شناسهٔ خبر: 70114275 - سرویس بین‌الملل
منبع: بهار | لینک خبر

سکوت کره شمالی درباره وضع همسایه جنوبی

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: سکوت کره شمالی درباره دستور رئیس جمهور کره‌جنوبی برای اعمال حکومت نظامی که به اعتراضات و اعتصاباتی گسترده انجامید، توجه رسانه‌های سئول را به خود جلب کرده است. 
به گزارش ایسنا، «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی شامگاه سه‌شنبه و در اقدامی ناگهانی، دستور برقراری حکومت نظامی را صادر کرد.
این اقدام با مخالفت شهروندان و نمایندگان مجلس کره جنوبی روبرو شد و با وجود یورش نیروهای ویژه به ساختمان پارلمان کره جنوبی در جهت جلوگیری از ورود نمایندگان برای ارائه رأی مخالف خود با دستور یون سوک یول، بسیاری با بالارفتن از فنس و دیوارهای ساختمان پارلمان خود را به صحن مجلس رسانده و در نهایت، با ۱۹۰ رأی، طرح حکومت نظامی رئیس جمهور کره جنوبی ملغی شد. 
اما، طبق گزارش خبرگزاری کره جنوبی «یونهاپ»، سکوت رسانه‌های همسایه شمالی این کشور درباره حکومت نظامی «کوتاه مدت» کره جنوبی، «تعجب برانگیز» است. 
طبق گزارش یونهاپ، یون با طرح ادعای خواست مخالفین او برای «فلج کردن» دولت و فعالیت‌های «ضددولتی» دستور حکومت نظامی را صادر کرد. 
اما به اذعان این خبرگزاری، تا ساعت ۹ صبح به وقت کره جنوبی، هیچ یک از رسانه‌های دولتی کره شمالی از جمله روزنامه «رودونگ سینمون» و خبرگزاری مرکزی کره هیچ گزارشی در رابطه با ناآرامی‌های ناشی از حکومت نظامی در کره جنوبی منتشر نکرده‌اند. 
روزنامه رودونگ سینمون، روزنامه‌ای که مخاطبان اصلی آن، شهروندان کره جنوبی هستند مقاله‌ای در مورد تظاهرات ضد دولتی معترضان کره جنوبی که خواهان برکناری یون بودند در چاپ پنجشنبه خود منتشر نکرد. این روزنامه تقریباً هر روز در این ماه چنین گزارش‌هایی را منتشر کرده است. 
به اذعان یونهاپ، سکوت رسانه‌های کره شمالی درباره تنش‌های داخلی کره جنوبی درحالی است که پیشتر کارشناسان مدعی شده بودند که کره شمالی ممکن است سعی کند از آشفتگی حکومت نظامی مورد حمایت یون سوک یول به عنوان یک ابزار تبلیغاتی برای برانگیختن خصومت مردم کره جنوبی نسبت به کره شمالی استفاده کند. 
اما بیش از هرچیزی سکوت کنونی رسانه‌های کره شمالی، تعجب یونهاپ را برانگیخته است. این خبرگزاری در ادامه با اشاره به گزارش‌های سریع رسانه‌های کره شمالی درباره تحولات داخلی کره جنوبی نوشت: «در مارس ۲۰۱۷، تلویزیون مرکزی دولتی کره به سرعت استیضاح پارک گئون هی، رئیس جمهور وقت کره جنوبی را حدود ۲ ساعت پس از تایید دادگاه قانون اساسی گزارش کردند.» 
یونهاپ افزود: «در ماه می‌۲۰۰۴، زمانی که دادگاه استیضاح پارلمانی رئیس جمهور وقت رو مو هیون را رد کرد، رسانه دولتی کره شمالی بیانیه مطبوعاتی مرتبطی را منتشر کرد که توسط کمیته مسئول امور بین کره شمالی، دو روز پس از حکم دادگاه صادر شد.» 
اما به اذعان وزارت اتحاد سئول، کره شمالی همیشه واکنش‌های حساسی به موقعیت‌های سیاسی وخیم کره‌جنوبی در گذشته نشان نداده است. 
یکی از مقامات این وزارتخانه در رابطه با سکوت کره شمالی در مورد این تحولات به خبرنگاران گفت: «از آنجایی که کره شمالی چگونگی تحول پویای دموکراسی کره جنوبی را مشاهده کرده است، ممکن است کره شمالی بداند که مداخله پیونگ یانگ در (وضعیت جنوب) واقع بینانه و ممکن نیست.» 
سکوت رسانه‌های کره شمالی درباره تحولات سیاسی داخل همسایه جنوبی خود درحالی است که قانون‌گذاران اپوزیسیون کره جنوبی به‌دنبال استیضاح رئیس جمهور این کشور هستند. اپوزیسیون برای موفقیت در این طرح به حدود هشت عضو از حزب حاکم نیاز دارد تا از این اقدام حمایت کنند. اگر این طرح با موفقیت به مجلس معرفی شود، قانون‌گذاران می‌توانند تا روز جمعه درباره آن رای‌گیری کنند.