شناسهٔ خبر: 70049583 - سرویس علمی-فناوری
منبع: راه دانا | لینک خبر

سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

رویای خانه‌دار شدن در سایه کمبود زمین رویای خانه‌دار شدن در سایه کمبود زمین

یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی که برای خانه‌دار شدن بسیاری از خانواده‌های لرستانی در نظر گرفته شده، طرح نهضت ملی مسکن است اما این طرح در لرستان با مشکلاتی از جمله کمبود زمین همراه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، مسکن یکی از مهم‌ترین نیازهای زندگی هر خانواده است اما گرانی سرسام‌آور قیمت خانه سبب شده تا به رویایی برای بسیاری از خانوارها تبدیل شود.


نوسان قیمت مصالح ساختمانی، زمین و سایر عوامل دیگری سبب شده تا هرساله شاهد افزایش بی‌حساب کتاب قیمت خانه باشیم البته این در حالیست که قیمت مسکن در برخی از استان‌ها بالاتر است که لرستان از جمله استان‌هایی که نرخ مسکن بسیار بالایی دارد.


اجرای طرح‌های مختلف برای خانه‌دار شدن خانواده‌ها موضوعی است که به عنوان یک اولویت باید مدنظر باشد، طرح‌هایی که سبب می‌شود تا احداث یک منزل مسکونی با قیمتی مناسب‌تر به دست متقاضی برسد و این خانواده‌ها از مستاجری رهایی یابند.


یکی از مهم‌ترین طرح‌هایی که برای خانه‌دار شدن بسیاری از خانواده‌ها در نظر گرفته شده، طرح نهضت ملی مسکن است که در دولت شهید رئیسی رقم زده شد تا خانواده‌هایی که سال‌هاست چشم‌انتظار سقفی برای خانه‌دار شدن هستند، بتوانند به این رویای خود دست یابند.


اما این طرح در لرستان با مشکلاتی از جمله کمبود زمین همراه است، اگرچه این طرح آغاز شده و احداث منازل در دست اقدام قرار دارد اما در برخی از شهرهای استان کمبود زمین سبب کُند شدن روند اجرای پروژه شده است.

 

رویای خانه‌دار شدن در سایه کمبود زمین

 

کمبود زمین، مشکل اصلی احداث مسکن

 

بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به آخرین وضعیت ساخت مسکن در لرستان، اظهار داشت: یکی از اولویت‌های مهم در راه و شهرسازی، توجه به حوزه مسکن است و تلاش شده تا با رفع مسائل و مشکلات بتوانیم زمین مورد نیاز را تامین و اقدام به ساخت مسکن نمائیم.


وی افزود: سهم استان لرستان از طرح نهضت ملی مسکن، ۱۱۶ هزار و ۲۹۰ واحد بود که این تعداد منزل مسکونی ظرف چندین سال احداث شوند اما مشکل اصلی در لرستان، تامین زمین برای احداث مسکن است چرا که باتوجه به شرایط و موقیعت استان، در برخی از شهرها با کمبود شدید زمین همراه هستیم.


مدیرکل راه و شهرسازی لرستان تصریح کرد: از میزان سهمیه احداث مسکن در لرستان، ۴۹ هزار و ۶۶۳ واحد مسکن حمایتی، ۲۸ هزار واحد روستایی، ۲۲ هزار و ۷۳ واحد شهری و ۱۶ هزار و ۵۵۴ واحد در حوزه بازآفرینی هستند.



احداث ۲۶ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است

 

شاکرمی با اشاره به عملیات اجرایی ۲۶ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی در استان، بیان کرد: از این تعداد ۱۱ هزار و ۶۵۰ واحد مربوط به بخش حمایتی، یک‌هزار و ۵۰۰ واحد بازآفرینی، ۸ هزار و ۹۸۵ واحد روستایی و ۴ هزار و ۵۲۹۸ واحد هم خود مالکی است که در دست ساخت قرار دارند.

وی یادآور شد: در این مدت تلاش شد تا تعدادی از این واحدها تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شود که در مجموع ۵ هزار و ۴۶۸ واحد به بهره‌برداری رسید و گامی در جهت خانه‌دار شدن این خانوارها بود.


مدیرکل راه و شهرسازی لرستان کمبود زمین را یکی از مهم‌ترین مشکلات اصلی در اجرای این طرح برشمرد و گفت: در مجموع برای احداث این تعداد منزل مسکونی در استان، ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار زمین نیاز است که ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار برای نهضت ملی مسکن و یک‌هزار هکتار هم برای جوانی جمعیت است که به عنوان یک مشوق به خانواده‌های دارای چند فرزند واگذار می‌شود.

 

۲۵۵۱ هکتار زمین تامین شد

 

شاکرمی عنوان کرد: تاکنون با رایزنی و اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته، ۲ هزار و ۵۵۱ هکتار زمین تامین شده که در حال حاضر ۳۲۷ هکتار هم زیر بار ساخت احداث مسکن قرار دارد.


وی با اشاره به حمایت‌های مور نیاز در اجرای پروژه‌های در دستور کار، اظهار داشت: تا پایان آبان ۱۳۹ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص یافته و میزان اشتغال هم در اجرای این طرح ۲ هزار نفر بوده است.


مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه تشدید نظارت بر بازار مسکن به قوت خود باقیست، افزود: تاکنون ۳ هزار و ۷۵۰ مورد بازرسی از بنگاه‌های معاملاتی و مشاوران املاک انجام شده و این نظارت‌ها با هدف جلوگیری از تخلفات ادامه دارد.

 

رویای خانه‌دار شدن در سایه کمبود زمین

 

۲۴۰ واحد مسکونی تا پایان سال واگذار می‌شود

 

جلال شیخ‌پور مدیرکل کمیته‌امداد لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: بسیاری از خانواده‌هایی که تحت پوشش قرار دارند، به دلیل اینکه شرایط مالی خوبی ندارند، مستاجر بوده و هر ماه بخش زیادی از هزینه خود را صرف کرایه منزل می‌کنند، از همین رو تلاش شده تا با فراهم کردن شرایط و کمک‌های بلاعوض این خانواده‌ها، خانه‌دار شوند.


وی افزود: برای ساخت منزل مددجویان، ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود تا بتوانند خانه‌دار شوند و طی سه سال گذشته ۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی به مددجویان روستایی تحویل داده شده است و تلاش داریم تا هرساله مددجویان بیشتری صاحب‌خانه شوند.


مدیرکل کمیته‌امداد لرستان تصریح کرد: از یک‌هزار و ۲۰۰ واحد منزل مسکونی، تاکنون ۹۶۰ واحد احداث شده و ۲۴۰ واحد هم تا پایان سال تکمیل و به متقاضیان تحویل داده می‌شود که پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها بسیار رضایت‌بخش است.


شیخ‌پور عنوان کرد: از دیگر اقداماتی که کمیته‌امداد در دستور کار قرار داده، تعمیر منازل مسکونی مددجویان است که امسال ۲۳۰ منزل مسکونی مددجویان مرمت شده است.


وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان تحت پوشش احداث شده است، گفت: امسال برنامه‌ریزی شده که تعداد احداث منزل مسکونی نسبت به سال قبل افزایش داشته باشد و از دیگر اقدامات کمیته‌امداد، پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن است که بیش از ۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده و حدود ۸ میلیارد تومان هم کمک‌هزینه اجاره مسکن پرداخت شده است.


به هر حال امید می‌رود با همکاری بانک‌ها و رفع موانع و مشکلات، شاهد این باشیم که این خانوارها هرچه زودتر بتوانند سقفی بالای سر داشته و صاحب‌خانه شوند.