شناسهٔ خبر: 70088687 - سرویس بین‌الملل
منبع: الف | لینک خبر

ابراز نگرانی انگلیس و آلمان از ناآرامی‌ها در کره جنوبی

انگلیس و آلمان با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای نسبت به ناآرامی‌های اخیر در کره جنوبی در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهور این کشور، اعلام نگرانی کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کارتین وست معاون وزیر خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، گفت: بریتانیا به شدت نگران تحولات امروز (سه‌شنبه) در کره جنوبی است. سفارت ما در سئول به رصد تحولات ادامه می‌دهد و با مقامات کره جنوبی در تماس است.

وی تصریح کرد: ما خواستار حل و فصل مسالمت آمیز اوضاع مطابق با قانون اساسی جمهوری کره جنوبی هستیم.

وزارت خارجه آلمان نیز با صدور پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد: ما تحولات کره جنوبی را از نزدیک و با نگرانی زیاد رصد می‌کنیم.

در این پیام تصریح شده است: دموکراسی باید پیروز شود.

رئیس‌جمهور کره‌جنوبی امروز سه‌شنبه سیزدهم آذر ۱۴۰۳ در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در این غول اقتصادی شرق آسیا حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد. یون سوک یول در یک سخنرانی تلویزیونی این اقدام را برای «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.

وی در این سخنرانی اشاره‌ای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیت‌های احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.

اعلام این وضعیت باعث واکنش‌هایی در داخل و خارج از این کشور شد و ارزش وون کره جنوبی نیز در برابر دلار آمریکا کاهش یافت. در همین حال، کاخ سفید واکنشی به این اتفاقات نشان نداد.

یون در سخنان خود گفت: هدف از این اقدام حفاظت از جمهوری کره جنوبی و حفظ نظم، آزادی و قانون اساسی کشور است.

وی همچنین به مخالفت‌ها با بودجه پیشنهادی دولت و تلاش‌ها برای استیضاح برخی مقامات ارشد اشاره کرد و آن را تهدیدی برای مدیریت دولتی دانست.

بر اساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، لی جه میونگ رهبر حزب مخالف دموکراتیک، در یک پیام آنلاین گفت: این وضعیت می‌تواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی داشته باشد. او اعلام وضعیت حکومت نظامی از سوی رئیس جمهور را خلاف قانون اساسی دانست.

نمایندگان مجلس ملی کره‌جنوبی نیز در جلسه‌ای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط «یون سوک یول» رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.

به گزارش خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، نمایندگان مخالف دولت کره‌جنوبی با وجود حضور نیروهای ارتش، با بالا رفتن از دیوارهای پارلمان وارد ساختمان نهاد قانونگذاری این کشور شدند و به لغو حکومت نظامی اعلام شده توسط رئیس جمهور رای دادند.

پارلمان کره‌ جنوبی دارای ۳۰۰ کرسی است و نمایندگان مخالف دولت، ۱۷۰ کرسی از این تعداد را در اختیار دارند. با این حال نمایندگان مجلس ملی با ۱۹۰ رای موافق در برابر هیچ‌گونه رای مخالفی، دستور حکومت نظامی را لغو کردند.