شناسهٔ خبر: 70066954 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

گرامیداشت روز جهانی معلولان با برنامه‌های ویژه در مازندران

بهزیستی و آموزش و پرورش استثنائی مازندران به مناسبت روز جهانی معلولان برنامه‌های ویژه‌ای برای حمایت و ارائه خدمات بهداشتی، توانبخشی و آموزشی به معلولان اجرا می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فریبا بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران در گفتگوی ویژه خبری به مناسبت روز جهانی معلولان اظهار داشت: در کشور یک هفته برای گرامیداشت معلولان اختصاص یافته است و برای این افراد برنامه‌های متعددی در شهرستان‌ها با ورود دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11782542"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11782542?width=600&height=350"></script></div>

وی با بیان اینکه ۹۱ واحد مسکونی در روز چهارشنبه واگذار می‌شود افزود: ۱۷۷ هزار خانوار با ۴۰۰ هزار نفر را زیر پوشش داریم .

بریمانی گفت: تلاش داریم خدمات بهداشتی، سلامت و درمان را برای معلولان انجام دهیم و گروه های مشابه نیازهایی دارند و در ۶۶ مرکز آموزشی توانبخشی و تلفیق اجتماعی افراد معلول انجام می‌شود و در این مراکز گفتار درمانی، کاردرمانی و ...در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بهزیستی مازندران بیان کرد: این افراد دارای معلولیت نیاز به توجه دارند و در کارگاه‌ها برای دستیابی آن‌ها به شغل تلاش می‌شود و همچنین در ۲۲ مراکز شبانه روزی به افرادی که خانواده ندارند و یا مجهول الهویه هستند خدمات ارائه می‌شود و ۱۷۰۰ نفر در این مراکز نگهداری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه خدمات حق پرستاری برای ۷ هزار نفر در استان پرداخت می‌شود افزود: مراکز روزانه توانبخشی افتتاح می‌شود و نشست با انجمن‌ها و تشکل‌ها نیز برای بررسی مشکلات برگزار شده است.

بریمانی گفت: بهزیستی در کنار دیگر متولیان باید خدمات ارائه دهد. باید مناسب سازی برای کار معلولان انجام شود و رمپ ورودی، ورودی ساختمان و آسانسور و سرویس بهداشتی مناسب سازی شود و می‌بینیم بخش دولتی به راحتی پای کار می‌آید.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11782548"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11782548?width=600&height=350"></script></div>


وی با بیان اینکه بسیاری از اماکن خصوصی مناسب سازی را رعایت نمی‌کنند ادامه داد: موانع در پیاده روها مانع عبور و مرور است و همه باید در جامعه برای حمایت معلولان همکاری کنند.

بریمانی خواستار ورود بخش دولتی و غیردولتی و مناسب سازی برای معلولان شد و با تاکید بر اینکه مازندران استان دوم سالمند کشور است و بزودی باید مناسب سازی تردد را اماکن عمومی برای این افراد داشته باشیم خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های دولتی باید ارائه خدمات به معلولان را جدی بگیرند و گاه نیاز به تأمین اعتبار داریم و همکاری‌های مناسبی در استان انجام شد اما در اماکن عمومی، پاساژ و سینماها یا اماکن عمومی برای ورود یک معلول نیاز به ورود جدی همه دستگاه‌ها داریم.

مدیرکل بهزیستی مازندران اظهار داشت: پیشگیری اولیه و ثانویه و غربالگری‌ها را داریم و در سنجش چشم نیز ورود کردیم و در غربالگری شنوایی زیر یکسال باید انجام شود و زمان طلایی درمان حفظ شود و برای داشتن فرزندان سالم زوج‌ها به مراکز مراجعه کنند تا فرزند آوری سالم داشته باشیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11782599"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11782599?width=600&height=350"></script></div>


مدیرکل بهزیستی مازندران ادامه داد: شناسایی افراد دارای اوتیسم بیشتر شد که نیازمند خدمات بیشتر در این زمینه است.

سروش ساداتی رئیس آموزش و پرورش استثنائی مازندران نیز با تاکید بر اینکه لازم است همه مسئولان در قبال کودکان نیازهای ویژه مسئولیت پذیر باشند و باید برای حل مشکلاتشان ورود کنیم گفت: دستگاه آموزش و پرورش استان از یکماه قبل کارگروه برپایی برنامه‌ها در هفته معلولان را در دستور کار قرار داد و در ۵۵ مدرسه برنامه گرامیداشت برگزار می‌شود و روز شنبه نیز میزبان رئیس آموزش و پرورش استثنائی هستیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11782624"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11782624?width=600&height=350"></script></div>


وی با تاکید بر اینکه سالن ورزشی و زمین ورزشی ویژه معلولان افتتاح خواهیم کرد بیان کرد: مرکز جامع آموزش در بابل، ساری و محمودآباد راه اندازی می‌شود.

رئیس آموزش و پرورش استثنائی خاطر نشان کرد: امروز امید و صبر و پشتکار را از معلولان می‌آموزیم.

