شناسهٔ خبر: 70052807 - سرویس سیاسی
منبع: ایکنا | لینک خبر

محمدباقر قالیباف:

بزرگترین منبع فساد ناکارآمدی دستگاه‌هاست

رئیس مجلس شواری اسلامی در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه با تأکید بر اینکه بزرگترین منبع فساد ناکارآمدی در دستگاه‌هاست، گفت: فساد از ناکارآمدی تولید می‌شود. هرکجا بروید و هر پرونده را در این زمینه دنبال کنید می‌بینید آغاز همه فسادها از ضعف مدیران، نداشتن رفتار سیستمی، نداشتن برنامه دقیق و نبود نقشه راه و کارنابلدی، است.

صاحب‌خبر -

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شواری اسلامی

به گزارش ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شواری اسلامی صبح امروز، دوشنبه 12 آذرماه در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه که به مناسبت روز مجلس در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: توجه به مسائل کاربردی حکمرانی اقتصادی، مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و محیط زیست از موضوعات مهمی است تا بتوانیم این حکمرانی را به درستی پیش ببریم اما اشکالاتی در این زمینه وجود دارد که باید به آن توجه کنیم. 

وی ادامه داد: در جلسه معارفه حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، نکته‌ای را عرض کردم که قوا مکلف هستند تا با همدلی و همکاری برای هم‌افزایی و ارزش‌افزوده بیشتر برای ذی‌نفع نهایی که مردم هستند، تلاش کنند. این مهمترین وظیفه همه ماست. حداقل نگاه می‌کنم این سه سال این هماهنگی بین قوه قضائیه و مجلس در اوج همکاری‌های خود بوده است. ضمن تشکر اما فکر می‌کنم حتماً کارهای به زمین مانده‌ای وجود دارد که در ادامه به چند نکته اشاره خواهم کرد.

رئیس قوه‌ مقننه اظهار کرد: درباره حمایت و پشتیبانی از قوه قضائیه در بودجه، آنجا که وظیفه مجلس است همه برای خود وظیفه دانستیم تا در این زمینه همکاری مثمرثمری داشته باشیم چرا که نقش قوه قضائیه در اجرای عدالت و حضور مستمر، قاطعانه ودقیق بسیار مؤثر است. به عنوان فردی که قبلاً در نیروی انتظامی و به نوعی ضابط قوه قضائیه بودم و ارتباطی با محیط قوه قضائیه برقرار می‌کردم از قضات تا حوزه ستاد، از تمام منابع انسانی و تمام موضوعات کالبدی حوزه قوه قضائیه اصلاً قابل قبول نبود. 

قالیباف گفت: از روزی که در مجلس حضور پیدا کردم به دلیل این شناخت، وظیفه خود می‌دانستم نسبت به این موضوع اقدام کنم لذا سعی کردیم در برنامه هفتم توسعه به این موضوع توجه کنیم و مجدد قول می‌دهم بتوانیم برنامه هفتم را با همان روال پیش ببریم که این مشکلات، مشکلات مردم است و این ابزار را فراهم کنیم چراکه این قوه در جامعه بسیار تأثیرگذار است و در این زمینه انجام وظیفه کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از منابع پایدار امروز ما نه پایدار طولانی، که باید به دقت به عنون یک ثروت پایدار به آن توجه کنیم و آن را  بهینه و قابل بهره‌وری کنیم، بحث مولدسازی است. الان شرایطی در قوه است که بخشی از مشکلات مربوط به کمبود بودجه دولت را می‌توان با مولدسازی حل کرد. تمام بسترهای قانونی آن نیز وجود دارد و عنایت ویژه نیز قوه قضائیه داشته باشد که این برنامه هفتم است. در این مولدسازی بخش کالبدی قوه قضائیه را در سطوح مختلف از شهرستان تا مرکز به سرعت حل و فصل خواهد کرد.

