شناسهٔ خبر: 70116002 - سرویس بین‌الملل
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

وزیر امور خارجه روسیه: برگزاری نشست وزیران خارجه روند آستانه در حال هماهنگی است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: برگزاری نشست وزیران امور خارجه روند آستانه درباره حل و فصل مسائل سوریه در هفته جاری (میلادی) در حال هماهنگی است.

صاحب‌خبر -

 سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا در پاسخ به پرسشی در این باره افزود: ما با شرکای ترکیه ای و ایرانی خود برای برگزاری نشست وزیران امور خارجه در این هفته به توافق می رسیم.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ گفت: نشست وزرای خارجه آستانه به علت حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در اجلاس دوحه فروم، در قطر برگزار می‌شود.
سید عباس عراقچی با بیان اینکه ابتدای هفته آینده نیز به قطر خواهم رفت تا در اجلاس دوحه فروم شرکت کنم،‌ گفت: در دوحه، نشست وزرای خارجه آستانه به علت حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در (حاشیه) اجلاس دوحه برگزار می‌شود.
عراقچی ادامه داد: البته قطر در این نشست حضور نخواهد داشت و چون وزیران امور خارجه سه کشور (روند آستانه) در دوحه هستند، نشست را آنجا برگزار می‌کنیم.

بنا بر گزارش منابع خبری، مجمع بین‌المللی دوحه (فروم) هفتم تا هشتم دسامبر ۲۰۲۴ (۱۷ و ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳) در پایتخت قطر برگزار می‌شود.

گروه‌های تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریست‌ها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.

دو ویژگی لازم طرح‌های صلح از نگاه مسکو
وزیر امور  خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: هرگونه طرح صلحی که در مورد مناقشه اوکراین مطرح شود باید هم مسائل امنیتی و هم مشکلات مربوط به رعایت حقوق بشر را در نظر بگیرد.
لاوروف افزود: همه آن ابتکاراتی که شرکای ما در قاره های مختلف با نیت خیر و با هدف یافتن راه‌حل سیاسی مطرح می کنند باید تأمین منافع هر کشور را در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه روسیه در این زمینه به کشورها و سازمان‌های غربی امیدی ندارد، گفت: در این شرایط، مسکو به دنبال تقویت امنیت در منطقه اوراسیا است.
وزیر امور خارجه روسیه با تأکید بر اینکه این کشور قصد حمله به هیچ کشور دیگری را نداریم، درباره گمانه‌زنی‌ها درباره اعزام نیروهای حافظ صلح ناتو به اوکراین گفت: این توهمات، تنها بر وخامت اوضاع می‌افزاید.
وی اظهار داشت: برخی با وجود هشدارهای قبلی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، چنین اقداماتی را دنبال می‌کنند.