گزارش خبرنگار شهر؛ ظهر امروز- ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - علیرضا زاکانی شهردار تهران در ویژه برنامه روز دانشجو در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به دعوت تشکلهای دانشجویی حاضر شد.
زاکانی در جمع دانشجویان با اشاره به ریشههای دشمنی آمریکا با ایران گفت: تضاد منافع میان ایران و آمریکا به انقلاب اسلامی برنمیگردد و از سالها قبل از انقلاب نیز آمریکا غارت ایران را در دستور کار خود قرار داده بود و دولت ایالات متحده با هر کشوری که روبه روی آن میایستاد، مخالفت میکرد.
وی ادامه داد: سال ۱۳۳۲ در فضای پس از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲، سه دانشجو در دانشگاه تهران جان خود را فدای استقلال مملکت کردند و بنابر اسناد تاریخی هیچ کدام از این سه شهید متعلق به گروههای مذهبی نبودند. اساساً حوادث روز دانشجو ۱۰ سال قبل از آغاز نهضت امام(ره) رخ داد.
زاکانی تأکید کرد: در تمامی مواجههای ایران با آمریکا پیش از انقلاب اسلامی همواره شکست خوردهایم. اما پس از انقلاب با وجود هزینههایی که پرداخت کردیم، در مواجهه با آمریکا همواره سربلند و پیروز بودهایم.
شهردار تهران اظهار داشت: مواجهه ایران با آمریکا پس از انقلاب باعث شکلگیری شرایطی شد که امروز مقاومت بر مبنای اعتقادات امروز تبدیل به یک ارزش شده است که در پرتو این مقاومت نیز ملیت ما حفظ میشود.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تجربه تاریخی ثابت میکند هزینه مقاومت بسیار کمتر از سازش است؛ به عنوان مثال در جریان جنگجهانی اول با وجود سازش در برابر بیگانگان و اعلام بیطرفی شرایطی در کشور پیش آمد که در نتیجه آن ۸ میلیون ایرانی بر اثر قحطی ایجاد شده توسط بیگانگان جان خود را از دست دادند. اما پس از انقلاب با مقاومت در برابر استکبار توانستیم همواره در عرصههای مختلف پیروز باشیم.
وی افزود: بسیاری معتقدند اگر ما با استکبار جهانی کاری نداشته باشیم، آنها نیز به دنبال دشمنی با ما نیستند. اما دشمنی آمریکا با ایران بر سر موضوع هستهای که امری سیاسی نیست نشان داد این گزاره غلط است. اکنون در نقطه قرار گرفتهای که دیر یا زود وابسته به نیاز به کشور باید به سراغ استفاده گسترده از انرژی صلح آمیز هستهای برویم.
زاکانی تاکید کرد: امروز در برههای حساس از تاریخ ایران هستیم و ایران در دنیا و به ویژه برای مستضعفین الگو و الهام بخش است که مبتنی بر آثار آن تقسیم بندیهای دنیا نیز تغییر کرده است. پیش از این نهضتهای شکل گرفته در دنیا خود را وابسته به یکی از دو قطب شرق و غرب میکردند. اما امام خمینی(ره) با طرح شعار نه شرقی نه غربی و محور قرار دادن مردم در پرتو اندیشه مردم سالاری دینی مدلی از حکومتداری را ایجاد کرد که پیش از آن در دنیا بی سابقه بود.
شهردار تهران ادامه داد: در قرن گذشته و پس از جنگ دوم، جهان به دو قطب شرق و غرب به رهبری آمریکا و شوروی تقسیم شده بود، این دو ابر قدرت با هم در تقابل نزاع بودند اما با هم بر سر شکست انقلاب تفاهم کردند؛ ولی در این موضوع نیز موفق نشدند و امروز انقلاب اسلامی ایران رقیب تمدنی آنهاست.
زاکانی تأکید کرد: امروز ایران به عنوان یک ابرقدرت جهانی عرصه تاثیرگذاری خود را در دنیا گستردهتر کرده است. درسند امنیت ملی آمریکا نیز به این موضوع اشاره شده و در آن دولت ایالات متحده چین را رقیب اقتصادی، روسیه را رقیب نظامی و ایران را رقیب هویتی خود میداند. رقیبی که هژمونی آن در جهان میتواند جایگزین ایالات متحده شود.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال دانشجویان گفت: پس از وزارت نفت و مجموعههای نظامی، شهرداری تهران سومین مجموعهای است که توانسته مجوز دانشگاهها مجوز پارکهای علمی فناوری را بگیرد و مجوز مبتنی بر این مجوز بوستان ولایت تبدیل به پارک و فناوری خواهد شد.
شهردار تهران تأکید کرد: اواخر دهه ۸۰ برای تهران طرح تفصیلی مصوب شد که مطابق آن افق جمعیت تهران ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در نظر گرفته شد و امروز با این رقم ۷۰۰ هزار نفر فاصله داریم. با این وجود تهران درگیر مشکلات فراوانی است؛ مانند بحران آلودگی هوا،ترافیک، بد مسکنی و بی مسکنی و مسائلی از این دست.
وی اظهار داشت: در مواجهه با چالشهای تهران پیش از این در مدیریت شهری دو نگاه وجود داشت؛ یک نگاه معتقد بود باید شهر را «گران» کرد تا مردم از تهران مهاجرت بکنند و با کاهش جمعیت چالشهایی مانند ترافیک، آلودگی هوا، بی مسکنی و.... نیز حل خواهد شد.
زاکانی تاکید کرد:در برابر این نگاه ما معتقدیم، گرانی از تهران شروع شد و به سرعت در سایر شهرهای کشور نیز گسترش پیدا کرد. زیرا کل کشور خودش را با تهران تنظیم میکند و قائل به ارزان سازی تهران هستیم.
وی در خاتمه این نشست گزارشی از اقدامات صورتگرفته توسط مدیریت شهری به دانشجویان ارائه کرد.
انتهای پیام/