به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جواد جوانی در نشست بررسی بیماریهای مشترک بین انسان و دام در این شهرستان افزود: نرخ میانگین ابتلا به تب مالت در کشور ۲۶ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که این شاخص در سال ۱۴۰۲ در سطح شهرستان مه ولات ۹۳ مورد در صد هزار نفر یعنی ۳.۵ برابر نرخ میانگین کشوری بود.
وی ادامه داد: میزان ابتلا به این بیماری با تلاشهای صورت گرفته در ۲ سال اخیر و اقدام های نظارتی و کنترلی به ۱۶ مورد در صد هزار نفر رسید که پایین تر از نرخ میانگین کشوری است و درحال حاضر ۹ نفر در این شهرستان ۵۷ هزار نفری به این بیماری مبتلا هستند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان مه ولات گفت: اطلاع رسانی عمومی، انجام هماهنگی های بین بخشی، واکسیناسیون کامل دام ها و برگزاری دوره های آموزشی برای دامداران و گروه های هدف این بیماری، از جمله اقدام های مؤثر انجام شده در سطح این شهرستان بوده است.
جوانی افزود: بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و به شدت واگیردار است که از طریق مصرف لبنیات غیر پاستوریزه، مصرف آغوز، گوشت خام و نیمه خام و تماس با ترشحات و بافت های خونی حیوان بیمار به انسان منتقل میشود که بیشترین دلیل ابتلا در این شهرستان مصرف آغوز بوده است.
وی اضافه کرد: علائم اصلی بیماری تب مالت، تب، بی اشتهایی، تعریق شبانه، سردرد، بدن درد، درد مفاصل و کمر درد است و افراد در صورت مشاهده این علائم باید به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی مراجعه کنند.
جوانی گفت: با توجه به این که مهمترین علائم تب مالت در دامها سقط جنین، کاهش شیردهی و در بعضی موارد عقیمی است، ضروری است دامداران در صورت مشاهده موارد ذکر شده برای جلوگیری از گسترش بیماری و کاهش ضررهای اقتصادی در اسرع وقت، بیماری را به شبکه دامپزشکی گزارش کنند.
فیض آباد، مرکز شهرستان ۵۷ هزار نفری مه ولات در ۲۰۷ کیلومتری مشهد قرار دارد.