شناسهٔ خبر: 70306401 - سرویس اجتماعی
منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست:

مرجع ملی تغییر اقلیم ایجاد شود

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست خواستار تشکیل مرجع ملی تغییر اقلیم شد و گفت: نمایشگاه محیط زیست فرصتی مناسب برای تبیین موضوعات مهم از جمله توسعه دریا محور و تغییر اقلیم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست، احمدرضا لاهیجان‌زاده اظهار کرد: در نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست چهار کارگاه و سه پنل تخصصی با موضوعات مرتبط با دریا و تالاب و تغییر اقلیم برگزار می‌شود.

وی افزود: نمایشگاه محیط‌زیست در مدت ۲۱ دوره‌ای که در سال‌های اخیر برگزار شد به ویژه در سال‌هایی که امکان حضور نمایندگان کشورهای خارجی وجود داشت، امکان استفاده از ظرفیت‌‎ها و تجربیات این کشورها فراهم می‌شد و این تجربه گرانبهایی برای ما بود.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه‌های کاربردی در دنیا مسئله مرسوم و رایجی است، افزود: این ظرفیت امکانی را فراهم می‌کند که محققان و متخصصان و بهره‌برداران بتوانند به صورت تجمیعی از تجربیات آنها در کاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش مصرف انرژی بهره‌مند شوند و این موارد مباحث محیط زیستی صرف نیست، بلکه یک مسئله اقتصادی است و کشورها می‌توانند بعدها از منافع اقتصادی آنها بهره‌مند شوند.

لاهیجان‌زاده تاکید کرد: معاونت دریایی سازمان نیز حضور فعالی در این نمایشگاه خواهد داشت و دفاتر ما در معاونت و طرح‌های بین المللی نیز در این نمایشگاه حضور جدی و پررنگ خواهند داشت.

وی ادامه داد: نزدیک به ۳.۵ میلیون هکتار از اراضی ما را در کشور تالاب‌ها تشکیل می‌دهند که از این میزان ۱.۵ میلیون هکتار ثبت کنوانسیون رامسر است و مباحثی مانند تنوع‌زیستی تالاب‌ها، حقابه و حریم آنها موضوعاتی است که می‌توان تجربیات در این حوزه را با سایر فعالان در نمایشگاه به اشتراک گذاشت.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: چهار کارگاه آموزشی مرتبط با محیط زیست دریایی و تالاب‌ها در این نمایشگاه برگزار خواهد شد که شامل کارگاه روش‌های پایش آلودگی میکروبی شناگاه‌های ساحلی، مدیریت محیط زیست بنادر و تأسیسات داخلی، کارگاه آموزشی ضوابط محیط‌زیستی بازیافت شناورها و ضوابط محیط زیستی تخلیه پسماند و سایر مواد در دریا است که در حاشیه نمایشگاه برگزار خواهد شد.

لاهیجان‌زاده بیان کرد: چندین پنل تخصصی با موضوع محیط زیست دریایی و تالاب‌ها برای ایام نمایشگاه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها با موضوع تالاب‌ها و تغییر اقلیم است که به همت دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها برگزار می‌شود، پنل بعدی در مورد تنوع زیستی ساحلی و دریایی است که به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

وی افزود: پنل بعدی با عنوان مخاطرات آلودگی میکروبی سواحل و مناطق تفریحی دریایی است که ساعت و روز این برنامه‌ها توسط دبیرخانه نمایشگاه اعلام خواهد شد.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست یادآور شد: در این نمایشگاه محتواهایی در قالب کتاب با عناوین مختلف و مرتبط با محیط زیست به ویژه محیط زیست دریایی تهیه شده است که در غرفه معاونت دریایی در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

وی لزوم توجه به سازگاری با تغییر اقلیم را یکی از مهمترین موضوعاتی دانست که باید در دستور کار تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها گنجانده شود تا وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مختلف بتوانند برنامه سازگاری ارائه کنند، اما نکته‌ای که ما روی آن تاکید ویژه داریم توسعه دریا محور است که هم در برنامه هفتم توسعه و هم در برنامه ۲۵ ساله به آن اشاره شده است و در این راستا لازم است سعی کنیم برداشت‌ها از منابع درون سرزمینی خود را به حداقل برسانیم.

وی نمایشگاه محیط زیست را فرصتی مناسب برای تبیین موضوعات مهم از جمله توسعه دریامحور و تغییر اقلیم دانست و افزود: در بحث سازگاری با تغییر اقلیم اقدامات زیادی انجام ندادیم و لازم است در این زمینه یک مرجع ملی ایجاد شود و تمام دستگاه‌ها در تشکیلات و چارت خودشان بخشی را برای سازگاری با تغییر اقلیم ایجاد کنند و مجلس قانونی را برای راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم تصویب کند زیرا در آینده بسیار بیشتر از گذشته درگیر تغییر اقلیم خواهیم بود.

لاهیجان‌زاده هشدار داد: در تابستان امسال رقم‌های جدیدی را به صورت ویژه در استان‌های تهران و اصفهان ثبت کردیم، به عنوان مثال دمای ۴۴ درجه در استان اصفهان ثبت شد که در تاریخ این منطقه بی‌سابقه بود.

وی گفت: ضروری است دولت لایحه تغییر اقلیم را تهیه و بعد از بحث‌های کارشناسی آن را تقدیم مجلس کند و برای این کار در دوره جدید برنامه ویژه‌ای خواهیم داشت.