شناسهٔ خبر: 70296780 - سرویس سیاسی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

امیر سیاری: بی‌توجهی به تهدیدات نوین ما را غافلگیر می‌کند

معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به اهمیت جنگ شناختی و تاثیرگذاری فناوری‌های نوین در آن گفت: ما در نیرو‌های مسلح به عرصه‌های نوین توجه ویژه‌ای داریم و بر آن تمرکز داریم.

صاحب‌خبر -

*** بی توجهی به فناوری و تهدیدات نوین ما را دچار غافلگیری خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر دریادار سیاری در همایش ملی فرماندهی و کنترل جنگ شناختی اظهار داشت: دشمنان به دنبال تسلط بر مغزها هستند زیرا تسلط بر مغزها مهمتر از تسلط بر سرزمین‌ها است. اگر بر مغزها تسلط پیدا کنند بقیه اقدامات دیگر به راحتی انجام خواهد شد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه آینده پیش بینی پذیر نیست اما می‌شود براساس داده‌ها برآوردهایی داشت، افزود: ما باید آمادگی داشته و با طراحی سناریوهای مختلف برای اتفاقات پیش رو آمده باشیم.

امیر سیاری خاطر نشان کرد: جنگ همیشه وجود داشته و این گونه نیست که فکر کنیم می‌توان فقط با مذاکره و دیپلماسی اختلافات را برطرف کرد. اینجاست که اهمیت آمادگی برای مقابله با تهدیدات اهمیت پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: بی توجهی به فناوری و تهدیدات نوین ما را دچار غافلگیری خواهد کرد و به همین دلیل ملت‌هایی که از این دو امر مهم غافل باشند، غافلگیر می‌شوند.

امیر سیاری رباتیک، هوش مصنوعی، لیزر، سایبر الکترونیک، امواج الکترومغناطیس و فناوری‌های نوپدید را از جمله عرصه‌های فناورانه که می‌تواند عرصه تهدید باشد، دانست و گفت: ما در نیروهای مسلح به عرصه‌های نوین توجه ویژه‌ و بر آن تمرکز داریم.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: برای بررسی توان ارتش کشورها دو موضوع و مؤلفه فیزیکی و غیرفیزیکی را  بررسی ‌می‌کنیم تا متوجه شویم کدام نیروی‌های مسلح بر دیگری برتری دارد.

وی ، جایگاه جنگ شناختی در بررسی توان نیروی مسلح را بسیار مهم و افکار عمومی، رسانه، ابهامات، جنگ ترکیبی و اخلال در تصمیم‌گیری را از مهمترین مؤلفه‌های جنگ‌های نوین دانست و گفت: در جنگ شناختی و جنگ‌های پسامدرن تسلط بر افکار عمومی اهمیت زیادی دارد، البته جنگ نظامی و سخت وجود دارد اما در کنار آن جنگ شناختی هم وجود دارد. مانند آنچه امروز در سطح منطقه و جهان شاهد آن هستیم.

امیر سیاری با بیان اینکه در سال‌های اخیر بحث جنگ شناختی بخش بسیاری از نبردها را به خود اختصاص داده و از بعد فیزیکی آن کاسته است، افزود: البته افزایش جنگ شناختی به معنای آن نیست که جنگ فیزیکی و نظامی دیگر اهمیت ندارد. بلکه به این معناست که اگر دشمنی نتواند با جنگ شناختی به نتیجه مطلوب برسد، از جنگ نظامی استفاده نمی‌کند.

دریادار سیاری تصریح کرد: نتیجه جنگ شناختی جنگی است که به مرور زمان به نتیجه می‌رسد، به گونه‌ای که آن را به عملکرد موریانه در تخریب سازه‌های جوری تشبیه می‌کنند. در این جنگ، دشمن با ابزار رسانه و افکار عمومی انسجام ملی و عظم و اراده ملی را تغییر می‌دهد به گونه‌ای که کشور هدف نمی‌داند از کجا خورده است. در این جنگ است که تسلط بر افکار عمومی بسیار مهم است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: از ویژگی‌های جنگ شناختی، مشخص نبودن زمان جنگ، محیط جنگ، ابزار جنگ و عوامل دشمن است، به گونه‌ای که عوامل آن جامعه به شکلی عمل می‌کنند که به نیروی دشمن تبدیل می‌شوند. روش جنگ هم مشروعیت زدایی، اعتماد زدایی، ناامید سازی و ناکارآمد نشان دادن ساختار حاکم بر کشور است. اگر دقت کنیم می‌بینیم که دشمن از این راهکارها علیه جامعه ما استفاده می‌کند. اینجاست که باید هوشیاری ما بیش از پیش افزایش یابد.

امیر سیاری خاطر نشان کرد: دشمن می‌خواهد باورها و عقاید و اعتقادات ما را تغییر دهد تا از این تغییر رفتار ما نیز تغییر کند و در مسیری حرکت کنیم که دشمن می‌خواهد. جنگ شناختی کاری می‌کند که دیگر نیازی به جنگ نظامی نیست و دشمن با هزینه کمتر به اهداف خود رسیده و ما را به مسیری برده که خود می‌خواهد.

وی افزود: دشمن با استفاده از جنگ شناختی مردم یک جامعه را به معارضان، مخالفان و معترضان تبدیل می‌کند. در این جایگاه است که ارتقای سطح آگاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار می‌شود.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: جذب و تربیت نیرو برای آینده و تربیت آن متناسب با اهداف و آرمانی‌های که ما داریم از اهمیت بسیار مهمی برخوردار است. اگر به این دو امر توجه نکنیم دچار غافلگیری راهبردی خواهیم شد.