به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، میرزایی در نشست شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت استان یزد افزود: عدم دخالت بانک مرکزی در قیمت گذاری ارز، زمان کوتاه معاملات، نرخ پایین کارمزد، حذف واسطه ها، تمرکز تامین ارز در این بازار به جای نیما برای افزایش حجم معاملات و عرضه کافی ارز و هچنین پایش و بازبینی مستمر عملکرد سامانه از جمله مزیتهای این سامانه به شمار میرود.
وی افزود: صادرکنندگان و واردکنندگان با راه اندازی این سامانه، معاملات ارزی خود را در کوتاهترین زمان و کمترین هزینه انجام میدهند و دسترسی آنان به این بازار به راحتی صورت میگیرد.
میرزایی بر لزوم تجدیدنظر بانک مرکزی و دولت در سیاستهای ارزی تأکید کرد و ادامه داد: سیاست ارزی گذشته با هر دلیل و استدلال، پیامدهای نامناسبی در بر داشت که خوشبختانه متوقف شده و رویکرد بانک مرکزی هم تغییر کرده است.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت که این رویکرد به سمت کاهش نرخهای ارز و حرکت به سمت نظام مدیریت شده تک نرخی میباشد.
استاندار یزد هم بر لزوم حمایت از همه بخشها تأکید کرد و گفت: به این باور رسیدیم که بخش خصوصی در استان همواره سازنده بوده است و ما قطعا از آنها حمایت میکنیم.
محمدرضا بابایی افزود: نباید گفتمان در همین جلسات باقی بماند و باید دغدغه صنعتگران برای حل و فصل مشکلات منعکس شود و برای رفع آنها پیگیریهای لازم صورت بگیرد.
وی خاطرنشان ساخت: در استان برنامههای مدون برای پیشرفت داریم که در همین زمینه برنامه یزد پایدار تهیه شده است و استان همواره برنامه محور حرکت میکند.
استاندار ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال از اولویتهای استان به شمار میرود و این موارد در ریل گذاری جدید استان به صورت پررنگ دیده شده است.
در ابتدای این نشست جمعی از صنعتگران و تولیدکنندگان استان به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص مسائل ارزی، واردات و صادارت کالا و مشکلات این حوزهها پرداختند.
همچنین پیشنهاد شد در راستای کاهش زمان و هزینههای ترخیص کالا و حمایت از تولید، بخشنامه ترخیص ۹۰ درصدی تمدید و شامل کلیه کدهای گمرکی شود.