شناسهٔ خبر: 70190787 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

ادعای کاخ سفید: سقوط حکومت اسد نشان دهنده موقعیت ضعیف متحدانش است

 نیویورک – ایرنا-  یک مقام کاخ سفید ادعا کرد: سقوط حکومت بشار اسد در سوریه نشان‌دهنده تضعیف روسیه و ایران است و هر دو کشور «دیگر نمی‌توانند حمایتی را که آن حکومت، برای بقای نیاز داشت، ارائه دهند».

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «جان فاینر» معاون مشاور امنیت ملی روز دوشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا ادعا کرد: «حامیان اصلی اسد، روس‌ها و ایرانی‌ها، کاملاً غافلگیر شدند، اما این فقط یک اشتباه و یک تصادف نبود».

او مدعی شد که حکومت بشار اسد «عملاً به یک سرمایه‌گذاری مشترک روسیه و ایران در داخل سوریه تبدیل شده است، و هر دو شریک، دیگر قادر به ارائه پشتیبانی لازم برای ادامه حیات آن حکومت نبودند، و این بخش بزرگی از دلیل نبود اسد در قدرت است.»

فاینر با بیان این ادعا که «حماس و حزب‌الله به‌طور بدی تضعیف شده اند» ، مدعی شد: «این اولین ضرری نیست که ایران در طول سال گذشته متحمل شده است.»

او همچنین ادعا کرد که تلاش‌های ایران برای «حمله به اسرائیل با موشک‌های بالستیک تا حد زیادی شکست خورده است.»

این مقام کاخ سفید در ادامه ادعاهایش گفت: « این یک لحظه قدرت برای ایران نیست. این نتیجه کار آمریکا و شرکای ما در طول سال گذشته است.»

پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت کنونی آمریکا در تمایزی آشکار با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب و بعدی این کشور که گفته است واشنگتن در سوریه منافع چندانی ندارد، اعلام کرد: آمریکا «منافع روشن و پایداری در سوریه» دارد.

 آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در کنفرانس پنجمین سالگرد شرکت مالی توسعه بین المللی ایالات متحده آمریکا (DFC) گفت که آمریکا «منافع روشن و پایداری در سوریه» دارد که شامل مبارزه با داعش، جلوگیری از ارسال سلاح‌های کشتار جمعی «به افراد غیرمسوا» و اجتناب از «صادرات تروریسم و افراط‌گرایی» از این کشور می شود.

وزیر امور خارجه آمریکا، از شورشیانی که حکومت بشار اسد را در سوریه سرنگون کردند، خواست تا «به سمت حکومتی فراگیر حرکت کنند.»

او تصریح کرد: «منطقه و جهان مسئولیت حمایت از مردم سوریه را دارند درحالی که مردم سوریه مشغول بازسازی کشورشان و ترسیم مسیر جدید هستند. آمریکا باید متعهد به حمایت از آنها باشد.»

بلینکن گفت که مقامات ارشد وزارت امور خارجه "هم‌اکنون " در حال سفر در منطقه هستند تا با شرکای منطقه ای در مورد این بحران همکاری کنند.

به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه 18 آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه،به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.