شناسهٔ خبر: 70217016 - سرویس فرهنگی
منبع: ایرنا | لینک خبر

کتابخانه‌های ملی نقش کلیدی در دیپلماسی فرهنگی دارند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی ایران گفت: کتابخانه‌های ملی می‌توانند با تقویت روابط فرهنگی و علمی بین ملت‌ها یک نقش کلیدی در دیپلماسی فرهنگی ایفا کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، غلامرضا امیرخانی در اجلاس روسای کتابخانه‌های ملی کشورهای بریکس که در مسکو برگزار شد، با تأکید بر نقش کتابخانه‌های ملی به‌ عنوان پل‌های ارتباطی فرهنگی اظهار داشت: کتابخانه‌های ملی به دلیل ماهیت بی‌طرفانه خود، می‌توانند به تقویت روابط فرهنگی و علمی بین ملت‌ها کمک کنند و نقشی کلیدی در دیپلماسی فرهنگی ایفا کنند.

وی با اشاره به پیشینه درخشان تمدن‌های کشورهای عضو بریکس افزود: میراث با شکوه فرهنگی، علمی و هنری این کشورها، از مصر باستان، دستاوردهای علمی چین در صنعت کاغذ و چاپ تا کتابخانه‌های تاریخی هند و نسخه‌های خطی نفیس نگهداری‌ شده در کتابخانه‌های کشورهای نظیر ترکیه، ایران و امارات متحده عربی و میراث غنی اسلامی در منطقه غرب آسیا و اروپا، همگی شواهدی از پیشتازی کشورهای عضو بریکس در عرصه کتاب و میراث مکتوب بشری است.

امیرخانی پیشنهادهایی برای گسترش همکاری‌های فرهنگی میان کشورهای عضو بریکس مطرح کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه‌ها و هفته‌های فرهنگی مشترک، تبادل منابع علمی و اطلاعاتی و راه‌اندازی بخش های فرهنگی در کتابخانه‌های ملی برای معرفی و ترجمه متون ادبی ملی، می‌تواند گام‌های مؤثری در ارتقای هم‌افزایی فرهنگی و علمی میان کشورهای عضو بریکس بردارد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام آمادگی این سازمان برای میزبانی یکی از اجلاس‌های آتی بریکس بیان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی غنی کشور، آماده است تا نقشی پیشگام و مؤثر در اجرای پروژه‌های مشترک فرهنگی، علمی و اطلاعاتی در سطح بین‌المللی ایفا کند و به تقویت همکاری‌های پایدار و مؤثر میان کشورهای عضو بریکس یاری کند.

شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس

به گزارش ایرنا بریکس «BRICS» یک سازمان بین‌المللی با عضویت برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و ایران است. این سازمان که در ابتدا برای برجسته‌سازی فرصت‌های سرمایه‌گذاری شکل گرفت، به شکل یک بلوک ژئوپلتیک تکامل پیدا کرد و از سال ۲۰۰۹ دولت‌های عضو آن سالانه نشست‌های رسمی برگزار می‌کنند و سیاست‌های چندجانبه را باهم هماهنگ می‌کنند.

روابط میان اعضای بریکس عمدتاً بر اساس عدم مداخله، برابری و یاری متقابل انجام می‌شود. مجموع اعضای این سازمان حدود ۴۵ درصد توان اقتصادی دنیا را شکل می‌دهد.

غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای شرکت در نشست رؤسای کتابخانه‌های ملی کشورهای عضو بریکس (BRICS) سفر کرده است، این سفر در پاسخ به دعوت وادیم دودا رئیس کتابخانه دولتی روسیه با هدف تبادل نظر پیرامون ظرفیت‌های فرهنگی و علمی کشورهای عضو بریکس و بررسی ابتکارات کتابخانه‌ای در زمینه راه‌اندازی پایگاه‌های داده مشترک و ارائه خدمات دیجیتال فراگیر به کاربران انجام شده است.

امیرخانی در کنار حضور در دو نشست چندجانبه، با هدف تقویت روابط علمی و فرهنگی با روسیه، از کتابخانه ملی، آرشیو ملی و کتابخانه دولتی این کشور بازدید می‌کند. رئیس سازمان همچنین در دیدارهای دوجانبه با رؤسای کتابخانه‌های ملی کشورهای بریکس از جمله اسامه طلعت رئیس آرشیو و کتابخانه ملی مصر، آجای پراتاپ سینگ رئیس کتابخانه ملی هند، عبدالله ماجد رئیس آرشیو و کتابخانه ملی امارات متحده عربی و کپی مادومو رئیس کتابخانه ملی آفریقای جنوبی به گفت‌وگو خواهد پرداخت.