شناسهٔ خبر: 70074472 - سرویس اجتماعی
منبع: مشرق | لینک خبر

خالی شدن حساب با نصب اپلیکیشن بانکی جعلی

استفاده از اپلیکیشن‌های جعلی همراه بانک، یکی از روش‌های کلاهبرداران سایبری برای خالی کردن حساب‌های بانکی کاربران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، یکی از روش‌های کلاهبرداری سایبری، استفاده از اپلیکیشن‌های موبایلی جعلی برای ارائه خدمات بانکی است.

کلاهبرداران با ایجاد اپلیکیشن‌هایی که شباهت بسیاری نسبت به نسخه اصلی آن‌ها دارد، اطلاعات بانکی مشتریان را دریافت کرده و به حساب آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند.

خالی شدن حساب با نصب اپلیکیشن بانکی جعلی

نرم‌افزارهای همراه بانک، اپلیکیشن‌های موبایلی هستند که برای انجام امور بانکی به وسیله گوشی هوشمند و با استفاده از اینترنت ساخته شده است.

در حال حاضر تقریباً تمامی بانک‌ها، از طریق این نرم‌افزارها به مشتریان خود خدمات مختلفی همچون انتقال و واریز وجه، پرداخت قبوض، سپرده‌گذاری، دریافت انواع تسهیلات بانکی، درخواست دسته چک و … ارائه می‌دهند و حتی در مواقعی ارائه برخی خدمات بانکی صرفاً از طریق این برنامه‌ها انجام می‌شود.

به همین دلیل، تقریباً تمام مردم به نوعی با این اپلیکیشن‌ها در ارتباط‌اند و از آن استفاده می‌کنند و همین استفاده عمومی و وسیع از این نرم‌افزارها بستری برای انجام برخی کلاهبرداری‌های سایبری نیز شده است. به نحوی که برخی افراد سودجو از طریق برنامه‌های همراه بانک جعلی اقدام به خالی کردن حساب مردم می‌کنند.

با افزایش استفاده مردم از همراه بانک و اینترنت بانک برای انجام فعالیت‌های بانکی، برخی از سودجویان و کلاهبرداران سایبری، با جعل اپلیکیشن‌های بانکی، به اطلاعات کارت بانکی قربانیان دسترسی پیدا کرده و از این طریق حساب آن‌ها را خالی می‌کنند.

افرادی که برای نصب اپ‌های بانکی، اقدام به جست‌وجوی اپلیکیشن مورد نظر در اینترنت فضای مجازی کرده و بدون توجه به معتبر بودن منبع آن، صرفاً از میان نتایج جست‌وجوی اینترنتی به یکی از سایت‌های نمایش داده شده مراجعه و اپلیکیشن مورد نظر را دانلود و نصب می‌کنند با خطر نصب یک بدافزار یا نرم‌افزار جعلی و حملات فیشینگ مواجه می‌شوند.

در نهایت نیز با نصب اپ بانکی تقلبی، به محض ورود کاربر به برنامه و ثبت اطلاعات حساب، بخشی از مبلغ موجودی حساب و یا تمام آن توسط کلاهبرداران برداشت می‌شود.

هشدار پلیس فتا به کاربران همراه بانک‌ها

عدم رعایت نکات ایمنی در زمان نصب اپلیکیشن موبایلی می‌تواند منجر به برداشت وجه و خالی شدن حساب شهروندان شود. اما با وجود هشدارهای متعدد مراجع نظارتی و رسانه‌ها، درباره این روش کلاهبرداری، این موضوع همچنان قربانی می‌گیرد.

اخیراً نیز پلیس فتا به مردم هشدار داده است: مراقب نصب اپلیکیشن موبایلی بویژه همراه بانک باشید و صرفاً از سایت اصلی بانک مربوطه یا منابع معتبر آن را دانلود کنید.

نکات ایمنی در نصب همراه بانک

‌ضرورت استفاده از برنامه‌های بانکی و مزایای استفاده از آن به قدری زیاد است که نمی‌توان از آن صرف نظر کرد بنابراین برای استفاده امن از موبایل بانک رعایت این نکات ضروری است:

کاربران در نصب اپلیکیشن‌های موبایلی بانکی یا خدماتی مراقب اپ‌های جعلی مشابه باشند و در زمان نصب آن حتماً از منابع معتبر و اصلی برای دانلود برنامه استفاده کنند.

مشتریان بانکی برای نصب اپلیکیشن بانکی حتماً از سایت خود بانک و یا در صورت عدم آگاهی در این مورد با مراجعه حضوری به بانک آن را دریافت کنند و از نرم افزارهای دیگری که به هر طریق ارسال می‌شوند و ادعا می‌کنند که برای بانکداری الکترونیک مفیدند استفاده نکنند.

کاربران اکیداً از جست‌وجوی اینترنت بانک و همراه بانک در موتورهای جست‌وجو خودداری کرده از وب‌گاه اصلی بانک اقدام به دریافت خدمات مورد نظر کنند و بدون بررسی هیچ نوع برنامه‌ای را نصب نکنند.

مشتریان باید اطلاع داشته باشند که بانک‌ها تحت هیچ شرایطی از مشتریان خود نمی‌خواهند که اطلاعات بانکی خود را از طریق ایمیل، تلفن یا پیامک در اختیار دیگران قرار دهند؛ بنابراین اگر مشتریان، پیامکی با این مضمون از سوی بانک مواجه شدند، باید بدانند که تحت خطر کلاهبرداری قرار دارند.

لازم به ذکر است، شهروندان، در صورت بروز هرگونه مشکل و مواجهه با جرایم رایانه‌ای می‌توانند با مراجعه حضوری به پلیس فتا از راهنمایی مستقیم کارشناسان بهره‌مند شوند و یا با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس fata.gov.ir و ثبت درخواست در قسمت درخواست‌های مردمی و یا تماس با مرکز امداد و فوریت‌های سایبری شماره ۰۹۶۳۸۰ جهت استفاده از مشاوره‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان این پلیس در جهت رفع مشکلات احتمالی خود اقدام کنند.