به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طراحی اگزوز و چنین ظاهری برای بهبود ویژگیهای قابلمشاهده آن در نظر گرفتهشده است. فیلمها و عکسها نمای پشتی نمونه اولیه جنگنده سوخو ۵۷ T-۵۰-۲ را نشان میدهند که برای اولین بار در مارس ۲۰۱۱ پرواز کرد و متعاقباً برای آزمایش AL-۵۱F-۱ بهبودیافته، مورداستفاده قرار گرفت.
نکته قابلتوجه در مورد توربوفن تعبیهشده در موتور سمت چپ T-۵۰-۲ نازل آن است که نمونهای از نسخه پهنشده جدید است که برای تجهیز AL-۵۱F۱ پس از نصب در سوخو ۵۷ M در نظر گرفتهشده است. تاکنون هیچ سفارشی برای این نوع از جنگنده ثبتنشده است.
AL-۵۱F-۱ بهعنوان یک طرحی توسعه دادهشده که در مقایسه با AL-۴۱F-۱ قبلی، نیروی رانش، وزن سبکتر و هزینههای عملیاتی کمتر را ارائه میدهد. یکی دیگر از اشکالات موتور قبلی ناتوانی آن در ارائه عملکرد سوپر کروز سوخو ۵۷ است که میتواند بر فراز ۱.۰ ماه برای دورههای طولانی بدون استفاده از پسسوز، پرواز کند.
این توربوفن به شکل سادهشده در جنگنده چندمنظوره سوخو ۳۵ فلانکر نیز استفاده میشود. AL-۴۱F-۱ با مدرن سازی موتور AL-۳۱F موجود در جنگندههای قبلی سوخو ۲۷ و سوخو ۳۰ فلانکر تولید شد. علاوه بر این، بهعنوان بردار رانش سهبعدی شناخته میشود و کنترل گام، انحراف و چرخش را فراهم میکند.
در شکل اولیه AL-۵۱F-۱نازل سهبعدی بردار رانش مشابه وجود دارد، اما آنچه در تصاویر جدید میبینیم یک نازل جایگزین است، این بار از نوع دوبعدی، که کنترل گام را نیز فراهم میکند.البته مشخص نیست که آیا نصب زاویهدار نازل بهمنظور ایجاد کنترل بیشتر در مورد دوم است یا خیر.
به گفته یوگای مارچوکوف، مدیرعامل دفتر طراحی آر کیپ لیولکا که مسئول AL-۵۱F-۱ است، سوخو علاقهای به استفاده از نازل تخت برای سوخو ۵۷ در زمان راهاندازی آن برنامه نداشت و بعداً پس از پرواز سوخو ۵۷ و AL-۵۱F-۱، نازل دوبعدی سفارش داده شد. مارچوکوف توضیح داده است که ازآنجاییکه سوخو در برابر تغییرات در بدنه هواپیما مقاومت میکند، نازل تخت نسبتاً پیچیده برای آن در نظر گرفتهاند.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