وی با بیان اینکه در ۳ سال اخیر ۲۱ نیروی جدید کاردرمانی جدید وارد کار شدند افزود: ۵۰ کاردرمان الان مشغولند اما کافی نیست و تعداد نیروهای کارا کم هست اما در گذشته طرح ‌ها در آموزش و پرورش گذرانده می‌شد و درخواست داریم علوم پزشکی طرح گفتار درمان و کاردرمانی را در مدارس ارائه کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11782789"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11782789?width=600&height=350"></script></div>

وی با بیان اینکه نیاز داریم در تربیت معلم نیروهای توانبخشی استخدام شوند به انگیزه دانش آموزان اشاره کرد و با تاکید بر اینکه ما دانش آموزان را توانمند می‌کنیم تصریح کرد: دانش آموزان استثنایی نیازمند ترحم نیستند و جامعه این افراد را به عنوان افراد توانمند پذیرش کنند و دغدغه خانواده اینست چه کسی بعد از ما از این فرزندان نگهداری می‌کند.

این مسئول بیان کرد: ۱۵ فضای بازی با هدف بازی درمانی برای بچه‌های با نیاز ویژه اختصاص داده شد.

ساداتی بیان کرد: آموزش استثنائی تا پایان دوره متوسط وظیفه آموزش دارد و باید برای تحصیل در مقاطع بالاتر همفکری شود.

وی گفت: در مازندران مرکز جامع سنجش، و مداخله به هنگام داریم و ۳۲ مرکز در استان فعالند و در این مراکز غربالگری اولیه انجام می‌شود و مراکز جامع از دو سالگی مداخلات اولیه را انجام می‌دهند.

ساداتی بیان کرد: نیروهای رسمی به مدت ۲ سال است که با شناسایی مشکلات هنجاری و رفتاری و ارائه خدمات به کودکان دیرآموز در مراکز فعالیت دارن .

وی افزود: خانواده‌ها بدانند اگر نوآموز در مراکز سنجش با اختلالات تشخیص داده شد بدانند ما قصد توانمند سازی فرزندان را داریم.

وی گفت: اگر دانش آموزی بنا به تشخیص در مدرسه استثنائی تحصیل کند می‌تواند با مکاتبات با آموزش و پرورش دوباره به مدرسه عادی بازگردد.

ساداتی همچنین افزود: ما یک مدرسه اوتیسم در روستای گرجی کلا ساری داشتیم و فاصله دور بود و تقاضا خانواده‌ها این بود که وارد فضای شهری شویم که برای حل مشکل از مدارس عادی ناحیه ۲ ساری مدرسه‌ای در اختیار آموزش و پرورش استثنائی قرار گرفت و امروز در ساری کنار شهرستان ساری مدرسه تخصصی را راه اندازی کردیم و به نام شهید مصطفی نوروزی است ولی نیازمند اعتبارات دولتی و ورود خیران برای حمایت بیشتر از دانش آموزان اوتیسم هستیم .

رئیس آموزش و پرورش استثنائی مازندران تصریح کرد: شهرداری‌ها پارسال به ما کمک کردند و در شهرهای غربی مثل بهشهر و فریدونکنار برای ایاب و ذهاب معلولان ورود داشتند و امیدواریم سال آینده موضوع ایاب و ذهاب بصورت ویژه حل شود.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11783039"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11783039?width=600&height=350"></script></div>
 
روز جهانی معلولان که هر ساله در 3 دسامبر برگزار می‌شود فرصتی است برای ارتقای آگاهی درباره مسائل مربوط به معلولان و تشویق به حمایت از حقوق آن‌ها. این روز یادآور این نکته است که همه ما باید به فکر بهبود شرایط زندگی معلولان باشیم و تلاش کنیم تا تبعیض‌ها
ونابرابری‌ها را از بین ببریم.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات، عدم دسترسی مناسب به امکانات عمومی و خدمات است. بسیاری از معلولان با موانع جدی در زمینه دسترسی به آموزش، اشتغال و خدمات عمومی و بهداشتی مواجه هستند. این مشکلات نه تنها بر کیفیت زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارد، بلکه بر توانایی آن‌ها در مشارکت فعال در جامعه نیز اثرگذار است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11783102"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11783102?width=600&height=350"></script></div>
 
کودکان استثنایی ممکن است دچار عقب‌ماندگی ذهنی، ناتوانی‌های یادگیری و حسی، آشفتگی‌های هیجانی، اختلال‌های کلامی و زبانی، آسیب‌های شنیداری و دیداری باشند. والدین این کودکان نباید فکر کنند که با به دنیا آوردن این کودکان، پایان راه است چرا که با آموزش‌ها و مهارت‌هایی که دولت برای این قشر در نظر گرفته، می‌توانند فرزندان معلول خود را توانمند سازند، از طرفی اولیا نیز باید آموزش‌های مورد نیاز کودکان را فرا بگیرند و در محیط خارج از مدارس با فرزندانشان تمرین کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11784369"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4397178/11784369?width=600&height=350"></script></div>