شناسهٔ خبر: 70082352 - سرویس فرهنگی
منبع: مفدا | لینک خبر

اسرار حضرت زهرا (س)

حضرت زهرا (س) ام الائمه یعنی مادر اهل بیت (ع) است و این موضوع تنها شامل رابطه مادر و فرزندی نمی‌شود بلکه بالاتر از این، اصل و کمالات همه معصومین است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا - گناباد، ایام فاطمیه دوم است و دل‌های عاشق انوار الهی در غم شهادت حضرت صدیقه طاهره به سر می‌برند. حضرت زهرا (س) ام الائمه یعنی مادر اهل بیت (ع) است و این موضوع تنها شامل رابطه مادر و فرزندی نمی‌شود بلکه بالاتر از این، اصل و کمالات همه معصومین است.

شناخت وجود مبارک حضرت زهرا (س) شناخت آسانی نیست، چنانچه که درک شب‌های قدر که از پرفضیلت ترین شب هاست به حضرت زهرا (س) نسبت داده شده است. در روایت معصوم علیه السلام می‌فرماید: مَن عَرَفَها حَقّ مَعرِفَتها اَدرکَ لَیلة القدر؛ و دلیل اینکه نام حضرت زهرا سلام الله علی‌ها را فاطمه نهادند اینطور عنوان شده که: «سُمّی فاطمه لانّ الخلق فُطمُوا من کُنه معرفتها» و نام فاطمه را فاطمه نهادند برای اینکه آفریدگان بریده شدند از کنه معرفتش؛ و البته کسی که معرفت پیدا کند به مقام شامخ فاطمی مثل این است که شب قدر را درک کرده است. امام صادق (علیه‎السلام) فرمودند: «کسی که فاطمه را آن‎گونه که هست درک کند، شب قدر را درک کرده است.»

اسرار وجودی حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) بسیار عظیم و پیچیده است؛ اسراری که همگی به نحوه رابطه ولایی ایشان در عالم برمی‌گردد. ایشان واسطه در ولایتند: ام ‎الائمه هستند؛ و تو مپندار که مادر ائمه بودن، تنها یک لفظ تشریفاتی است و هیچ حقیقتی را پشت سر خویش ندارد. حقیقت «ام» بودن، همان منشأ و مولد بودن است. مادر کسی است که جان فرزند را در درون خود می‌پرورد، هستی فرزند از او رمق می‌گیرد، و غذای فرزند از شیره جان اوست. اگر باطن این روابط ظاهری، درک شود، رابطه فاطمه و امامان درک خواهد شد.

حضرت فاطمه زهرا (س) در نزد شیعیان اگر چه امام نیست، اما مقام و منزلت او نزد خداوند و در میان مسلمانان به خصوص شیعیان، نه تنها کمتر از سایر ائمه نیست، بلکه آن حضرت همتای امیرالمومنین (ع) و دارای منزلتی عظیم‌تر از سایر ائمه طاهرین (علیهم السلام) است.