شناسهٔ خبر: 70329979 - سرویس علمی-فناوری
منبع: جوان | لینک خبر

کاربران شبکه‌های اجتماعی از ناترازی انرژی در کشور نوشتند

هم الگوی مصرف اصلاح شود و هم مدل حکمرانی انرژی

دارنده بزرگ‌ترین ذخایر انرژی فسیلی جهان با ناترازی‌های عمیق انرژی مواجه است و شرایطش سال‌به‌سال در حال سخت‌تر شدن. حرف‌های بوتیکی این روز‌ها را دور بریزید. شرایط امروز حاصل سه دهه حکمرانی غلط انرژی و خو کردن به تحریم‌هایی است که در حال ویران کردن سرمایه ملی است. ‎#کسری_انرژی

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: ناترازی انرژی که موجب تعطیلی‌های گسترده در کشور و خانه‌نشین شدن بسیاری از مشاغل شده است، واکنش‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت. کاربران از دلایل این ناترازی‌ها و راهکار‌های آن نوشتند. کاربران همچنین با اشتراک‌گذاری مدل‌هایی از مصرف بی‌رویه انرژی خواهان آن شدند که دولت با مدیریت این موارد، از اتلاف انرژی جلوگیری کند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کردیم. 
 
 
 همت قلی‌زاده:
تعطیل شدن و مشکلات انرژی کشور حاصل تصمیم یکی، دو روز یا یکی، دو ماه نیست، ریشه این مشکلات ۲۰ ساله است، اگر معتقد به حل مشکل هستیم که هستیم. باید دید چه تخم کجی در اقتصاد انرژی در سال ۸۶ کاشته شد. اگر آن را فهمیدیم مشکل به سمت حل شدن خواهد رفت. مواد قانونی جهانی‌سازی قیمت‌ها باید متوقف شود. 
 صفحه توئیتری «m.r.۱۳۶۳»:
امشب ساعت ۱۲ داشتیم تو بزرگراه لشگری رد می‌شدیم نرسیده به مجموعه شهر فرش یک نمایشگاه فروش مبلمان و لوستر بود که تمامی لوستر‌ها در آن روشن بودن، برای جبران ناترازی انرژی باید به این موارد که در تهران کم نیست رسیدگی شود. اینم چند تا راهکار برای صرفه‌جویی. ‎#صرفه_جویی. ‎#درست_مصرف_کنیم
 هانی رستگاران:
احتمالاً برای مدیریت مصرف برق و گاز و بهبود شرایط شبکه توزیع میشه نمایشگاه‌های غیرضروری که امکان برگزاری آنها در بهار هم وجود دارد، تعطیل کرد تا این میزان از انرژی در این فضا‌ها مصرف نشود!
 لیمینگ شن، دیپلمات چینی در سفارت این کشور در تهران:
بحران انرژی در هر کشوری وجود دارد برای جلوگیری از قطع برق و برای کاهش آلودگی هوا، دمای خانه و محل کار من دو درجه کمتر کردم و تنها یک چراغ روشن کردم. به شرطی که همه سهم کوچکی داشته باشند، بحران انرژی به زودی مهار خواهد شد. 
 میم. الف. فارسانی:
ایجاد و توسعه ‎عدالت از آرمان‌های انقلاب و از دلایل شکل‌گیری آن بود! مملکت‌داری هم با مماشات نمی‌شود! بیشتر باغ ویلا‌ها متعلق به قشر متمول و ثروتمند جامعه است! پرداخت انرژی این باغ ویلا‌ها باید به نرخ آزاد محاسبه و اخذ شود!
 وحید حاجی‌پور:
دارنده بزرگ‌ترین ذخایر انرژی فسیلی جهان با ناترازی‌های عمیق انرژی مواجه است و شرایطش سال‌به‌سال در حال سخت‌تر شدن. حرف‌های بوتیکی این روز‌ها را دور بریزید. شرایط امروز حاصل سه دهه حکمرانی غلط انرژی و خو کردن به تحریم‌هایی است که در حال ویران کردن سرمایه ملی است. ‎#کسری_انرژی
 حسن حسن‌خانی:
دلیل اصلی عمده ناترازی‌ها، رفتار‌های نامتوازن سیاستگذار اقتصادی است. مردم عامل بروز ناترازی نیستند. به همین دلیل هم اصلاح ناترازی باید از حکمرانی شروع شود نه از مردم. 
 رضا امیدوار تجریشی:
خدا را خوش نمی‌آید در این اوضاع ناترازی انرژی (برق) که برق واحد‌های تولیدی قطع می‌شود برخی کسب و کارا این اسراف را دارند! لوسترفروش‌های محترم یک اصلاحی در این زمینه انجام دهند. ‎#برق
 فرید محسنی:
یکی از الگو‌های بسیار غلط مصرف برق در کشور، روشنایی دائمی نمای ساختمان‌های تجاری و مسکونی است. دولت می‌تواند با ابلاغ یک دستورالعمل فوری، روشنایی نمای بیرونی بنا‌ها را ممنوع کند خصوصاً مال‌ها که بی‌جهت و بی‌رویه تا صبح روشن هستند. ‎#ناترازی_انرژی
 سیداحسان حسینی:
میزان ناترازی گاز تا سال ۱۴۰۶ حداقل پنج برابر می‌شود. افت فشار پارس‌جنوبی از سال آینده آغاز و هر ساله تولید گاز کمتر می‌شود. اکنون دو ساعت در روز قطعی برق داریم و به زودی نصف روز برق نخواهیم داشت. پویش ‎دو درجه کمتر با گاز ۱۰۰ تومانی بی‌نتیجه است، گواهی صرفه‌جویی گاز را دریابید. 
 ساجد کاشفی:
مطالب روز‌های اخیر گروه‌های تخصصی و عمومی انرژی را که دنبال می‌کنم به‌جای تمرکز بر حل مسئله ملی ‎ناترازی انرژی، عمدتاً با نگاه سیاسی دنبال مقصر می‌گردند. به نظرم الان وقت آن ا‌ست که همگی یکپارچه، پای دعوت به ‎صرفه‌جویی گاز و برق بیاییم. برای گفتگو و دعوا‌های بی‌حاصل، وقت زیاد است. 
 علی چاهخوزاده:
ناترازی و بعضاً بحران انرژی پیش آمده به دلیل مدیریت غلط و تحریم‌ها در دهه اخیر است. اصلاح روند و جهش در سرمایه‌گذاری در این بخش باید اولویت دولت خصوصاً وزارتخانه‌های نفت و نیرو باشد. مردم هم می‌توانند با دو درجه کمتر و صرفه‌جویی انرژی برای گذر از این مشکلات کمک کنند.