۱ رتبه سوم را کسب کرده است.

وی با اشاره به میزان حقوق وصولی دولت در بخش معدن، تصریح کرد: این مبلغ در سال گذشته ۴۴۵ میلیارد تومان بوده در حالی که هدف اعلامی، ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.همچنین ۵۰۲ میلیارد تومان در مجموع تاکنون وصول حقوق دولتی داشته‌ایم که هدف دولتی ۵۴۰ میلیارد تومان بوده که به آن خواهیم رسید.

ایزدی با بیان اینکه شورای معادن در سال گذشته دو جلسه تشکیل داد و ۲۶ مصوبه داش و امسال هم تاکنون هفت مصوبه داشته‌ است، خاطرنشان کرد، هشت معدن غیرفعال امسال به چرخه تولید بازگشتند و حدود ۷۰ نفر در آن مشغول به کار شدند.

وی به انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان ایمیدرو در سال ۱۳۹۹ در راستای اکتشافات محدوده‌های فلزی در وسعتی به میزان ۴۷ هزار کیلومتر هم اشاره کرد و افزوئ: اگرچه این مهم انجام شده اما هنوز پروانه اکتشاف صادر نشده است.

مدیرکل صمت استان فارس همچنین گفت: بانک اطلاعاتی مربوط این اکتشاف نیز در اختیار بخش معادن قرار گرفته است.

انتهای پیام/