شناسهٔ خبر: 70228047 - سرویس بین‌الملل
منبع: بهار | لینک خبر

لغو مقررات منع رفت‌وآمد در دمشق

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: مخالفان سوری  اعلام کردند که مقررات منع رفت‌وآمدی که چند روز پیش در دمشق وضع کرده بودند، لغو شده است تا مردم به زندگی عادی و فعالیت‌های کاری خود بازگردند.
در بیانیه فرماندهی مخالفان آمده است که این تصمیم برای تشویق مردم به بازگشت به کار و کمک به بازسازی سوریه جدید اتخاذ شده است. پس از سقوط بشار اسد در روز یکشنبه، مخالفان مقررات منع رفت‌وآمد را برای ساعات شب و عصر اعمال کرده بودند.

کُردهای سوریه شهر منبج را تحویل دادند
شبه‌نظامیان کرد سوریه که از سوی ایالات متحده حمایت می‌شوند، از توافق با مخالفان طرفدار ترکیه، بر اساس یک آتش‌بس به میانجیگری آمریکا خبر دادند.
بر اساس این آتش‌بس، شبه‌نظامیان کرد، شهر منبِج در شمال سوریه را به نیروهای طرفدار ترکیه واگذار کردند.
مظلوم عبدی یکی از فرماندهان ارشد شبه‌نظامیان کرد موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه در شبکه اجتماعی ایکس، (توییتر سابق) نوشت که هدف از این آتش‌بس،‌ تأمین امنیت غیرنظامیان منبج بوده است؛‌ شهری که از حدود ۹ سال پیش در کنترل نیروهای کرد بوده است.
دیده‌بان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن هم تأیید کرده که حالا منبج در کنترل شبه‌نظامیان موسوم به «ارتش ملی سوریه» است که از سوی ترکیه حمایت می‌شوند.
گروه «ارتش ملی سوریه» بخشی از ائتلاف مخالفان به رهبری هیئت تحریر‌الشام است؛ گروهی که یکشنبۀ‌ گذشته با تصرف دمشق، حکومت بشار اسد را سرنگون کرد.
 
دعای پاپ فرانسیس برای مردم سوریه
چند روز پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، پاپ فرانسیس خواستار احترام پیروان مذاهب مختلف این کشور به یکدیگر شد.
رهبر کلیسای کاتولیک گفت دعا می‌کند که مردم سوریه بتوانند در صلح و امنیت در سرزمینشان زندگی کنند و پیروان مذاهب گوناگون در کشوری که سال‌ها درگیر جنگ بوده، با دوستی و احترام متقابل به زندگی ادامه دهند.پاپ فرانسیس ابراز امیدواری کرد که بدون درگیری و تفرقۀ بیشتر، راه حلی سیاسی با هدف تضمین ثبات و یکپارچگی این کشور حاصل شود.
از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ تقریباً چهارده سال پیش، جامعۀ مسیحیان سوریه عموماً از دولت بشار اسد حمایت می‌کرده‌اند. بشار اسد که عضوی از اقلیت علوی سوریه به شمار می‌آید، خود را به‌عنوان حامی حقوق اقلیت‌ها معرفی می‌کرد.جامعۀ‌ مسیحیان سوریه،‌ در زمان حکمرانی گروه داعش در بخش‌های زیادی از سوریه،‌ ضربات سنگینی خورد و بسیاری از اعضای این جامعه، کشته یا ناچار به فرار شدند.
گروه داعش تا پیش از شکست‌خوردن در سال ۲۰۱۹، کلیساها را خراب می‌کرد و بسیاری از مسیحیان را به اسارت گرفته یا از آنها جزیه می‌گرفت.