شناسهٔ خبر: 70297559 - سرویس استانی
منبع: دفاع پرس | لینک خبر

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کرمانشاه:

عملیات مطلع الفجر بزرگترین عملیات دفاع مقدس بود

سردار «خوشبخت» گفت: عملیات بزرگ غرورآفرین مطلع الفجر در سال ۱۳۶۰ با رمز مبارک یا مهدی (عج) شروع شد که با تسلط کافی دشمن بر منطقه گیلانغرب از پیشروی نیروهای خودی جلوگیری کرد ولی در محور سرپل ذهاب، قوای جمهوری اسلامی با وجود نداشتن توفیق در فتح تنگه کورک، نقاطی از ارتفاعات برآفتاب را به تصرف خود در آورده و جاده گیلانغرب – قصرشیرین را مسدود کردند.

صاحب‌خبر -

سرتیپ دوم پاسدار «بهروز خوشبخت» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه در حاشیه مراسم سالگرد عملیات مطلع الفجر در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس اظهار داشت: سهرستان گیلانغرب در غرب کرمانشاه طی دوران هشت سال دفاع مقدس با تحمل فشارهای فراوان و باوجود امنیت نداشتن منطقه هیچ‌گاه این دیار را ترک نکردند و در برابر حملات دشمن بعثی مقاومت کرده و گواه این ادعا ۷۵۰ شهید، ۲ هزار و ۱۲۵ جانباز و ۱۳۳ آزاده و هزاران رزمنده است.

عملیات مطلع الفجر بزرگترین عملیات دفاع مقدس بود

وی افزود: این شهرستان در هشت سال جنگ تحمیلی ۱۵۰ نوبت مورد اصابت بمباران هوایی، موشک باران و گلوله باران دشمن بعثی قرار گرفت که در نتیجه این حملات ۳۰ روستا و شهر گیلانغرب به‌طور کامل تخریب شد.

سردار خوشبخت گفت: بیستم آذر ۱۳۶۰ مصادف با آغاز عملیات مطلع‌الفجر است. در نتیجه این عملیات ارتفاعات شیاکوه در گیلانغرب به تصرف رزمندگان درآمد و خسارت سنگینی به دشمن بعثی وارد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه افزود: عملیات بزرگ غرورآفرین مطلع الفجر در سال ۱۳۶۰ با رمز مبارک یا مهدی (عج) شروع شد که با تسلط کافی دشمن بر منطقه گیلانغرب از پیشروی نیروهای خودی جلوگیری کرد ولی در محور سرپل ذهاب، قوای جمهوری اسلامی با وجود نداشتن توفیق در فتح تنگه کورک، نقاطی از ارتفاعات برآفتاب را به تصرف خود در آورده و جاده گیلانغرب – قصرشیرین را مسدود کردند.

وی بیان داشت: در محور گیلانغرب درگیری با دشمن بعثی تا روشنی روز ادامه داشت و نیروهای عمل کننده در این محور با صلابت و رزمی بی مانند موفق شدند با تقدیم تعدادی شهید و مجروح، ارتفاع شیاکوه را به تصرف خود در آورند که در روز نخست تلاش رزمندگان اسلام در همین حد باقی ماند.

عملیات مطلع الفجر بزرگترین عملیات دفاع مقدس بود

سردار خوشبخت گفت: در این عملیات نیروهای بعثی توانستند با بررسی اوضاع و شناسایی مواضع نیروهای ایرانی در شب دوم عملیات در محور شیاکوه پاتک کنند که با مقاومت و هوشیاری رزمندگان خنثی شد و نیروهای بعثی بدون کسب نتیجه عقب رانده شدند.

وی ادامه داد: با گذشت سه روز از عملیات غرور آفرین مطلع الفجر فقط ارتفاعات «شیاکوه و برآفتاب» از توابع شهرستان گیلانغرب در اختیار نیروهای خودی قرار داشت، پاتک های سنگین و متوالی دشمن از یک سو و امکان نداشتن پشتیبانی از نیرو به علت فاصله زیاد خط مقدم با عقبه از سوی دیگر موجب شد پس از ۱۷ روز مقاومت، ارتفاعات یادشده به طور مجدد به تصرف دشمن درآید.

این مسئول گفت: از دستاوردهای مهم عملیات مطلع الفجر آزادسازی ارتفاعات مهم چغالوند و آوزین، ۳۰ کیلومتر از خاک کشورمان در دشت گیلانغرب و بازگشت ۳۰ روستای این شهرستان به آغوش کشور است.

سردار خوشبخت افزود: در عملیات غرورآفرین مطلع الفجر، نیروهای سپاه پاسداران به همراه بسیجیان و مردم منطقه، ارتشیان و هوانیروز از سه جبهه با وجود سرمای هوا و میدان‌های مین به دشمن بعثی با هدف آزادسازی ارتفاعات «چرمیان، سرتتان، دیزه کش، برآفتاب، تنگ کور، تنگ قاسم آباد، تنگ حاجیان، فریدون هوشیار، دشت گیلانغرب، روستاهای گمار، بورسوار و دشت گیلانغرب» حمله کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه گفت: در این عملیات نیروهای سپاه پاسداران، بسیج و تعدادی از مردم بومی منطقه همراه با نیروهای ارتش و هوانیروز، از سه محور به دشمن یورش برده و بدون توجه به سرمای شدید و شرایط سخت منطقه و میدان های مین، به جبهه دشمن نفوذ کردند.

وی گفت: سرداران شهید «ابراهیم هادی، داریوش ریزوندی و صفر خوشروان» فرماندهی سه محور مهم در جبهه گیلانغرب را بر عهده داشتند، کنترل و هدایت عملیات نیز توسط چهار پاسگاه فرماندهی انجام می شد که این پاسگاه های فرماندهی با نام های امام خمینی (ره)، شهید رجایی، شهید باهنر و شهید بهشتی انجام وظیفه می کردند و هدایت و کنترل کامل عملیات با مرکز فرماندهی امام خمینی (ره) بود.

انتهای پیام/