به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، امروز (دوشنبه، ۱۹ آذر) چهلمین سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۶۳ به دستور امام خمینی (ره) است؛ به همین منظور با «فهیمه فرهمندپور» رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتوگو کردیم.
وی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، در پاسخ به این پرسش که شورای عالی انقلاب فرهنگی چه تمهیدات پیشگیرانه یا ترمیمی در مقابل تهاجم فرهنگی غرب در نظر گرفته است، اظهار داشت: در حال حاضر ما بخش عمده تمرکز خود را روی خانوادهها گذاشتهایم. واسپاری تعلیم و تربیت از خانواده به مدرسه و تلقی شروع فرایند تعلیم و تربیت از سن مدرسه واقعاً یک خطای راهبردی و شدید است.
وی افزود: درست است که آموزشِ رسمی از مدرسه آغاز میشود، اما اتفاقاً اثربخشترین قسمت تعلیم و تربیت، بخش غیررسمی آن است که از خانواده آغاز میشود.
فرهمندپور ادامه داد: ما در اولویتهای چهار سال پیش روی خود، اولویت اول را روی آگاهسازی، حساسسازی و توانمندسازی یا توانافزایی خانوادهها در ایفای نقششان گذاشتهایم. هرچه میخواهیم در جامعه و دستاورد ما از افراد باشد، باید در خانواده دنبال کنیم. اگر دنبال زیست عفیفانه، قدرت مواجهه فعال با فضای مجازی، حفظ میراث فرهنگی و آرمانگرایی، پایبندی و تعهد به آرمانهای جمعی هستیم، باید از خانواده آغاز کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به نظر میرسد که تا به حال موضوع خانواده در کارهای ما کمرنگ بوده است و ما در حال تلاش هستیم تا روی خانواده در ایران تمرکز کنیم.
وی با اشاره به تأثیر خانواده در حوزه ایثار، شهادت و مقاومت اظهار داشت: الآن غزه را «خانواده» حفظ میکند و انسجام خانوادگی، مردم غزه را قوی نگه داشته است. در مواجهه لبنان با اسرائیل نیز انسجام و تعهد تولید و پمپاژ شده در خانواده دارد این کشور را حفظ میکند؛ کما اینکه در دوره دفاع مقدس هم اینطور بود.
فرهمندپور گفت: هرچقدر از فضای درهمتنیدگی و انسجام خانوادگی فاصله بگیریم، درهمتنیدگی و انسجام اجتماعی ما آسیب میبیند؛ بنابراین باید تمام ارزشهای جمعی خود را در خانواده تولید، ایجاد و تقویت کنیم. اگر خانوادههای ما از این ارزشهای جمعی فاصله بگیرند، اینگونه نیست که جامعه بتواند کمکاری خانواده را جبران کند.
انتهای پیام/ 118
∎