شناسهٔ خبر: 70309661 - سرویس سیاسی
منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

«مردم سالاری» رفتار دولت درباره ابلاغ قانون عفاف و حجاب را بررسی می‌کند

دولت با اصلاح قانون عفاف و حجاب، در مسیر خواست ملت - مردم سالاری آنلاين

این روزها باز هم موضوع حجاب و قانون مصوب مجلس محل مناقشه میان قوای مجریه و مقننه شده است و دولت در پی این است که لایحه‌ای برای اصلاح این قانون به مجلس ارایه دهد.

صاحب‌خبر - گروه سیاسی- رحمان زین‌الدین: این روزها باز هم موضوع حجاب و قانون مصوب مجلس محل مناقشه میان قوای مجریه و مقننه شده است و دولت در پی این است که لایحه‌ای برای اصلاح این قانون به مجلس ارایه دهد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین  ،رهبر انقلاب در سال 91 و در سفر به استان خراسان شمالی در جمع مردم درباره حجاب نکات مهم و ارزشمندی فرمودند که نشان از دوراندیشی ایشان دارد.
ایشان در جریان سفر خود به استان خراسان شمالی درباره حجاب برخی استقبال کنندگان خطاب به مسئولان فرمودند: «خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهاى فرهنگى - هنرى بروید و پذیراى جوانها باشید.
با روى خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا. فرمود: «و سنّة من نبیّه»، که ظاهراً عبارت است از «مداراة النّاس»؛ مدارا کنید. ممکن است ظاهر زننده‌اى داشته باشد؛ داشته باشد.
بعضى از همین‌هایى که در استقبالِ امروز بودند و شما - هم جناب آقاى مهمان‌نواز، هم بقیه آقایان - الان در این تریبون از آنها تعریف کردید، خانم‌هائى بودند که در عرف معمولى به آنها می‌گویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد میریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباخته به این اهداف و آرمانهاست. او یک نقصى دارد. مگر من نقص ندارم؟ نقص او ظاهر است، نقصهاى این حقیر باطن است؛ نمى‌بینند.
«گفتا شیخا هر آنچه گوئى هستم / آیا تو چنان که مینمائى هستى؟». ما هم یک نقص داریم، او هم یک نقص دارد. با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید. البته انسان نهى از منکر هم می‌کند؛ نهى از منکر با زبان خوش، نه با ایجاد نفرت. بنابراین با قشر دانشجو ارتباط پیدا کنید.»
نادیده گرفتن سخنان رهبری در قانون عفاف و حجاب
به نظر می‌رسد این سخنان رهبر انقلاب هرگز بخصوص در لایحه ای که در مجلس به تصویب رسیده است و امروز به عنوان قانون عفاف و حجاب مطرح شده است، اصلا مورد توجه قرار نگرفته و بخش‌هایی از سخنان ایشان که درباره نهی از منکر با زبان نرم است، بخصوص در این لایحه دیده نشده است.
رئیس جمهور پزشکیان نیز در جریان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم چندین بار در صحبت‌هایش از فرهنگ سازی درباره حجاب گفت و گفت که نمی‌شود با زور و درفش با مردم برخورد کرد.
پزشکیان البته تنها نماینده ای در مجلس بود که در جریان اتفاقات پس از درگذشت خانم مهسا امینی در صحن علنی سخنرانی کرد و اقدامات صورت گرفته برضد مردم را نکوهیده دانست. وی همین سخنان را در جریان تبلیغات انتخاباتی نیز چندین بار از تریبون‌ها و در سفرهای مختلف گفت و گفت که باید با زبان خوش ما مردم صحبت کرد و آنها را برای حفظ مسایل شرعی متقاعد کرد همانگونه که شهیدان بهشتی و مطهری این کار را انجام می‌دادند.
روند تهیه و رسیدگی به قانون حجاب
اما لایحه عفاف و حجاب مردادماه سال گذشته از سوی قوه قضائیه و آنگونه که حجت السلام اژه ای می‌گوید در 5 ماده به دولت تحویل داده شد تا پس از تصویب در هیات دولت از سوی معان پارلمانی رئیس جمهوری به مجلس تقدیم شود.
اما دولت نیز مواد دیگری به آن افزود و درنهایت در صحن علنی برای بررسی مخفی آن یعنی بصورت اصل 85 در کمیسیونی ویژه با حضور نمایندگانی تندرو بررسی و به شورای نگهبان فرستاده شد.
شورای نگهبان نیز بعد از گرفتن چندین بار ایراد از تایپی تا محتوایی آنرا به مجلس فرستاد تا کمیسیون دوباره اشکالات را برطرف کند و درنهایت این لایحه که بصورت فوری به دلیل اینکه همزمان شده بود با اتمام مجلس یازدهم و شهادت رئیس دولت سیزدهم به شورای نگهبان فرستاده شده بود چند روز قبل به تایید این شورا رسید ولی مسعود پزشکیان از ابلاغ آن صرف نظر کرده است.
