شناسهٔ خبر: 70173899 - سرویس اقتصادی
منبع: راه دانا | لینک خبر

سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

بیمه ضرورتی در قطب کشاورزی بیمه ضرورتی در قطب کشاورزی

بیمه محصولات کشاورزی از راهکارهای کاهش خسارات حوادث غیرمترقبه بر محصولات مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، کشاورزی در استان لرستان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیز بسیار پُررونق است به‌طوری که حدود ۴۰ درصد اقتصاد استان مربوط به حوزه کشاورزی است و میانگین اشتغال در این بخش نیز بیش از ۲۵ درصد است و همه این‌ها گویای این است که لرستان در کشاورزی سرآمد و ممتاز می‌باشد.

کشاورزان در تولید انواع محصولات مختلف نقش بسیار مهمی دارند، از همین رو ورود دانش به این حوزه و همچنین اقدامات و برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری می‌تواند بر تولید کشاورزی اضافه نماید، علاوه بر این نیز حمایت‌های لازم در حوزه کشاورزی سبب می‌شود کشاورزان با انگیزه بیشتر بتوانند برای تولید محصولات تلاش کنند.

به همت همین کشاورزان است که شاهد افزایش تولید محصول گندم و خودکفایی در این بخش هستیم و هر ساله میزان تولیدات نسبت به سال قبل روند رو به رشدی دارد، یا صادرات محصولات کشاورزی که باکیفیت بسیار بالایی تولید شده و می‌تواند در اقتصاد نقش مهمی داشته باشد.

در کنار این همه مزایای کشاورزی، آنچه در کمین بوده حوادثی است که ممکن است محصولات کشاورزی را تهدید کند، خسارت‌هایی از جمله خشکسالی، سرمازدگی، سیلاب و مشکلات دیگری که در صورت وقوع، می‌تواند زحمات کشاورز را بر باد دهد.

بدون شک بیمه محصولات کشاورزی پایانی بر کابوس همه مواردی بوده که ممکن است محصولات کشاورزی را تهدید کند، بیمه محصولات کشاورزی در زمانی که حادثه‌ای رخ دهد به داد کشاورز می‌رسد و می‌تواند خسارت‌ها را جبران کند که طی سال‌های اخیر تلاش شده تا کشاورزان زیادی برای بیمه محصولات خود اقدام کنند.

در سیلاب سال ۹۸ بود که به ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خسارت وارد شد و یا بر اثر خشکسالی که چند سال پیش رخ داد، میلیاردها تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد شد، پس با توجه به اینکه کشاورزان زیادی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، می‌طلبد که نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند.

 

بیمه ضرورتی در قطب کشاورزی

 

بیشترین بیمه مربوط به زراعت است

 

محسن رفیعی مدیر صندوق بیمه کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به ضرورت بیمه کشاورزی، اظهار داشت: یکی از پُرریسک‌ترین فعالیت‌ها مربوط به حوزه کشاورزی است چرا که ممکن است بر اثر حوادث طبیعی، محصولات کشاورزی دچار خسارت شده و از بین بروند.

وی افزود: در راستای حمایت از بهره‌بردارن حوزه کشاورزی، بیمه کشاورزی در دستور کار قرار گرفته تا کشاورزان با بیمه کردن محصولات خود بتوانند در صورت وقوع هر حادثه، غرامت دریافت کنند و متضرر نشوند.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی لرستان تصریح کرد: بیمه کشاورزی زیر‌بخش‌های مختلفی دارد که در ۱۵ بخش اصلی شامل زراعت، دام، طیور، گلخانه، آبزیان، منابع طبیعی، تاسیسات، ماشین‌آلات کشاورزی، گیاهان دارویی، سبزی و صیفی، گل‌های زینتی، ابنیه و موارد دیگر است که هر کدام نیز بخش‌های دیگری را شامل می‌شوند.

رفیعی عنوان کرد: هر ساله با شروع فصل زراعی که از مهرماه است، بیمه محصولات کشاورزی آغاز و تا سال بعد ادامه دارد. سال گذشته ۵۵ هزار و ۱۱۰ فقره بیمه‌نامه کشاورزی در استان لرستان صادر شد که از این تعداد ۴۲ هزار و ۳۱۷ بیمه‌نامه در حوزه زراعت بود که سطح بیمه‌شده در این حوزه، بیش از ۱۷۳ هزار هکتار بوده و در استان لرستان بیشترین بیمه‌ها مربوط به این بخش است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته به ۹۴۲ هکتار از اراضی خسارت وارد شده است، گفت: میزان خسارت وارده در سال گذشته نسبت به سال‌های قبل بسیار کم بود چرا که در سال قبل، میزان و زمان بارش‌ها بسیار مناسب بود و در مجموع یک‌هزار و ۳۳۴ فقره پرونده خسارت تشکیل شد که ۱۵ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان پرداخت شد.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی لرستان با بیان اینکه بیمه کشاورزی در بسیاری از بخش‌ها ضروری است، افزود: طبق برنامه هفتم توسعه لازم است که محصولات زراعی و دامی تحت پوشش بیمه اجباری قرار گیرند که در این راستا چندین طرح از جمله کشت قراردادی و جهش تولید در دیم‌زارها در دستور کار قرار گرفته و بیمه محصولات انجام می‌شود و در زمانی که کشاورز محصول خود را به فروش برساند، هزینه آن را پرداخت می‌کند.

رفیعی بیان کرد: می‌طلبد که حداقل ۵۰ درصد از محصولات کشاورزان تحت پوشش بیمه قرار گیرند که سال گذشته سعی کردیم این میزان انجام شود و هر ساله سطوح بیشتری بیمه شوند.

 

بیمه ضرورتی در قطب کشاورزی

 

ضریب بیمه کشاورزی افزایش یابد

 

سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: بیمه محصولات کشاورزی یک ضرورت است که باید مدنظر همه کشاورزان قرار گیرد و محصولات خود را در هر بخشی که هست، بیمه کنند تا در موقعی که حوادثی رخ می‌دهد، خسارت کمتری متحمل شده و بتوانند غرامت دریافت کنند.

وی افزود: محصولات کشاورزی همواره در معرض خطر و حوادثی مانند سیلاب، خشکسالی و خطرات دیگری هستند، از همین رو تلاش شده تا با برگزاری کلاس‌های توجیهی و آموزشی، کشاورزان برای بیمه محصولات خود اقدام کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر میزان بیمه محصولات کشاورزی در استان روند رو به رشدی داشته و هر ساله بیمه‌نامه‌های بیشتری در این بخش صادر شده است، ولی باز هم باید تلاش کرد تا ضریب نفوذ بیمه در حوزه‌های کشاورزی مانند باغات، منابع طبیعی، گیاهان دارویی و سایر بخش‌ها افزایش یابد.

شاهرخی یادآور شد: با توجه به اینکه بیمه محصولات کشاورزی از مهرماه آغاز می‌شود و با توجه به پیش‌بینی‌هایی که از بارش انجام شد، به همه کشاورزان اعلام شد تا نسبت به بیمه محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو، حبوبات، برنج، مواد پروتئینی از جمله گوشت قرمز و سفید، دانه‌های روغنی اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع حدود ۲۰۰ هزار هکتار از محصولات زراعی استان لرستان تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارند، همچنین بیمه در حوزه طیور، آبزیان و باغات نسبت به سال‌های گذشته نیز با افزایش همراه بوده است که بیشترین بخش بیمه در حوزه زراعت است.