قالیباف با تأکید بر اینکه قوه قضائیه در بهبود حکمرانی در این بخش‌ها نقش بی نظیری دارد، ابراز کرد: بزرگترین منبع فساد ناکارآمدی در دستگاه‌ها است و اگر سوال کنند فساد از کجا تولید می‌شود؟ از ناکارآمدی. هرکجا بروید وهر پرونده را در این زمینه دنبال کنید می‌بینید آغاز همه فسادها از ضعف مدیران، رفتار سیستمی نداشتن، برنامه دقیق نداشتن، ضعف نداشتن نقشه راه و کارنابلد بودن، است. لذا فکر می‌کنم این مهم و اساسی است که باید به آن توجه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی به تفاوت بحث نظارت مجلس با قوه قضائیه، اشاره کرد و گفت: سیستم نظارت مجلس از جنس کنترل نیست اما سیستم نظارت قوه قضائیه از جنس کنترل است یعنی می‌تواند ابلاغ و متوقف کند اما در مجلس نمی‌‌توان متوقف کرد. خواهشم از آقای اژه‌ای این است که به نوعی به نکات آقای پژمانفر در خصوص ارجاع پروند‌ه‌ها دقت شود و خواهش می‌کنم اگر در کنار این گروه‌های کاری، گروه کاری مشترکی برای رسیدگی خاص به پرونده‌‌های ارجاع داده شده از حوزه نظارت مجلس به قوه تشکیل شود که حتما مؤثرتر در این زمینه می‌تواند عمل کند.  

وی عنوان کرد: همچنین بخشی از موضوعات اقتصادی مربوط به امنیت سرمایه و بخشی دیگر از موضوعات اقتصادی مربوط به مدیران است. بارها این را اشاره کرده‌ام که ما شجاعت را از مدیران گرفته‌ایم. در عین اینکه باید با متخلف برخورد کنیم و با مجرم محکم و البته به عادلانه و غیرقابل گذشت برخورد کنیم از آن طرف نیز باید چتر حمایتی بر مدیران امین و قوی داشته باشیم تا کارشان را بتوانند انجام دهند. الان اکثر مدیران می‌خواهند آرام و راحت باشند چون از کار نکرده کسی سؤال نمی‌کند اما برای هر کار کرده همه باید جواب دهند. یکی از مسائلی که باید به آن توجه کنیم نظارت همه در حوزه امنیت سرمایه‌گذاری است. اگر اصل 44 را عمل کردیم، باید آن را ارزیابی کنیم.

قالیباف در ادامه به ضرورت تعیین تکلیف تغییر کاربری زمین‌ها اشاره کرد و گفت: این از مشکلات همه است. بخشی از آن مشکلات  مردم است که حق هم دارند و بخشی دیگر نیز سوء‌استفاده‌های بزرگ و زمین‌خواری است که باید اینجا دقت داشته باشیم. الان مجموعه‌های اقتصادی را بنابر اصل 44 به افرادی که خریده‌اند واگذار می‌کنیم. در این بحث‌ها حتما حرف و حدیث نیز است اما در واگذاری‌ها حتما اشکالی وجود دارد که چند سال بعد دوباره آن را به مجلس باز می‌گردانند. از طرف دیگر بحث خصوصی‌سازی را مطرح می‌کنیم و بعد برمی‌گردانیم. اینها ناامنی اقتصادی در حوزه سیاست‌گذاری و سرمایه‌گذاری درست می‌کند. این روند و رفت و برگشت این موضوعات تبعات اقتصادی، سیاسی و مالی دارد. 

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جلسات اخیر سران قوا، هر سه قوه بحث مشخص و روشنی را در حوزه امنیت سرمایه‌گذاری مطرح کردند. قانون مبارزه با فساد و حمایت از افشاگران فساد در مجلس یازدهم تصویب و ابلاغ شد. این قانون جای خود را آنطور که باید باز نکرد. کار قوه قضائیه و مجلس است که باید کار مردمی را دنبال کنند. ما برخی از مواقع مبارزه با فساد را سیاسی می‌کنیم و برای آن پروژه تعریف می‌کنند اما برای اینکه فساد به درستی دنبال شود و  به درستی با آن برخورد کنیم این قانون تصویب شده که لازم الاجرا است اما کمک کنیم تا اجرا شود. ما امروز مفسدین اقتصادی را که نفوذی عمل می‌کند، داریم. از طرف دیگر بهترین روش، مبارزه جدی یا قانون تضاد منافع است. اینها از موضوعات جدی است که قانون شده و از فساد پیشگیری می‌کند.
 
