شناسهٔ خبر: 70275707 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

یک استاد حوزه و دانشگاه:

والدین باید با فرزندان خود دوست باشند

یک پژوهشگر لرستانی و استاد حوزه و دانشگاه گفت: والدین باید با فرزندان خود صحبت کنند و دوست باشند.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام والمسلمین تیموری در مراسم جشن تکلیف فرزندان کارکنان سازمان تامین اجتماعی لرستان اظهار کرد: شما دختران و پسران به سنی رسیده‌اید که می‌توانید زندگی را اداره کنید؛ خدا توفیقی به شما داده که جزو بزرگترها باشید و حالا که از بزرگترها هستید و گواهینامه ورود به جلسات و محافل را پیدا کردید باید مدیریت رفتار و گفتار را در نظر داشته باشید.

وی ادامه داد: از امروز بزرگ فکر کنید؛ آدم‌هایی که در سن تکلیف بزرگ فکر نمی‌کنند فردا در زندگی زمین خواهند خورد. کاری کنید که پدر و مادر بگویند خیالمان راحت است که فرزندمان بزرگ شده است.

این پژوهشگر بیان کرد: همه ما نیاز به آموزش داریم؛ برای مثال من نماز می‌خوانم اما ایراد و غلط دارد و باید کسی باشد که این ایرادها را گوشزد کند پس باید بپرسیم و از پرسش فرار نکنیم.

وی تصریح کرد: نسلی که امروز تکلیف پیدا کرده اگر از اول خوب یاد بگیرند دیگر نیازی نیست از کلیپ و فیلم‌های آموزشی استفاده کنند و حتی می‌توانند به دیگران هم یاد بدهند اما برخی یادگیری‌ها زمانبر است.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: باید فرزندانمان را از همین حالا که به سن تکلیف رسیده‌اند به کار خوب تشویق کنیم؛ تا کار خوبی انجام ندهیم در میان دوستان و آشنایان کسی به ما توجه نمی کند.

وی ادامه داد: مهم این است که به چیزهایی که در قرآن است عمل کنیم و باید از خوبی‌ها بگوییم. اشخاصی که چیزهای بد را زیاد بزرگ می‌کنند در جمع فامیل و آشنایان منزوی خواهند شد ما باید خوبی های کوچک را بزرگ کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: سعی کنیم در خانه و بیرون از خانه دنبال کار خوب باشیم. کار خوب تکرار می‌خواهد و باید یاد بگیریم که کار خوب را تکرار کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین تیموری کرد: با فرزندانتان بازی کنید و اگر با فرزندانمان صحبت نکنیم و فضایشان را پر نکنیم دیگران که فضای مجازی یا آدم‌های حقیقی هستند پر خواهند کرد. برای اینکه فرزندمان اهل خشونت و تند مزاج نباشد اول باید با افراد خوب نشست و برخاست داشته باشیم. دوم اینکه سوءاستفاده از فرزندان خشونت بار می آورد. از کلمات زیبا فقط زمانی که کاری با فرزندان داریم استفاده نکنیم.

وی ادامه تاکید کرد: دوستان فرزندانتان را بشناسید و ببینید فرزندانتان در مدرسه با چه کسانی دوست است و با آنها ارتباط برقرار کنید.

این پژوهشگر در ادامه تصریح کرد: اولین مقدمه فروپاشی خانواده این است که کم برای هم وقت بگذاریم یعنی اعضای خانواده در کنار هم هستند اما هر کس مشغول به کاری بوده و با هم نیستند. لجبازی باید کنار برود، اعضا خانواده باید بدانند که برای مچ گیری باهم صحبت نمی‌کنند بلکه برای هدایت همدیگر است، پنهان‌کاری  و قضاوت نکنیم و توقع زیادی نداشته باشیم و سعی کنیم از کلمات زیبا و خوب استفاده کنیم.

در این مراسم منوچهر گودرزی مدیرکل سازمان تامین اجتماعی لرستان گفت: دانش آموزان هم زمان با رسیدن به سن تکلیف باید در انجام فرائض دینی و واجبات به ویژه اقامه نماز تلاش کنند، تا اسیر هوای نفس و وسوسه های شیطان نشوند.

وی افزود: سن تکلیف شروع و سرآغاز تحول و مرحله پر اهمیتی در زندگی کودکان و نوجوانان برای ورود به عالم معنویت است.

این مقام مسئول گفت: ورود به سن تکلیف یعنی حرکت به سمت کمال و همزمان با ورود به این سن، خداوند مسئولیت های جدیدی برعهده انسان می گذارد.

گودرزی اضافه کرد: واجبات دینی از جمله نماز خواندن، قرآن خواندن و روزه گرفتن و تمامی دستورالعمل‌ها و وظایف دینی بر فرزندان واجب بوده و لازم است نسبت به انجام آنها مسئولیت پذیر باشند.

وی افزود: جشن عبادت و بندگی جشن مهمی است که موجب ارتباط بسیار صمیمی و انس با خداوند می‌شود.

در پایان این مراسم به کودکان نومکلف هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.

انتهای پیام