به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مصرف زیاد چربی ترانس میتواند تا ۳۴ درصد خطر مرگ زودرس و بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد. در سالهای اخیر، این نوع چربی عامل ۵۰۰ هزار مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی در سطح جهانی بوده است.
چربی ترانس بهویژه در غذاهای پخته و سرخشده خیابانی و رستورانی بهطور گستردهای استفاده میشود و در انواع محصولات پخته شده، کراکر، بیسکویت، کیک و دونات نیز یافت میشود. این چربیها، علاوه بر اینکه از منابع صنعتی بهدست میآیند، میتوانند بهطور طبیعی در گوشت و محصولات لبنی حیوانات نشخوارکننده وجود داشته باشند.
وزارت بهداشت توصیه میکند که مصرف چربی ترانس باید به کمتر از ۱ درصد کل انرژی دریافتی روزانه محدود شود. برای یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری، این مقدار کمتر از ۲.۲ گرم در روز است.
با توجه به خطرات فراوان چربی ترانس برای سلامت، وزارت بهداشت از مردم خواسته تا در هنگام خرید مواد غذایی به برچسبهای آن توجه کنند و از خرید محصولات حاوی اسید چرب ترانس با میزان بالا خودداری کنند. همچنین توصیه میشود که مصرف غذاهای سرخشده و فستفودها به حداقل برسد و به جای آن، از مواد غذایی سالم برای تهیه غذاهای خانگی استفاده شود تا سلامت خود و خانواده حفظ گردد.