شناسهٔ خبر: 70298163 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

هشدار گروه‌های حقوق بشری درباره اخراج اجباری مهاجران از انگلیس

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند نگران هستند که با ثبت رکورد تعداد اخراج مهاجران ازسوی دولت انگلیس، زندگی این افراد به‌خطر بیفتد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

دولت انگلیس از زمان روی کار آمدن کابینه کر استارمر، حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ مهاجر را از این کشور اخراج کرده است؛ وزیران انگلیسی می‌گویند که این اخراج‌ها رویکرد سخت آنها را در قبال مهاجران ثابت می‌کند.

اما در همین حال، فعالان حقوق بشری هشدار داده‌اند که این اخراج‌ها می‌تواند زندگی مهاجران را به‌خطر بیندازد.

دولت انگلیس می‌گوید که در مسیر ارائه بالاترین تعداد پرواز‌های اخراج در ۵ سال گذشته بوده و این طرح تاکنون شامل ۴ پرواز اخراج بوده است.

پایگاه آبزرور به‌تازگی فاش کرده که دست‌کم ۳ پرواز از این ۴ پرواز به مقصد برزیل انجام شده و گمان‌ می‌رود که چهارمین پرواز نیز به مقصد همین کشور بوده باشد.

براساس گزارش‌ها، بین ۵ جولای و ۷ دسامبر ۲۰۲۴ (۱۵ تیر تا ۱۷ آذر)، در مجموع ۱۳ هزار و ۴۶۰ اخراج ثبت شد؛ دولت انگلیس مدعی است که بیشتر موارد خروج مهاجران داوطلبانه بوده، اما تعداد اخراج‌های اجباری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است. 

گزارش‌ها حاکی از آن است که وزارت کشور انگلیس پرواز‌های اخراج را به دست‌کم ۷ کشور ازجمله نیجریه و آلبانی سازماندهی کرده است. 

سازمان‌های حقوق بشری هشدار دادند که برخی از افراد در معرض خطر اخراج، به‌زور از اعضای خانواده خود جدا می‌شوند.

موسسه خیریه عدالت پزشکی یکی از موسسه‌هایی است که برای حمایت از سلامت مهاجران بازداشت‌شده که در معرض اخراج از انگلیس هستند، فعالیت می‌کند.

اما گین، مدیر این موسسه، گفت: داده‌های تازه‌ای که ازسوی دولت تجلیل می‌شود، شامل افراد واقعی است که قادر به دسترسی به نمایندگی قانونی نبوده‌اند، و نه شواهد پزشکی و تخصصی مورد نیاز برای بررسی درست پرونده‌شان وجود داشته است؛ به این معنی که برخی ممکن است در اخراج اجباری با خطر واقعی مواجه شوند. 

گین اضافه کرد: پزشکان داوطلب ما برخی از آنها (مهاجران) را معاینه کرده و زخم‌های جسمی و روانی ناشی از شکنجه و همچنین وخامت آنها را به‌دلیل شرایط خطرناک بازداشت در انگلیس ثبت کرده‌اند. بسیاری از این افراد به‌زور از خانواده، دوستان و جامعه خود جدا شده‌اند. 

در همین حال، ایوت کوپر، وزیر کشور انگلیس برنامه‌هایی را برای افزایش فعالیت‌های اجرایی علیه مهاجرانی که به‌طور غیرقانونی در انگلیس کار می‌کنند، اعلام کرده است. او به‌تازگی به رم، پایتخت ایتالیا سفر کرده بود تا با ماتئو پیانتدوسی، همتای ایتالیایی خود دیدار در تلاش برای مقابله با ورود مهاجران گفت‌وگو کند.

کوپر مدعی شد: کار کردن غیرقانونی آسیبی برای اقتصاد ما است. ما از زمان انتخابات تلاش‌های خود را برای سرکوب استثمار و کار غیرقانونی تشدید کرده‌ایم؛ تعداد عملیات‌ها و بازداشت‌ها در حال افزایش است و ما در مسیر رسیدن به هدف خود برای افزایش اخراج به بالاترین سطح برای ۵ سال هستیم.

دولت انگلیس همچنین یک واحد بین‌المللی را برای تقویت کنترل‌های مرزی با تشکیل یک واحد جدید مهاجرت بین‌المللی متشکل از مقام‌های وزارت خارجه و وزارت کشور، ایجاد کرده است.

استیو والدز-سیموندز، مدیر حقوق پناهندگان و مهاجران یک گروه حقوق بشری در انگلیس، گفت: بسیار ناامیدکننده است که شاهد تغییر‌های اندک در نگرش یا درک دولت جدید از موضوع مهاجران هستیم. تلاش برای اخراج تعداد بیشتری مهاجران از انگلیس، استثمار انسانی را کاهش نمی‌دهد و هیچ‌کاری برای از بین بردن جنایت‌های سازمان‌یافته انجام نمی‌دهد.

انتهای پیام/