شناسهٔ خبر: 70072159 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

راهیابی هُمیجان به سینما حقیقت

مستند هُمیجان کاری از کارگردان جوان خوزستانی به بخش مسابقه هجدهمین جشنواره ملی سینما حقیقت رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حمیدرضا بهوندی کارگردان این اثر اظهار کرد: از بین ۵۳۳ اثر متقاضی، تعداد ۶۵ فیلم برای بخش مسابقه ملی انتخاب شدند که ۲۴ فیلم بلند، ۲۱ فیلم نیمه بلند و ۲۰ فیلم کوتاه در جشنواره امسال حضور دارند که هُمیجان یکی از این ۶۵ فیلم است.

وی در خصوص نحوه انتخاب موضوع این مستند گفت: حدود سه سال پیش، اخباری از درگیری مردم روستای هُمیجان استان یزد درباره یک مشکل محلی در فضای مجازی منتشر شد، من این خبر‌ها را دنبال می‌کردم، صحبت‌های ضد و نقیضی مطرح می‌شد، هر چند وقت یک‌بار افراد مختلفی در این فضا روایات و حرف و حدیث‌های متفاوتی از ماجرای این روستا بیان می‌کردند. شهریور ماه بود که دوستان حسینیه هنر یزد در این خصوص با من تماس گرفتند و ماجرای این روستا و مقاومت جانانه مردم را برایم تعریف کردند. مردم روستا در مقابل افرادی ایستاده بودند که می‌خواستند از منابع سنگ آهن موجود در کوهی که در این روستا قرار داشت بهره‌برداری کنند.

بهوندی ادامه داد: ابتدا برای کسب اطلاعات بیشتر در اینترنت جست و جو کردم و متوجه شدم، مردم این روستا با دست خالی و با کمال احترام و آرامش سعی می‌کنند از حق روستای آباء و اجدادی‌شان دفاع کنند، این مسئله خیلی برایم جالب بود. اینکه مردم روستا از زن و مرد گرفته تا کودکان در سرمای زمستان چیزی شبیه سنگر درست کرده و در آن فضا جمع شده بودند تا بتوانند صدای اعتراض خود را به مسئولین برسانند، فضایی شبیه همدلی‌های دوران دفاع مقدس ایجاد شده بود و این برای من خیلی جذاب بود.

وی افزود: بعد از تحقیقات، به همراه دوستان برای انجام مراحل پیش تولید مستند به یزد و نزد اهالی حسینیه هنر و مردم روستا رفتیم. مردم روستا خیلی محترمانه مطالبه خود را مطرح می‌کردند، در فرمانداری، نماز جمعه و استانداری تجمعاتی برگزار کرده و هر راه صلح‌آمیزی را که می‌شد رفته بودند و با هر مقام مسئولی که می‌توانستند، صحبت می‌کردند.

این کارگردان در خصوص جاذبه‌های مستند هُمیجان، گفت: این مستند در حقیقت شرح ماجرا‌های روستای همیجان استان یزد در جریان یک مطالبه مردمی است. روایت افراد معمولی و اصحاب رسانه‌ای است که در مسیر این مطالبه کتک و چاقو خوردند، مردمی که در سرمای زمستان پای کار شهر و دیارشان مقابل زمین‌خواران و کوه‌خواران ایستادند و حاج حسینی که چک بیست میلیاردی جلویش گذاشتند و قبول نکرد به خاطر این مبلغ درشت از آرمانش کوتاه بیاید. اینها بخشی از جاذبه‌های مستند هُمیجان است.

وی با اشاره به اهمیت و لزوم ساخت مستند‌هایی از این دست، اظهار کرد: اهمیت ساخت اینگونه مستند‌ها در این است که قهرمانانی از جنس مردم را معرفی می‌کند. همین افراد به ظاهر ساده روستایی همه جا در همه محله‌ها، روستا‌ها و شهر‌ها وجود دارند. افراد محلی که قهرمانانه مقابل رشوه‌های هنگفت ایستادند، سختی مطالبه گری و سرما و گرما را برای رسیدن به هدفی که دنبال می‌کردند، به جان خریدند. این برای نسل جوان جذاب است، برای جوان و نوجوان جذاب است که ببیند همین همسایه و هم محله‌ای اش می‌تواند قهرمان یک داستان باشد، این به نسل جدید کمک می‌کند و راه را نشان می‌دهد که ما هم می‌توانیم در راه رسیدن به اهداف مان استوار و مقاوم باشیم.

بر اساس این گزارش، هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم در پردیس چارسو برگزار می‌شود.