شناسهٔ خبر: 70209350 - سرویس بین‌الملل
منبع: جوان | لینک خبر

سازمان ملل به دنبال غسل تعمید «تحریرالشام»

با سقوط دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و ورود مخالفان مسلح به دمشق، مهم‌ترین نگرانی که جامعه بین‌الملل دارد نشان تروریستی است که روی پیشانی برخی از این گروه‌ها نقش بسته است. سازمان ملل و غربی‌ها به تکاپو افتاده‌اند تا در سیاست‌های اعلانی خود در قبال «هیئت تحریرالشام» که رهبری گروه‌های مخالف سوری را برعهده دارد، تغییراتی ایجاد کنند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: سازمان ملل و غرب برای اینکه موانع پیش پای گروه‌های مسلح سوریه را برای تشکیل حکومت جدید بردارند، در سیاست‌های اعلانی خود تجدیدنظر کرده و دنبال تطهیر این گروه‌ها هستند. سازمان ملل گفت که پس از ارزیابی، «هیئت تحریرالشام» را از لیست تروریسم خارج می‌کند، غربی‌ها نیز آمادگی خود را برای برداشتن گام‌هایی در این زمینه اعلام کرده‌اند. 

با سقوط دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و ورود مخالفان مسلح به دمشق، مهم‌ترین نگرانی که جامعه بین‌الملل دارد نشان تروریستی است که روی پیشانی برخی از این گروه‌ها نقش بسته است. سازمان ملل و غربی‌ها به تکاپو افتاده‌اند تا در سیاست‌های اعلانی خود در قبال «هیئت تحریرالشام» که رهبری گروه‌های مخالف سوری را برعهده دارد، تغییراتی ایجاد کنند. گی‌یر پدرسون، فرستاده سازمان ملل به سوریه روز سه‌شنبه در سخنانی اعلام کرد که اگر جامعه بین‌الملل شاهد تغییر در رفتار‌های تحریرالشام باشد، درخصوص حذف نام این گروه از فهرست تروریسم بازنگری صورت خواهد گرفت. پدرسون تأکید کرد: «اگر ترتیبات انتقالی خوبی وجود داشته باشد، ممکن است شاهد پایان تحریم‌ها، بازگشت پناهندگان و عدالت باشیم. هیئت تحریرالشام و سایر گروه‌های مسلح سال‌هاست که پیام‌های خوب و اطمینان‌بخشی ارسال می‌کنند. 
واشینگتن‌پست نیز روز دوشنبه به نقل از مسئول بلندپایه در دولت امریکا نوشت که بعید نیست گروه تحریرالشام، از لیست تروریست‌ها حذف شود. این مقام ارشد امریکا درباره تحریرالشام گفت: «این سازمان شامل طیف وسیعی از گروه‌هاست. به نظرم، ما باید در مورد واقعیت‌های میدانی، باهوش، مراقب و واقع‌بین باشیم. تحریرالشام چیز‌های درستی می‌گوید. آنها تاکنون اقدام درستی انجام داده‌اند و تنها یک گروه نیستند و آنها بسیار متفاوت هستند.»
این درحالی است که امریکا تحریرالشام را که شاخه سوری القاعده است، در جریان جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۸ در لیست تروریستی قرار داد و هم‌اکنون به دنبال تبرئه آن است. کمیسیون اروپا نیز روز دوشنبه اعلام کرد که به منظور بررسی خارج کردن تحریرالشام از فهرست گروه‌های تحت تحریم، باید اقدامات این گروه را ارزیابی کند. 
غربی‌ها دنبال این هستند با خارج کردن این گروه از لیست تروریستی یکی از موانع جدی بر سر راه تشکیل حکومت در سوریه را از میان بردارند. این گروه‌ها در ابتدای جنگ سوریه زیر چتر حمایتی سازمان ملل و غرب بودند و اکنون که توانسته‌اند در سوریه به قدرت برسند، سعی دارند شرایط را برای تشکیل دولت برآمده از این گروه‌ها هموار کنند، زیرا در صورت قرار گرفتن یک گروه تروریستی در رأس دولت دمشق، مسیر به رسمیت شناختن دولت آتی سوریه از سوی جامعه بین‌المللی دشوار خواهد شد. بنابراین، غربی‌ها با ابزار‌های دیپلماتیک سعی در تطهیر مخالفان سوری دارند. 
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا دوشنبه شب طی سخنانی تأیید کرد که واشینگتن راه‌های ارتباطی مختلفی برای برقراری ارتباط با گروه‌های گوناگون دارد. به گزارش رویترز، میلر افزود: «ما در چند روز گذشته درگیر این گفتگو‌ها بوده‌ایم. خود وزیر خارجه نیز درگیر گفتگو با کشور‌هایی است که در سوریه نفوذ دارند و ما این کار را ادامه خواهیم داد.» اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز برای اینکه از قافله سهم‌خواهی در سوریه عقب نمانند، گفته‌اند که آماده همکاری با معارضان سوری هستند. به گزارش رویترز، در بیانیه دولت آلمان که روز سه‌شنبه منتشر شد، آمده است: شولتس و ماکرون درباره آمادگی برای همکاری با حاکمان جدید سوریه بر اساس اصول حقوق بشر و حفاظت از اقلیت‌های مذهبی و قومی توافق کردند. بر اساس این گزارش، «شولتس و ماکرون همچنین درباره تقویت تعامل اتحادیه اروپا در سوریه از جمله حمایت از روند سیاسی در این کشور توافق کردند و از طریق همکاری نزدیک با شرکای خود در خاورمیانه درباره روش‌های پیش رو، گفتگو خواهند کرد.» امریکا و اروپایی‌ها درصددند از طریق ارتباط‌گیری با گروه‌های مخالف سوری، نفوذ خود را در حکومت آتی افزایش داده و مسیر بازگشت خود به دمشق را پس از ۱۳ سال هموار کنند. 

 اردوغان حافظ تمامیت ارضی سوریه شد 
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که یکی از عوامل بی‌ثباتی در سوریه بود، اکنون که مخالفان قدرت گرفته‌اند حافظ تمامیت ارضی سوریه شده است. اردوغان دیروز در سخنانی گفت: «تمام حمایت‌های لازم را از تلاش‌های مردم سوریه برای بازگرداندن کشورشان روی پای خود و استقرار یک دولت فراگیر در سوریه ارائه خواهیم کرد. مردم سوریه یک انقلاب اصیل انجام دادند و آن را با موفقیت به پایان رساندند و روز‌های روشنی در انتظار آنها است.» به گزارش روسیاالیوم، اردوغان تأکید کرد: «تمامیت ارضی و اتحاد مردم سوریه بسیار مهم است و به خطر انداختن آن به بهانه وجود برخی سازمان‌های تروریستی غیرمنطقی است. ترکیه فداکاری‌های زیادی کرد تا اینکه وضعیت سوریه به این موفقیت رسید.» رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه گفت: «ان‌شاءالله در سوریه، گروه‌های تروریستی باقی مانده مانند داعش، «پ. ک. ک» و «پ. ی. د» (یگان‌های مدافع خلق) در کوتاه‌ترین زمان سرشان له خواهد شد. ما اجازه نخواهیم داد که سوریه یک بار دیگر تجزیه شود. اصلاً رضایت نمی‌دهیم که سوریه دوباره میدان درگیری‌ها شود.»