حسین حسینی در هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، به بیان مهمترین ویژگی این جشنواره پرداخت و تاکید کرد: اولین ویژگی این همایش این است که در حوزه علوم پایه ورود کرده است. واقعیت این است سال هاست که از حوزه علوم پایه در کشور صحبت میکنیم ولی اشکالات اساسی در زمینه سیاستهای کلان در این زمینه وجود دارد. از طرف دیگر ما با یک با نقص اجتماعی و فرهنگی در این عرصه داریم آن هم عدم شناخت مجموعه کشور از جایگاه علوم پایه است.
وی در ادامه تصریح کرد: در دنیا اگر تحولاتی در عرصه علم شاهد هستیم برگرفته از عرصه علوم پایه است به همین دلیل در کشورهای پیشرفته سرمایه گذاریهای ویژهای از این عرصه صورت میگیرد.
سرپرست دانشگاه تهران ادامه داد: اگر به وضعیت انتخاب رشته داوطلبان کنکور را در سالهای اخیر ببینیم صرفا ۱۰ تا ۱۵ درصد داوطلبان در حوزه ریاضی و فنی انتخاب رشته میکنند. یعنی از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر حدود ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار نفر این عرصه را انتخاب میکنند. همچنین در انتخاب این عرصه گرایش به سمت علوم پایه بسیار ضعیف است؛ بنابراین ما با چنین ضعفی در کشور مواجه هستیم.
حسینی اظهار کرد: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان این نگاه را ترویج میکند که جوانان عرصه علوم پایه را مورد توجه قرار دهیم؛ بنابراین پرداختن به عرصه علوم پایه موضوع مهمی است این حوزه در کشور نیاز به یک توجه ویژه است.
وی افزود: باید از دست اندرکاران عرصه علوم پایه تقدیر کنیم، اما سیاست گذاران و مدیران دانشگاه در این عرصه وظایف مهمی دارند چرا که هر چه در این عرصه موفق باشیم در عرصههای دیگر نیز موفقیت بیشتری کسب میکنیم.
وی افزود: ویژگی دیگر جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان انتخاب اندیشمندان و دانشمندان جوان است که الهام بخشی خاصی میتواند برای جوانان ما ایجاد کند. ضمن اینکه این همایش ما. فرهنگی را انجام میدهد، اما اقدامات اساسی باید در عرصه حکمرانی کشور صورت بگیرد فعالیت این عرصه ستارگان آینده علم در کشور باشد.
منبع: ایسنا