شناسهٔ خبر: 70215894 - سرویس فرهنگی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

هنرمندی که خود را تکرار نمی‌کند؛

آنگ لی جایزه یک عمر دستاورد را از کارگردان‌های آمریکا می‌گیرد

انجمن کارگردان‌های آمریکا برای سی و هفتمین بار به یک کارگردان جایزه می‌دهد و آن کارگردان آنگ لی فیلمساز چینی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آنگ لی، فیلمساز کهنه‌کار و سازنده فیلم‌هایی چون «ببر خیزان، اژدهای پنهان» و «کوهستان بروکبک»، جایزه یک عمر دستاورد انجمن کارگردان‌های آمریکا (DGA) را دریافت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس،این انجمن دیروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که این جایزه به لی ۷۰ ساله در هفتاد و هفتمین دوره جوایز در ۸ فوریه (۲۰بهمن) اهدا می‌شود.

انجمن کارگردان‌های آمریکا این جایزه را بالاترین افتخار و پرارزش‌ترین فرم بیان خود برای تجلیل از یک چهره سینمایی می‌داند و در طول تاریخ ۸۸ ساله خود آن را به ۳۶ فیلمساز اهدا کرده است که آخرین آنها اسپایک لی در سال ۲۰۲۲ بود.

لزلی لینکا گلاتر، رئیس انجمن کارگردان‌های آمریکا در بیانیه‌ای از آنگ لی به عنوان یک فیلمساز استاد یاد کرد که در طول بیش از ۳۰ سال، مجموعه‌ای از آثار درخشان ساخته و جسورانه در ژانرهای مختلف تجربه کرده است؛ از درام دوره‌ای تا کمدی، ماجراجویی تا وسترن، ابرقهرمانی تا هنرهای رزمی و همیشه بدون ترس به سراغ چالش‌های جدید رفته است، هرگز خود را تکرار نمی‌کند، و پیوسته به موفقیت‌های سینمایی در جهت تعالی دست می‌یابد.

لی در پاسخ به دریافت این جایزه گفت: مفتخرم که به شکلی باورنکردنی توسط انجمن محبوبم شناخته می‌شوم. جایزه یک عمر دستاورد این انجمن برای من به معنی یک دستاورد مهم و فرصتی برای تأمل در مورد تأثیر کارم برای جامعه شگفت‌انگیز فیلمسازان همکارم است.

از فیلم‌های لی نیز می‌توان به «حس و حساسیت» در سال ۱۹۹۵، «توفان یخ» در سال ۱۹۹۷، «هالک» در سال ۲۰۰۳ و «زندگی پی» در سال ۲۰۱۲ اشاره کرد. این فیلمساز متولد تایوان دو بار برای «کوه بروکبک» و «زندگی پی» برنده اسکار بهترین کارگردانی شده است. آخرین فیلم او «مرد جوزا»، یک فیلم اکشن با بازی ویل اسمیت در سال ۲۰۱۹ بود که با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری شد.

وی به تازگی در توکیو جایزه پریمیوم امپریال را دریافت و در این مراسم از این که مدتی است فیلمی نساخته ابراز تاسف کرد. لی گفته بود: ۶ سال است که فیلمی نساخته‌ام و نمی‌دانم از کجا شروع کنم. سینما به یک تغییر اساسی نیاز دارد. اگر همین مسیر را ادامه دهیم، بن بست خواهد بود. ما به چیزی نیاز داریم که مخاطب را دوباره شگفت زده کند.

۲۴۴۵۷