شناسهٔ خبر: 70044354 - سرویس اجتماعی
منبع: دانشجو | لینک خبر

به‌مناسبت هفته پژوهش و فناوری؛

کرسی «بازتاب واقعیت قضیه فلسطین در ادبیات داستانی معاصر عربی» برگزار شد

معاونت پژوهشی و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان با همکاری انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات عربی دانشگاه لرستان، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، در راستای مسئولیت اجتماعی دانشگاه، کرسی علمی ترویجی با عنوان «بازتاب واقعیت قضیه فلسطین در ادبیات داستانی معاصر عربی» را با ارائه‌ی دکتر روح اله مهدیان‌طرقبه، استادیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه لرستان برگزار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از دانشگاه لرستان، در این کرسی دانشجویی و گفت‌وگومحور که روز یکشنبه، ۱۱ آذرماه سال جاری در سالن شهید میربهرسی دانشگاه لرستان برگزار شد ناقدان، دکتر سید اسماعیل قاسمی موسوی، عضو هیئت‌علمی و مدیر گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه و دکتر احمد کرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور و استاد مدعو گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه لرستان بودند.

در تلخیص مطالب مطرح شده در این کرسی می توان به این موارد اشاره داشت: 

- تراژدی فلسطین که مبتنی بر تنازع عرب فلسطینی و یهودی مهاجر برای تسلط بر سرزمین فلسطین است، در طول یک قرن گذشته مراحل متعددی را پشت سر گذاشته، و در هر مرحله ادبیات عربی در سرزمین‌های اشغالی و خارج از مرز‌های فلسطین، تصویرگر این واقعیت تلخ بوده است.

- سخن از قهرمانی‌ها و شجاعت‌های مردم این سرزمین برای حفظ میهن و دفاع از هویت خود دستمایه بسیاری از آثار ماندگار در شعر و نثر عربی شده و حتی الهام بخش شاعران و نویسندگان سایر ملل جهان نیز شده است. اما گذشته از جنبه حماسی و ستایشگرانه‌ای که ادبیات مقاومت فلسطین هماره با خود داشته است، در بسیاری از این آثار می‌توان رگه‌هایی از واقعیات انکارناپذیری را یافت که در طول این یک قرن، فلسطین را به وضعیتی که امروزه می‌بینیم کشانده است.

- در این میان، داستان نویسی عربی، به ویژه نوع رمان، به سبب ماهیت واقع گرای خود، بیشتر از شعر به واقعیات جاری در فلسطین پرداخته است.

- رمان فلسطینی با گذر از جنبه‌های نمادین و رمزگونه و عاطفی و احساسی که بیشتر در شعر مقاومت دیده می‌شود، با زبانی ساده‌تر و صریح‌تر به برخی از جنبه‌های کمتر شناخته شده این تراژدی نیز پرداخته است. مشهورترین رمان نویسان فلسطینی که در آثارشان می‌توان تصاویری واقعی‌تر از قضیه فلسطین مشاهده کرد عبارتند از: غسان کنفانی، امیل حبیبی، سحر خلیفة، توفیق صایغ، شاور ابو شاور، هارون هاشم رشید و ...

گفتنی است در پایان نشست به پرسش‌های علمی ناقدان و دانشجویان پاسخ داده شد.