وی به نکات مطرح شده از سوی رئیس قوه قضائیه درباره طراحی و نقشه شوم دشمنان، تصریح کرد: فکر نمی‌کنیم روز بعد از آتش‌بس حمله دوباره به سوریه و حلب، اتفاقی باشد. بدون شک همه تحلیل‌ها و برآوردهای دقیق نشان می‌دهد که نقشه مشخص و روشنی است و همانطور که اشاره شد انسجام اجتماعی، اقتصادی و بحث مربوط به کارآمد کردن و حل مشکلات از موضوعات جدی در مقابل جنگ ترکیبی و نرم است. در همین جا موضوعاتی داریم که حتما باید به آنها توجه کنیم که  تیتروار به آنها اشاره می‌کنم؛ یکی بحث مهاجرین و اتباع بیگانه است. موضوع مهمی که حتما قوه قضائیه و مجلس در قانون، اجرا و پیگیری بعد از آن نقش دارند. مقام معظم رهبری این را مطالبه کردند و فکر می‌کنم مخاطبشان هم قوه قضائیه بوده است.
 
رئیس عدلیه بر ضرورت روشن‌ شدن بحث امنیت روانی جامعه در حوزه فضای مجازی، تأکید کرد و گفت: به هر حال حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه دنیا و همه کشورها وجود دارد. خیلی روشن در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کردم با فلیترینگ به شیوه فعلی، مخالف هستم و یک روش غلط است. حکمرانی که امروز در فضای مجازی است، هم امنیت روانی جامعه را گرفته، هم کسب و کارها را از بین برده و هم اخلاق خانواده را به هم زده است. دشمن از سال 1401 از همین‌جا سوء استفاده امنیتی کرد لذا قوه قضائیه و دولت باید به این موضوع توجه کنند.
 
قالیباف گفت: بحث دیگر مربوط به قاچاق کالا و ارز است. روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود. اینها اموال بیت‌المال است و بخشی از فساد است. بحث دیگر مربوط به ایرانیان خارج از کشور است. چند میلیون نفر از هموطنان آنجا هستند درباره این موضوع هیچگاه تصمیم روشنی گرفته نشده است. پیشنهادات و طرح‌ها روشن و ظرفیت‌ها هم مشخص است اما اینها از مقولاتی است که مجلس و دو قوه باید درباره آن همراهی و همفکری کند. اینها از موضوعاتی است که بدون شک در حوزه انسجام اجتماعی، اقتصادی، امنیت اجتماعی و روابط با دیگر کشورها و برای حفظ منفعت کشور مهم است و باید به آن توجه کنیم.  
 
رئیس قوه مقننه با اشاره به مسئله حجاب گفت: در این خصوص در نشست خبری با خبرنگاران دیدگاهم را بیان کردم. حجاب موضوع شرعی و قانونی است. باید به آن توجه کنیم و به هیچ عنوان، نباید بین قوا و بخش‌های مختلف و دستگا‌ه‌ها، تفاوت باشد. این موضوعی است که باید به آن دقت کنیم. اگر کسی بخواهد از موضوع حجاب، دوقطبی‌سازی‌های کاذب درست کند نه خیر سیاسی کشور را می‌خواهد و نه خیر دینی کشور را. فقط می‌خواهد از این موضوع سوء استفاده انجام دهد. این موضوع شرعی و قانونی است و احتیاج به خلاقیت و توجه در آن داریم. این یگ موضوع اجتماعی، فرهنگی و هویتی است و نباید هرگز اجازه دهیم دشمن بر روی این بسترها اختلاف‌افکنی کند.
 
قالیباف در پایان ضمن تشکر از حضور رئیس‌ قوه قضائیه، معاونان، همراهان و دادستان و سایر افراد در این جلسه، گفت: از دیگر موضوعات نیازمند توجه بحث ممنوع الخروجی و حتی ورود افراد به کشور است. اینها افرادی هستند که در حوزه اقتصادی و اجتماعی و رسانه‌ای کار می‌کنند اما در رفتن و آمدن نگران هستند. این‌ها را باید دقیق بررسی و درست کنیم چراکه بخشی از امنیت روانی جامعه با توجه و پیش‌برد صحیح این موضوع تأمین می‌شود.

 

انتهای پیام