شناسهٔ خبر: 70320212 - سرویس علمی-فناوری
منبع: اکونیوز | لینک خبر

تلسکوپ جیمزوب و راز شکل‌گیری سریع سیارات در جهان اولیه - اکونیوز

اقتصاد ایران: دانشمندان با استفاده از تلسکوپ قدرتمند جیمزوب ناسا دریافتند که سیارات در ابتدای شکل‌گیری کیهان، بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، شکل گرفته‌اند.

صاحب‌خبر -
- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمزوب، به کشفی شگفت‌انگیز دست یافته‌اند که دیدگاه ما را درباره شکل‌گیری سیارات در ابتدای پیدایش کیهان متحول می‌کند.

در مطالعه‌ای جدید، محققان دریافتند که قرص‌های پیش‌سیاره‌ای (دیسک‌هایی از گاز و غبار که سیارات در اطراف ستارگان جوان در آن شکل می‌گیرند) در کهکشان‌های اولیه عمر طولانی‌تری داشته‌اند. این بدان معناست که سیارات در آن دوران بسیار سریع‌تر از آنچه قبلاً تصور می‌شد، شکل گرفته و رشد کرده‌اند.

این کشف با مشاهدات قبلی تلسکوپ فضایی هابل همخوانی دارد که نشان می‌داد سیاره‌هایی عظیم در اطراف ستارگان بسیار قدیمی وجود دارند. این یافته‌ها حاکی از آن است که برخی از سیارات در زمانی شکل گرفته‌اند که جهان هنوز بسیار جوان بوده است.

گیدود مارچی، از مرکز تحقیقات فضایی و فناوری اروپا، در این باره می‌گوید: با کمک تلسکوپ جیمزوب، ما به تأیید قوی‌ای از مشاهدات قبلی هابل دست یافتیم و اکنون باید مدل‌های خود را درباره شکل‌گیری سیارات و تکامل اولیه کیهان بازبینی کنیم.

این کشف جدید، درک ما از چگونگی شکل‌گیری منظومه‌های سیاره‌ای را به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که فرآیند شکل‌گیری سیارات بسیار پیچیده‌تر از آنچه تصور می‌شد است.

تلسکوپ جیمزوب

این تلسکوپ فضایی یکی از قدرتمندترین ابزارهای رصد فضایی است که تاکنون ساخته شده است. جیمزوب قادر است با دقت بسیار بالایی به اعماق فضا نگاه کند و اطلاعات ارزشمندی درباره اجرام آسمانی به ما بدهد.

قرص‌های پیش‌سیاره‌ای

این دیسک‌های گازی و غباری هستند که در اطراف ستارگان جوان شکل می‌گیرند. سیارات در همین قرص‌ها متولد می‌شوند و به مرور زمان بزرگ‌تر می‌شوند.

انتهای پیام/