به همین دلیل براساس قانون محمدباقر قالیباف می‌تواند درصورت عدم ابلاغ مصوبه مجلس از سوی رئیس جمهوری به دستگاه‌های اجرایی، خود راسا اقدام کرده و آنرا ابلاغ کند.
تصمیم دولت درباره چگونگی اجرای قانون عفاف و حجاب
اما این روزها سخنان دیگری در این زمینه شنیده می‌شود از جمله عدم نگارش آیین نامه‌های آن تا تقدیم لایحه ای جدید از سوی دولت به مجلس برای اصلاح قانون پیشین.
شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهوری روز شنبه به خبرگزاری مهر در رابطه با آخرین وضعیت طرح قانونی عفاف و حجاب، گفت: «ما درخواست کردیم فعلاً این قانون ابلاغ نشود و یک لایحه اصلاحی به مجلس ارسال می‌کنیم تا این موضوع فعلاً متوقف شود و سپس بررسی‌های بیشتر را انجام دهیم.
در حال آماده کردن لایحه اصلاحی قانون عفاف و حجاب برای ارسال به مجلس هستیم.» اما از سوی دیگر اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم اسدآباد در مجلس به خبرآنلاین در مورد چرایی ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب در موعد مقرر گفت: «من عضو هیات رئیسه نیستم اما می‌دانم که شورای عالی امنیت ملی فعلاً مانع شده و متوقف شده است.»
وی گفت: «از آنجایی که این شورا بالاترین رکن تصمیم گیر درباره مسائل امنیتی کشور است، تصمیم گرفتند این اتفاق بیافتد و همه تابع مسیر و چارچوب‌های قانونی در کشور هستیم.»
وی در پاسخ به اینکه شورای عالی امنیت ملی تا چه زمانی اجرای قانون عفاف و حجاب را متوقف کرده است، اظهار کرد: «من زمانش را نمی‌دانم اما فکر کنم زمان نداده و فعلاً گفته که اجرا نشود.
در حقیقت تصمیم شورای عالی امنیت ملی این است که به لحاظ مصالح و مسائلی که آنها تشخیص دادند، فعلا اجرا نشود، بالاخره آن هم یک مسیر قانونی است، اگر چه همه مصوباتی که تا الان قانون شده توسط رئیس مجلس ابلاغ شده اما مافوق همه قوانین بحث مصلحت و امنیت کشور است که وقتی شورا این تصمیم را گرفته، قطعاً همگان متفق به تصمیم شورای عالی امنیت هستند.»
رنجبرزاده در واکنش به اینکه آیا شورای عالی امنیت ملی هفته گذشته و در خلال بررسی لایحه بودجه توقف اجرای قانون عفاف و حجاب را اعلام کرده؟، خاطرنشان کرد: «من اطلاع ندارم چه زمانی اما اخباری که ما دریافت کردیم، این است.»
از سوی دیگر یک نماینده نزدیک به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی‌که خواست نامش افشا نشود، بازهم به خبرآنلاین درباره اینکه توافق میان قالیباف و پزشکیان برای ابلاغ نکردن قانون عفاف و حجاب صحت دارد یا خیر، گفت: «دولت ان قلت‌هایی دارد و مجلس هم پذیرفته که دولت اصلاحات مدنظر خود را در قالب لایحه به مجلس بدهد و بعد نمایندگان بتوانند کاری که باید انجام شود، را انجام دهند.»
وی در پاسخ به این سوال که «آیا در مورد ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب میان دولت و مجلس توافق صورت گرفته است؟» تصریح کرد: بله.
علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ‏«سپاس از رئیس جمهور که اجرای این قانون را با توجه به تبعات اجتماعی آن در دستور کار شورای امنیت ملی قرار داد.»
پیش بینی مخالفت دوباره تندروهای مجلس با لایحه جدید
به نظر می‌رسد این بار نمایندگان تندرو که در مجلس بیشتر به دنبال حاشیه سازی برای دولت هستند تا اینکه در هر جایی بخواهند چوب
لای چرخ پزشکیان بگذارند، بازهم با لایحه
دولت مخالفت خواهند کرد اما قطعا این خواست مردم است که این لایحه بصورت شفاف و علنی در صحن مجلس بررسی شود و نمایندگان مخالف و موافق نظرات خود را
بصورت شفاف واضح و روشن بیان کنند تا مردم بدانند که وکلای خود در خانه ملت چگونه در زندگی انها تاثیرگذارند و
آنچه که آنها می‌خواهند را انجام می‌دهند یا اینکه هرکدام ساز خود را خواهند
زد.
این بار مردم از نمایندگان شفافیت در رسیدگی به موضوعات مهم را خواستارند تا بصورت کاملا واضح درباره مسایلی که بصورت مستقیم برای آنها حساسیت ایجاد می‌کند، نظاره گر باشند و بدانند که چگونه وکلای خود در مجلس حامی‌منافع مردم هستند که البته امیدواریم این بار نمایندگانی که با حداقل آرا به مجلس دوازدهم راه پیدا کرده‌اند، بجای حمایت از هم حزبی و جناحی‌های خود در پی بازکردن دایره منافع ملی باشند.